23 Eki 2016

Satıldık, Yenilsek Ne Yazar; Galatasaray 0-1 Trabzonspor

Önce Sezar'ların hak edişlerini ödeyelim.

1. Sezar; JOR; Kazanan takımı değiştirmem lafına çok takmıştım. Ne demek kardeşim biz Sabri'nin oynamaması için yenilmeyi mi bekleyeceğiz gibi ufak çaplı homurdandık. Meğerse adam usulüne uygun oynatmadığım adamlar çöp demek istiyormuş. İstediğini yap arkadaşım, benden pes. İstersen Muslera'yı santrafor oynat, Sabri'yi kaleye geçir bundan sonra çıkaracağın takıma en ufak eleştiride bulunmam, Kovulana kadar destekçinim.

2. Sezar; Sabri;  İstersen bir sene daha uzatsınlar sözleşmeni. Uzun yıllardır yabancı çöpe hasret kalmışız ki Cavanda ağır kazmasını adam sanmışız. Bu kadar kötü kanat oyuncusu bu devirde. Hem de garibanlıktan dededen kalma arazileri satışa çıkarmışken bu salağı alan aldıran kimse bu sezon kendime söz verdim futbolculara yöneticilere küfür etmeyeceğim, sebep olan Allahından bulsun.

3. Sezar; Yasin; Geçen sezon tek başıma savaşarak takımda tutuğum Sinan'ı kesiyor, kafası tavuk gibi koşuyor diye söylemediğimiz ağır laf kalmadı. Sinan Gümüş'e desteğimi çektim. Zorla oynatılmış gibi, surat bin parça, Hoca'ya küsmüş, bir tarafı büyük kalkmış. Ben size fazlayım, aslında yerim Real falan olmalı der gibi. Yasin'in yırtındığının, cebelleştiğinin yarısı bile yok.

4; Semih Kaya; 20 yaşında Ufoloji'nin çırağı, antrenmana akbille gelip giden Semih'i unutmuştuk. Bruma'yı ihmal edersek takımın en iyi oyuncusuydu. Her hava topuna vurdu, Hakan Balta ihtiyarının sakatlanmasına taraftarı üzdürmedi. Aratmadığı gibi, revirde istediği kadar da istirahat edebilir.

Şimdi televizyondan maçı seyretmişler için, Arena'dan naklen yayına geçelim.

Maçı kaybeden JOR değil, Ergin Ataman'dı. Basket maçına giden taraftarın bu gece sesi kısıktı. Ergin Hoca sadece seslerini değil canlarını almış. Pelte gibi taraftar hiç bağıramadı. Sezonun seyirci rekorunun kırıldığı maçta, kalabalığa görece gürültü berbattı. Haftada 1 maçı çıkaramayan futbolcu nasıl bahane uyduruyorsa 24 saatte 2 maç 5 saat bağıran seyirci de telef olacaktı haliyle. Yenilginin diğer sebebi de kombine aldığı halde maça gelmemekte direnen 7-8 bin kelleye. Onlara taraftar demiyorum. Sen bekle kardeşim, bir kaç maç daha gelme, gelenler de gelmez olsun, takımın direnci kırılıp ta geriye düşsün, nasıl olsa seyirci sayısı yarı yarıya düşer 2. yarıdaki Fener maçına gelirsin.

Diğer maçları seyretmediğimden bilmiyorum, bizim oynadığımız 8 takımın içinde en aşağılık takım Trabzonspor'dur. Yazıklar olsun böyle başaltı takımına. Değil gol pozisyonu 3 pas bile yapamadılar. Onur Kıvrak'ı Galatasaray kalesine layık görenler vardı, delikanlı olmayanın bizde işi yok. Maçtan 20 dakikayı çaldı. Bu kadar kötü oynamak için Hocaya ne gerek var. Hadi Kayserispor küçük takım, bu sene var bir sonraki sene yok. Sen 6-7 Şampiyonluk kazanmış Dünya'nın en büyük şehir takımlarından birisin. Bu günden sonra mezra takımızın gözümde, Trabzonsporlu futbolcuların çoğunun ayağına top bile değmedi. 100 pas yapmamışlardır. Beşiktaş'la Fener'le oynayacakları maçlarda bile hezimet yemelerini canı gönülden diliyorum. Antalya kadar olamadınız. 1-0 öne geçtiğinde yatmadı, 2. yi aradı. Maçta en az 30 dakika uzatma vardı. Adı büyük kendi küçük Hakem maçı maçlıktan çıkardı. Cüneyt'in, Fırat'ın yönettiği maçların iyi maç olma ihtimali zaten yok da, sadece sakatlık 6 dakika sürdü be şerefsiz.

