2 Ara 2013

Kurumsal Köy Bakkalı; Kasımpaşa 1-1 Galatasaray

300-400 okuyucum var, sıkılmışlardır. Abi dönüp dolaşıp aynı yere geliyorsun diye çıkışanlar bile var. Onlar için yazıyorum. Hiç bir yere dönüp dolaşmıyorum, hep aynı yerdeyim, ve ne yazık ki bulunduğum koordinattan yakın zamanda ayrılma ihtimalim bulunmuyor.

Maçlar oynanmasa hayat ne güzel olacaktı. Kurum görünümlü köy bakkalının ceoları, müdürleri, baronları, sülükleri, hainleri, gaflet içindekileri, hokkabazları, kurdukları ŞEBEKE'nin şaşalı hayatı içerisinde ahir ömürlerini ne güzel geçireceklerdi. Kombineler, borsalar, kara borsalar, storlar, sömürün milyonlarca taraftarın(müşterinin) vazgeçilmez sevdalarını.

Futbol baronlarının şoförlerinin kazandığı kadar bile kazanamayan bizler, yıllardır bunlar bir bok bilmiyoruz dedikçe, onlar bize o koca götleriyle gülüyorlar. Aslında biz bir bok bilmiyoruz. ''teslim olun'' diyorlar, ateşle karşılık veriyoruz. Sehpaya çıkarıyorlar, her seferinde bir yol bulup ipten dönüyoruz. Ve bir kere daha, yoğun ateş altındayken, yaşam kalitemizin genleriyle oynanmışken, çakallara maskara edilirken, taraf olduklarımız tarafından rencide edilmişken, son nefesimizde çıkaracağımız avazı yineliyoruz. Galatasaray; Kayıtsız, şartsız, kongresiz, seçimsiz, milyonlarca Galatasaraylı nezdinde, Arena Tribünlerinin tabyalarında, siperlerinde, savaş alanlarında naralar atan Büyük Galatasaray Taraftarınındır. Ezberlerinizi, oyunlarınızı bir kere daha bozacaklarından, uykusuz geçen gecelerinde hiç birinizi rahat uyutmamanın yeminlerini ettiklerinden, huzurlarınızı kaçıracaklarınızdan şüpheniz olmasın.

Sultan Süleyman biraz eğlenecek, Sümbül Ağayı çağırtır divana.'' Sümbül Ağa, öyle bir kabahat işlemiş ol ki, özrün, kabahatinden büyük olsun'' der. Sümbül Ağa;''Hünkarım tamam düşüneceğim de zaten ben büyük bir kabahat işledim, nasılsa öğreneceksiniz, bari ben söyleyeyim, ne olur kellemi bağışla'' Söyle lan der Hünkarımız. '' Hünkarım ben gece Hürrem Sultana pandik attım'' Neeee, Ağalaaaarrr, diye bağırınca da,'' ''Hünkarım vallahi Hürrem Sultanı sen zannettim''

Mancini takımı tanımıyorum dedi Real Madrid maçından sonra. Anlaşılan biz sezon öncesi hazırlık maçları yapıyoruz. Sümbül Ağa gibi kurnaz değilse, özrü kabahatinden büyük. Hiç mi kimseyi tanımıyorsun? Tanıyor, Drogba'yı, Sneijder'i, belki Ayı Eboue'yı tanıyorum diyecektir. Nereden tanıyorsun, babanın oğlu mu? Sen Çinli Drogba'yı, Türk Drogba'yı seyrettin mi? İnter'de kupa ellemiş Sneijder'le, Dünya Kupası öncesi idman yapmak üzere gelen, idman yaptığı için Galatasaray'ı soyan Türk Sneijder'i aynı futbolcu mu? Bir maçını izledin mi?

Dünya'nın en kolay işi halbuki Galatasaray Teknik Direktörlüğü. Keşke onları da tanımasan. 30 Galatasaray futbolcusunun hiç birinin ismini bile bilmesen daha iyi. En azından etki altında kalmadan, en son oynadıkları futbol üzerinden bir takım çıkarma şansın olurdu. İmtihan olmaya razıyım, 10 üzerinden 8 alamazsam Boğaz Köprüsünden atlarım. Beni Kamerun Liginin en baba takımın başına verin. Hepsi bir birinin aynı 100 tane futbolcuyu da teslim edin. En kuvvetli 11 i çıkaramazsam asın. Bu ne lan, taşak mı geçiyorsunuz koskoca Galatasaray kalesine hıyarı koyuyorsunuz. Hadi kalede hıyar var, cacık malzemesi olarak Sabri'mi olur tezgahta?

