1 Haz 2008

adam Sandıklarımız ; Rıdvan Dilman



Emre Belözoğlu'nun futbolculuğunu tartışanımız yok. Büyük futbolcudur, bankoda oynayacaktır ama 3 maç oynar 5 maç sakatlanır, atılır yatar, 20 maçla sezonu tamamlar o kadar. Sporcu değildir, ahlaklı değildir, ama zekidir, çeviktir, adam değildir. Aynı Abisi Rıdvan gibi. Rıdvan Dilmen döktürmüş, Emre için. Ona görede ahlaklıymış zaten. Ahlaksız için başka bir ahlaksız ne ola ki. Kendisi
Boluspor'dan Ergun Gürsoy'a söz vermiş, hatta çek bile almış, daha fazla veren Fener'e gitmiştir. Tıpkı Bülent Uygun gibi. Para için masadan kaçıp Fener'li olanlardır bunlar.

Kime sorarsanız sorun, Fenerbahçe'nin en büyük futbolcularını sayın derseniz, Can, Lefter ve Rıdvan diye sıralarlar. O zamanda yutturmaca vardı bu zamanda da. Ali Şen'e ait satılmış medya bizlere büyük futbolcu diye kakalamıştı. Rıdvan ait tek görüntü İzmirde sonradan girdiği maçta 4 kişiyi çalımlayarak Altay'a Fener'in 4. golünü attığı jeneriktir. Şimdi aynı film seyrediliyor. Kol börekçisi, Emre gelmiş geçmiş en büyük Türk futbolcusu olarak karşımıza çıkar yakında. Aziz'in mütarekecileri sayesinde.

Rıdvan Dilmen; 8 sezonda 105 maç oynayabilmiş, ortalama senede 13 maça çıkmış. 31 gol atmış büyük forvet olarak senede 4 gol atmış. Ve Fenerbahçe leşine konmuş, koydurulmuş, 429 maç oynayıpta hala şöförlük yapan Müjdat Yetkiner'e ayıp edilmiştir. 238 maça çıkmış Oğuz Çetin'i kimse unutmamışsa hala başkada futbolcu hatırlanmaz Fener'de çok maç oynayanlar içinde.

Futbol tarihi nice büyük futbolcular görmüştür. Rıdvan belkide bunlardan biridir de. Hatta Emre kesin büyük futbolcudur. İş ahlaka, takım sevgisine, kolpaya, yalana, dolana, ihanete gelince şekil değişir. Büyük Fenerbahçe'nin ne Emre gibi bir şerefsize, ne Rıdvan gibi şişirilmiş balonlara ihtiyacı vardır.

Stadınızın kapısında yazar.'' Fenerbahçenin büyüklüğü şampiyonluk, kupa büyüklüğü değildir, başka bir şeydir''. İslam Çupi.Ne için aldınız peki bu adamı, şampiyonluk içinmi.Yoksa İslam Abinin yazısını indirmek içinmi.
Rıdvan; Kankan Emre olsun. Biriniz bozacı, biriniz şıracı.

9 yorum:

hadesperado dedi ki...

Stadınızın kapısında yazar.'' Fenerbahçenin büyüklüğü şampiyonluk, kupa büyüklüğü değildir, başka bir şeydir''. İslam Çupi.Ne için aldınız peki bu adamı, şampiyonluk içinmi.Yoksa İslam Abinin yazısını indirmek içinmi.
Rıdvan; Kankan Emre olsun. Biriniz bozacı, biriniz şıracı.


kapanış güzel olmuş, yalnız Rıdvan'ın yanında Mehmet Demirkol'u da eklemek lazım, adam çok önceden bu transferi biliyormuş gibi bir his var, sürekli eleştirdiği Emre'yi iki haftadan beri övüp duruyordu hazırlık maçlarında...

Emre, Rıdvan ve M.DemirKOL'a özel profesyonel kol böreği yapar artık... hepsine afiyet olsun.

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi ''bi bok sandıklarımız'' yazı dizin süper. Hepsini şu an feci derecede yoğun işlerim olmasına rağmen büyük bir zevkle okudum.. Yalnız yazı dizinize tıpkı bülent tulun gibi her fırsatta galatasaray'ın açığını bekleyen ''aziz üstel'' ve galatasaray'ın şampiyon olduğu gece bile ''galatasaraylılar beklesin biz fenerbahçeyi konuşalım'' diyen çok değerli tv8 spor müdürü, baş galatasaray düşmanı göktuğ sevinçli'yi de bekliyoruz..

ilkay dedi ki...

süper yazı dizisi. keyifle okudum. tebrik ediyorum.

Scatterbrain dedi ki...

çok güzel bir yazı dizisi.tebrikler.rıdvan dilmen hariç hepsine katılıyorum.

Adsız dedi ki...

aynı zamanda kalleştir.ertuğrulun dinsiz modelidir.kendisi yapı olarak.herkesin içinde efendi davranırlar aslında sinsi ve eyyamın peşindedirler.kolpadırlar.kurnaz cümleler kurarlar kafalarına göre laf sokarlar.adam değildirler.

Adsız dedi ki...

Biraz sinsidir, çaktırmadan fenere yontar olayları ama akıllı adam. Kabul etmek lazım, laf kalabalığı, şov yapmadan gayet iyi analizler yapabiliyor. Galatasaraylılar kızıyor ama onlar da izliyorlar. Gelecek Demirkolla ikisinin bence.

Bi bok sandıklarımız dizisinde olmaması gerekirdi bence. Bu piyasada en son konuşulacak adamlardan biri Rıdvandır Nazmi bey. GSli olsa övgüye boğardınız, yalan mı?

Adsız dedi ki...

Rıdvan Dilmen konusunda ben katılamayacağım Oyunculuğunda da sonrasında da kendisini centilmen ve objektif gördük. Televizyonda izlenesi ender yorumculardan bana göre. Mehmet Demirkol ise laf kalabalığıya şişmiş tam bir balon. bu işin bilge görünmeye çalışan laf ebesi.Bir de Bilgin Görkbek mi ne var, uzun uzun boş laf akıllara zarar.

Adsız dedi ki...

Rıdvan listede olmamalı bence abi , bunca zamsalağın olduğu spiker-yorumcu-gazeteci üçgeninde ; tr'deki en kaliteli programı yapıyorlar güntekin onay ile birlikte..

sadık cimbomlu dedi ki...

rıdvan bolu'dan sarıyer'e geçti. sarıyer'den bize gelecekken vazgeçip fener'e gitti.