29 Şub 2008

Galatasaraylı'ların Çoğu Özhan Başkan'cı!


Dün gece Digitürk'te Başkan vardı. Israrla sordular adaymısın aday olsan ne olur gibisinden. Kongre dediğimiz oluşumu anlattı. Benim karşımda her zaman 1300 kemik oy vardır dedi. Yani Özhan Başkan takımı Dünya Şampiyonu yapmayı garanti bile etse 1300 kişi ona oy vermez. Bir anlamda 1700 kişi kemik oyda kendisininmiş. Galatasaray kümeye oynasa bile farketmez bu 1700 kişi ona oy verecek. Can alıcı lafını da söyledi. Galatasaray'lıların çoğu kendisini seviyor ve destekliyormuş.Haklı onun için Galatasaray'lı sayısı 3.000. Galatasaray sıradan bir dernek, yani Kartal Sahillerini Güzelleştirme Derneğinden tek farkı Türkiye'nin en büyük iki derneğinden biri oluşu, üyeleri ya zengin, ya tahsilli, ya da eskiden Galatasaray'da spor yapmışlardır. Başka takımı tutanlar da olabilir. Kendi dünyaları vardır, lokalleri, havaları, plavları, günleri....Böyle düşününlerin(Galatasaray'lı) çoğu Başkan'ı tutuyormuş. Geri kalan maça gelen gelemeyen 20-30.000 kişi ve takımla beraber yaşayan ağlayan, coşan milyonlarca Galatasaray'lı. Onların görüşü yok hükmünde, ortalamayı etlilemiyor. Taraftar siteleri ne diyor ne yazıyor sümük atıyorlar. Galatasaray'ın sportif başarısı umurlarında değil. 3.000 kişiden 300 kişi maça gelmez. Galatasaray'ın gün be gün maçını takip etmezler. Maç günü bir işleri olsun, bir yemeğe gitsin seyretmezler. Yenilirse üzülmezler. Şampiyon olursa balo da yada görünülen bir barda eğlenirler. Ümit Karan hiç birini son dakikada yerlere yatıramaz tribünlerde. Varsa o 300 kişi maç biter bitmez evlerine gitti, biz ordaydık 1 saat boyunca coştuk onlar coşmaz.

Ey büyük Galatasaray taraftarı, sana istikamet gösteriyorum, stadı kurtardığın gibi takımınıda kurtar bu zihniyetten. Yeme içme bir kaç sene maça gelme biriktir paranı git kulübe üye ol. Onlar taraftar olamaz ama sen oy verici olabilirsin. Yoksa değişen hiç bir şey olmaz. o 1700 kişinin oyu bellidir, biri gider bir gelir senin için bir şey değişmez. Tanımadığımız, bilmediğimiz biri çıkarsa belki biraz umutlanırız ama ÖzhanBey gidip, Polat Bey gelirse bu günleri, bu Başkan'ı mumla değil,tribünlerde meşale yakarak,koltukları kırarak, su atarak,kudurarak daha çoooook ararız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galatasaraylıların çoğu değil ama farmasonların kendi localarından daha iyi denetlemeyi başardıkları GSK kongresinin çoğu Özhan abici. Büyük Birader Selahattin, kardeşi Özhan sıkılana kadar yönetirlerdi bu kulübü, sonunda Büyük Birader "Yeter, çekilme vaktin geldi de" Özhan abimiz çekildi. 3-5 sene sonra hak vaki olunca yeni Büyük Birader kendisi olur bu düzen de böyle sürer..