Kenardaki ceset Tugay'a söyledik söyleyeceğimizi. Çok iyi bir Galatasaray futbolcusu diye, hiç bir işe yaramadan maaş mı alacak Köy Bakkalı Anonim Şirketinden? Ha itirazım yok, orada bir ekmek varsa, Tugay alsın, Çaycı Ahmet alsın, Büyük Savaş alsın, şu anda zor durumda olan eski futbolcular alsın. Hayrettin zengindir ihtiyacı yok, Nezihi ile Eser kısa çöpleri de, uzun çöpten hakkını aldı, sırasını savdı, arayın bulun, muhtemelen sürünüyorlardır, Şampiyonluksuz geçen çocukluk, delikanlılık yıllarımızın sorumluları kalecileri, Haydar'ı, Bahattin'i çağırın, hiç bir boka yaramadığı tescilli Taffarel'i sepetleyin. Biz de hayatımızı kurduğumuz takımın kurum değil de hala bir köy bakkalı olduğunu kabul edip susalım.

Mancini skout ekibiyle gelmiş. Ne gerek var oysa, milyonlarca Galatasaraylı senin yerine bütün futbolcuları skoutlamış. Çağır 2 kişi, şu Galatasaray topçuları hakkında taraftar ne yazmış, son 100 er giriş ortalamasını çıkarın diye tarat. Göreceksin ki, Aydın, Hakan Balta, Sabri, Yekta, Emre Çolak için giriş yapanların en az % 90 ı küfür yazmış. Senin bokunda boncuk mu var, bu adamları sihirle, illizyonla futbolcu mu yapacaksın? İsimlerinin üstüne bir çizik at ayır. Semih için en kötü yazanlar bile temkinli, üzerinde oynanabilir, Hoca Hüneri bir işe yarayabilir, işle. Gökhan'a hastane sponsoru diye bakılır bu ülkede skout getireceğine bir baytar getir, adamı at muayenesine soktur. Demek ki bu ülkenin doktorlarının okuduğu tıp bu adamı, sağlıklı bir şekilde yaşlandıramayacak. Ceyhun için de adam olabilir diyenler çıkar, sümen altına at bekle, işe yarar bir maç nasıl olsa çıkacak. Engin Baytar'ın futbolundan çok, nörolojisiyle ilgili bu taraftar. Biraz da yediğinde gözü var, şişmanlıyor şerefsiz, diyetistenin yok mu? vardır.

10 yabancı futbolcu var elinde. En kolay ameliyat yabancıya yapılır. Sırayla oku bakalım, Melo için ne demişler? Zorla bonservisini aldırdıklarını görürsün, tek geçtiklerini, Florya'da yangın çıksa ilk kurtarılacak futbolcu olduğunu anlayacaksın. Sana kalsa İtalya'da yılın bidonu olarak transfer edilmişti, çok bilir ya yabancılar, sen de kıyacaksın biz olmasak. Kur takımı ve oyunu Melo'nun üstüne. Amrabat'tı bilezik gibi geçir diklerini anlaman için Real Madrid maçında kepaze olmayı bekleyecek kadar da mı bilmezsin bu işi. Dany için defter-i kebirimiz, saat koyulmayı unutulmuş saatli bombası olduğunu yazıyor, okutmadın mı? Bir maç patlamaz ise bir sonraki maç garanti gümleyecek.

Taraftarın yazdıklarını okusan en azından şu son iki lig maçını kazasız belasız atlatacaktın. Her iki maçta da Eboue'ye yapılan %100 lük penaltı vardı. Hiç bir Galatasaraylı hakem hata yaptı demedi. Galatasaray tarihi çok kötü futbolcular gördü, katlanabilir, ama sahtekara katlanamaz. Tugay söylemez, dili yok, senin okuman da mı yok. Bu ülkede ceza sahasında ayağı kırılsa bile Eboue'ye penaltı çalacak hakem çıkmaz.

Ya Burak'a yazılanlar. Sadece benim yazdıklarım kitap olur. Ofsaytı bilmiyor, tabelaya oynuyor, en çok koşan listesine girip, 5-1 yenildiğimiz maçın golünü atıp mutlu olmaya bakıyor. Her hareketi faul, sahtekarlık karakteri olmuş. 1 gol atabilmek için her maç Galatasaray'ın en az 4-5 golüne mani oluyor.

Takımı tanımıyormuş bey efendi. İkinci yarıda gol atıldı, 2 gol kaçırıldı ya iyi oynadık sanmış. Gol anında elini bile kaldıran Galatasaraylı yoktur, kendisi dahil. Yatsın kalksın Eray'ın kaleci olmadığına dua etsin. Yıllar önce Ali Sami Yen'de Romario aynı pozisyonda Hayrettin'le karşı karşıya kaldı. Feyk attı, Dünya'nın her kalecisi bir tarafa uçardı, Hayrettin kaleci olmadığından feyke cevap veremeyip ayakta kaldı. Üstten aşırtmak  isteyen Romario bom boş topu Hayrettin'e teslim edip, iki eliyle yüzünü kapadı. Dün o pozisyon aklıma geldi o an. Kelde Muslera olsa, Babel o golü atardı. Kaleci olmadığı için öylece kalıp, feyki yememiş oldu Eray. Yese oyun 2-0, sonrası hezimet. Mancini oyunu beğenmiş, bir gün önce 10 kişiyle can çekişen Fenerbahçeyi bile seyretmemiş anlaşılan.

Mancınık kuruluyor haberin olsun Sinyor Mancini. Kaybolan eşşek bizim eşşek, bakma sen şimdilik velvele koparmadığımıza. Hala umudumuz var, şu karşı dağın ardına, Juventus maçına da bir bakalım. Eğer orada da çıkmaz ise, mancınığın, yaylarını yağladık bekliyoruz.

Bu takımın canı gitmiş çocuklar. Cebelleşemiyor, saldıramıyor, can çekişecek bile dermanı yok, ölüm zamanını bilen hasta gibi bırakmışlar. Futbol ölümleri gerçekleşmiş. Fakat bütün bunlar ne yazık ki, planlanarak gerçekleşmiştir. Baronlar mutlaka bir plan çerçevesinde Galatasaray'ı, ligi kurmuşlardır. Bence bu sezon, tüm zamanların en büyük şikesi yapılıyor. Bütün takım aynı anda ölemez, bu işte bir bit yeniği var. Bu kadar kötü futbolu hiç bir hoca oynatamaz. Durum vahim, gözünüzü dört açın.

Büyük Galatasaray Taraftarı her zaman son çağrım size olmuştur. Çakallar ulumaya başladı, ışıkları sakın kapama. Aslan ocağının bacalarından çıkan ateş yetmez, meşaleleri hazırla, kuşan. Bu takım senin, bu futbolcular emrindedir. Juventus maçı imtihan günündür. Gazan mübarek olsun.
 

4 yorum:

sembolist dedi ki...

Semih'i tanıyamıyorum,Fatih terim'den dolayı Galatasaray'a kin kusar gibi oynuyor.Selçuk da keza öyle

Adsız dedi ki...

Fenerdeki isteği gördük 2 gün evvel bir de bizim takıma bak.şike var mı yok mu bilmem ama fener şampiyon olmayı hakediyor bu sezon.
Melo dahil herkes yarrak gibi oynuyor terimin leşleri her maç takımı yakıyor ujfalı,enginli,elmanderli,necolu mis gibi takımın anasını sikti imparator.o takımıda kendi kurmuş olsa dahi böyle. Illa sikip bırakacak.

Adsız dedi ki...

Takımdaki ruhsuzluğun baş sorumlusu tugay denen amcık. Herif ölü gibi amk ondaki hava takıma yansıyor. Onun yerine deli dolu hasan olsa bile böyle olmazdı. Taffarel desen işlevsizin önde gideni.

Adsız dedi ki...

nazmi abi mailine bakar mısın?