Bruma olmasa 18 e girip giremeyeceğimiz şüpheli, Her futbolcunun yeri dolar onun dolmaz. Muslera, Bruma olmadan 1 maç bile çıkaramayız. Muslera'ya bu gece top gelmedi, oyuncu klasını gösterebileceği pozisyon doğmadı. Yenen golde ince ofsaytı görmeyen hakeme de sözümüz yok. Aziz Yıldırım gibi deli bir Başkan olmadığı için kimse pozisyonu bile tartışmaz. Bundan sonraki maçların hakemleri de görmeyebilir. Hakem kendisi gol bile atsa yine kötü yönetimi için laf söylemem. Ama maçtan çalan hakemlerden de nefret ettiğimi belirtirim.

De Jong girdi oyuna. Tamam diğerleri gibi Selçuk İnan'a da saydırıyoruz senelerdir. Gece 11-12 halı saha maçına gelmiş şirket takımı oyuncusu gibi. İnsan yiyici diye aldık, aç kalsa bir tane tavuk yakalayıp yiyemez. 1 maç Selçuk yerine oynasın da Selçuk'u 5. Sezar yapayım.

Jor'un yardımcıları özellikle Ayhan gole iyi sevinme dışında  Hoca'ya yardımcı olduklarını düşünmüyorum. Unutulmaz BAM 3 lüsünün büyük futbolcusu, azıcık futboldan anlasan sıçan gibi deliğinden çıkmayan Trabzonsporlu futbolcuların üzerine gelmesi için bilerek kornere atalım topu Hoca derdin.  Birileri belki Levent Jor'la konuşmalı. Bizde futbol, kazanmak için değil, kaybetmemek için oynanan oyundur. Maç ta 90 değil en fazla 70 dakikadır. 50. dakikaya kadar işini bitirememişsen her hoca Hakan Kutlu, her hoca Ersun Yanal. Maçın canını alırlar, linç ederler. İleride sarı kartsız faullerle hücum pres ustasıdır Ersun. JOR ne bilsin, Şenol Güneş gibi delikanlı oynayacaklar sanıyor. Bizim maçın sonlarında kazanmamız çok zor.

Yenilgi Şampiyonluk yarışında takımı sarsmaz. Beşiktaş'la kendi maçımıza kadar 3 puan fark fark değil. Belki bu beklenmedik yenilgiyle JOR'da rahatlamıştır. Maçtaki en büyük hatası Sneijder ve Selçuk'u birden çıkarmasıdır, Serbest vuruş kazansak kim atacak bilinmez? En doğru hamlesi de Cavanda Kazmasını çıkarıp maça sağ beksiz devam etmesiydi. Geçen hafta Muslera'nın Mondragon'u yardıma çağırmasıyla alınan 3 puan bu hafta Ersun Yanal'ın anti futboluna geri verildi.

Son sözüm miras hovardası hayırsız evlatlara
, dedelerden kalan yıkılmak üzere gecekonduyu müteahhitlere kat karşılığı vermek zorunda kalan torunlar bile zengin olacağı halde ağlarlar. Siz alkışlamışsınız. Selahattin Beyazıt'ta sizin gibi Umut Bulut'u, Olcan'ı, Tarık'ı, Cavanda'yı alırdı 100.000 liraya. O büyük Başkan çöp futbolcular alacağına inek otlatmak üzere Allah'ın siktir ettiği yerde arsa alıp 40 yıl sonra sizi kurtardı. Yalandan da olsa üzülüyormuş gibi yapsaydınız da anılar güzel kalsaydı bari.

Hiç yorum yok: