29 Eki 2016

Plaka; Adanaspor 0-1 Galatasaray

Bizim maçlar dışında henüz hiç bir maçın özetini bile izlemedim. Yani 9 defa Galatasaray'ı 9 da başka takımı görmüş oldum. Görmediklerim kusura bakmasın. Bu 10 takım içinde uzak ara en kötü takım biziz. Muslera'yı, Bruma'yı oynatma, PTT ligi seviyesinde bile değiliz. Bile derken laf söylemiyorum, PTT ligi özetlerini izliyorum, hemen hemen her takım bizden daha fazla gol pozisyonuna giriyor, oynadıkları maçları kazanmak için cebelleşiyor, direniyor savaşıyor. Bizim için maçlar ya 24 saat ya 10 dakika. 24 saat de olabilir, çünkü hiç acelemiz yok. Aynı dakika içinde top 5 defa Semih Kaya'ya, 4 defa Muslera'ya, 6 küsur defa Chedju'ya gelyor. Selçuk İnan'a gelince her Galatasaray'lı gibi küfür etmekten çene felçi geçiriyorum.

Ya da 10 dakika, yanis 80 den sonra. Eğer atamamış isek son bir gayretle o lanet olası golü kovalamaca, atmışsan da fark etmiyor, Dünya'nın en kötü, hiç hücum etmeyen takımı bile olsa yatmaca. Yatın lan, kavun karpuz da yata yata büyüyor.

Seyrettiğim bütün takımlar kötü, hiç biri kazanmak için oynamıyor. Her takım yenilmemeye oynuyor. Bir iki istisna futbolcu dışında hepsi takometreciyi memnun etmek için sahada. Pas kaybı yapmayayım, en çok koşanlar listesinde ilk 5 e gireyim yeterli. Her takım kötüyse kim Şampiyon olacak?

Bizde Şampiyonluğu çan eğrisi sistemi, belirliyor. Yani en kötü takımlardan biraz daha iyi olan, hakem, yönetici, şans faktörüyle ligin 1.si olarak tescil ediliyor. Liyakat sistemi olsa, iyi oynamayana Şampiyonluk verilmese hiç bir takım Şampiyon olamaz.

Çöp Umut Bulut'u kovması dışında bir hünerini görmediğimiz JORBEY bala kısmete Kasım'ı gördü. Henüz tepedeki takımlarla oynamadık. Önümüzdeki 3 maçtan 1 puan bekliyorum. Tabi onlar da bu kötüler kadar kötü değilse.

Eren Derdiyok Umut Bulut'a evrilmiş, hepimize geçmiş olsun. Ayağında gülleyle oynuyor, her hareketi faul, Takımın en gereksiz futbolcusu. Tek bir meziyeti var, o da yorulmamışken, güllenin ağırlığını hissetmemişken çıkacağı kafa topları, maşallah 9 maçı atlattık iki kanat bekinden tek bir orta gelmedi. Sneijder veya savunma oyuncularından gelen toplarla 5 gol atabildi, 10 golü bulsun ben bu bilgisayarı çatır çatır yerim. Nasıl atacak, yetenek yok, pas alamıyor, ver kaça giremiyor, şutları ölü şutu.

Geçen maç futbolculara saydırmayacağım demişim, sözümden cayıyorum. Bruma'yı çıkar topu 18 e bile sokamaz bu takım. Nitekim bu maçta da Bruma tersoya geldi.5 adam birden kademeye girdi, yine de çalımlarıyla öne çıktı. Topun da canı var derdi Prekazi, Sabri'ye Selçuk'a geldiğinde kan işiyor,

Tek güvendiğim dağ, büyük Galatasaray taraftarı. O da son düzlükte olması gereken tempoyu ligin başında yakaladı, son maçlara kadar taşıyabilir mi meçhul. Ergin Ataman taraftarın canını aldı, bağırmaya mecal kalmadı. 40-45 bin taraftar her maç Arena'da olmazsa bu takım ligi 8. bitirir.

Sinan Gümüş ben size fazlayım, 60 dan sonra oyuna girecek adammıyım diye isyan ediyor. U21 maçlarına geri döndü.Dandik kupa maçlarında yeniden denemekten başka seçenek bırakmadı.Galatasaray topçusu değil diye yazacağım da kim Galatasaray futbolcusu. Selçuk İnan'mı. 5 senede mafyalaşmış, dokunulmazlığa erişmiş. Korner atmaya bile gidemiyor yoruluyor.

Bu gece kazandık diyen Galatasaray'lı varsa benimle selamı sabahı kessin.Hekem son dakikada Semih Kaya'ya acımasa, kırmızıyı yapıştıracak. Belki de bilerek atmadı, Semih Kaya kazması takımda yerini almaya devam etsin istedi. Gerçi bu maç en kötülerin bir tık üstündeydi. İlk yarı bir topun önüne uçarak mutlak golü kurtardı. Kurtardı dediğime bakmayın Muslera kurtarırdı,

Cavanda'yı gördükten sonra Sabri Cafu gibi görünmeye başladı gözümde. Takımda 5 sağ bek var, en kötüsü Sabri, ne var ki kenardan Cafu gibi gören bir ben değilim.

Yasin Öztekin için de yazayım dedim ama değmez, adam değil. Müsadenizle Carol için yazayım. Çünkü çok beğeniyor lağım medyası.Lağım Medyası bizden birini beğeniyorsa bilin ki kötü futbolcudur. Hiç Melo'yu, Sneijder'i beğendiler mi?  Halı saha futbolcusu, teknik var bütün solak futbolcularda olduğu gibi, cesareti yok. Hadi Sabri'yi ezberlediler, kimse bir şey beklemiyor içeri, daha doğrusu auta keserken de sen de o kadar dolusun şerefsiz, bir tane orta kessene. Tam kesecek gibi yapıp feyk atıp geriye dönüyor. Ben hiç beğenmiyorum.

Tolga'nın sarı kart almasına en çok JORBEY sevindi. Oh be deyip rahat bir nefes aldılar. Bu hafta da Selçuk'u oynatacağı garantilendi. Tolga'nın yerine oynayacak İnsan Yiyici'yle mucizevi şekilde Başak Şehir maçını atlatırsa, artık Tolga'yı da hezimet yiyene kadar oynatmaz.

Söylemeye dilim varmıyor ama Aslan çıplak çocuklar. Çöpüz. Oynadığımız bütün maçları kaybedebilirdik. Langırt golleriyle 2 deplasmandan 6 puan çıkardık. Takım 12-01 gece maçı oynamaya halı sahaya gelen şirket takımı. Maksat sağlıklı kalmak için, sosyalleşmek için bir araya gelebilmek. Hoca çok iyi insan, kimseyle kötü olmaya niyeti yok şu 3 günlük Dünya'da.Bir algoritma tutturmuş yenilmezsem aynı takımla oynayayım. Şimdi gel de Yasin'i bu hafta oynatma. Hocam galip geldik ben niye yokum dese yerin dibine girecek. Yanındaki unutulmaz BAM oyuncusu gollere çok iyi seviniyor. Ben oynarken bile bu kadar sevindiğini hatırlamıyorum. Hiç bir faydası yok.

Yeterince ağladık sayılır. Şimdi utanmaz herifler 3 puan alıp önündeki maçlara bakacaklar, maç başı paralarını sayacaklar.

Hiç mi umut yok, hiç mi iyi bir şey yazmayacaksın diyenler için notum var. Böyle iğrenç maçı deplasmanda kazanmak rakiplerin kimyasını felaket bozar. Yani şu maçı bu futbolla Fener kazansa biz yarın oynasak maçta 3 lü bile çekmem.  En azından istemeyerek de olsa pisliğimizi bulaştırdık. Fenerbahçe futbolcuları mutlaka etkilenecektir. Siktirolgitsen de iyileşmez ise ya da iyileşse bile o da çöpse Marmara çırası gibi yandığımızın resmidir.

47 yıllık tribün tarihimde en utandığım galibiyet budur. Arena'da görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: