24 Eyl 2017

Ulu Tudor; Bursaspor 1-2 Galaatasaray


Bodoslama girelim;

Ben hakemin Galatasaray düşmanı olanını severim. Fırat Aydınus erkek hakemmiş tebrikler. Aynı anda 2 kişinin birden eline değen toplara penaltı çalmayıp, ofsayt golü vermek için Fırat gibi taşak lazım. Bakın gördünüz, 24 saat geçmedi, Rıza Zarrab davasından göt altındaki Fikret Orman'ın küçük boy başaltı takımına bir penaltı verilmedi diye bütün hakem maymunları Ali'nin kellesinin peşine düştü. Üstelik penaltı menaltı yok. Bilen bilir, yüzlerce maç yazısında rastladılar ne maçlar kaybettik, hiç birinde hakeme saldırmadım. Görmediğini çalan Fırat gibi şerefsiz hakemler, görevlerini yaptıkları için, ve görüşlerimde isabet kaydettikleri için gözdemdir.

Büyük takımsan hakemi de yeneceksin.

Ezberlediğimiz ilk 11 sahadaydı, Sofian demek tam hazır değil ki yoktu. Peki oynatmak için kimi keseceksin kardeşim. maçı birlikte seyrettiğim adamlar Tolga'ya saydırıyordu. Maçı canlı izlemeyenlr Tolga için yorum yapmasın. Hiç topla buluşmasa bile Tudor onu kesmez, ben Hoca olsam ben de kesmem. Gol attı diye söylüyorsam namertim. Top rakipteyken takımın en büyük futbolcusu Tolga. Öcü gibi tırsıyorlar, sen kadrajda görmüyorsun Tolga'dan pres yememek için top ayağında olan futbolcu tercihini yanlış kullanıyor, başkası da topu kapıyor, nihayetinde takım topun sahibi oluyor.

Ulu Tudor denemelerde, galipken nasıl, mağlupken, eksikken, hakem taraflıyken ne yapmak lazımın peşinde. Belki futbol tarihinde bir ilk, üstelik biri takımın en iyisiyken iki kanat bekini çıkarmak, bir şekilde golleri bulup, tekrar oyuna almak. 2000 yıllarının takımına döndük, yenik oynarken seyrine doyum olmayan Galatasaray.

Rakibin en büyük oyuncusu kalecisiydi, normal golleri yemedi, bu kaleciye de ancak böyle unutulmaz vuruşlarla gol yemek yakışırdı. Türkiye'nin en iyi kalecisi, Alzhemier Lucescu görse bile hatırlamaz.

Linnes'e ayıp edildi, ama kafaya takacak biri değil. Biz Sofien'in golünde yerlere yattık restaurantta, ex Kaptan, yalandan ellerini havaya açtı. Normalde sevinse, sahanın içine girerdi. 13. adam eksikliği var. Yasin maçı kurtaracak diye ödüm kopmadı değil.

Serdar Aziz bu maçın da en iyi adamıydı bana göre. Bursaspor Hocası da büyük hocaymış, kenarlardan hava topu attırmadı. Kornerleri bile paslaşarak yerden kullandılar.

Anladığım kadarıyla B,C,D planlarını konuşuyor lağım medyası maymunları. Yok kardeşim bizde o dediğiniz, biz büyük takımız, bir A planı olur, o sizin saydığınız olasılıkları da kapsar zaten. Fenerlinin sevinci kısa sürdü, üstelik tam zirve yapmaya ramak kalmışken.

Büyük boy başaltı takımı Bursaspor'un büyük taraftarı önünde 1 den 2 yapmak her yiğidin yiyeceği halt değil. Nasıl ki Antalya maçında kaybedilen 2 puan 10.000 kişiye nal olduysa bu yengi de öyle olacak. Arena'daki maç için gün sayacaklar.

Maçın adamı Tudor'dur, bu hamleyi Morinho yapsa kazansa, yere göğe koyamazlardı. Takım olarak sivrilen oyuncu yoktu, bir kişi ver deseniz, Serdar Aziz derim.

 Taraftarıyla savaşıyor, sıradaki gelsin.

Hiç yorum yok: