19 Şub 2013

Yine Düştük Yollara


Ey Büyük Galatasaray Taraftarı;
Galatasaray’ın şanlı tarihinin en büyük maçlarından birine çıkacaksın. Son 13 senenin en büyük maçına. Daha önce imtihan verdiğin çok daha büyük maçları oynadın. Parken’de tarihimizin en büyük macerasından utkuyla ayrıldık. Devamında Real Madrid’i devirip Süper Kupa’yı getirdik. Daha öncesinde Gençaga’da, Steeua Bükreş’a yarı finalde kaybettik. Yine Real Madrid’e unutulmaz geri dönüş maçının rövanşında çeyrek finalden döndük. Saymakla bitecek gibi değil bu takımın büyük maçları.

İşte biz bu yıllara yayılan büyük maçlarda, marş söyleyerek, üçlü çekerek, Ali Sami Yen’in yanına cehennem yazdırdık. Son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş yüksek karakterimizin, bir kez daha Avrupa göklerine, bir ses, nefes, avaz olarak yayılacağı bir imtihana daha çıkacaksın. Arena’nın adının cehennem olarak zapta geçirilmesi için katipleri fazla bekletmeyeceğimize inancım tamdır. Bu büyük imtihandan da utkuyla çıkacağına yürekten inanıyorum.

Galatasaray kadrosu, tarihinin en karizmatik, geçmişi en şanlı futbolculardan oluşmaktadır. Kıtanın en büyük kupasını ellemiş iki büyük futbolcumuz vardır. Ellemeye ramak kalmış, finali oynamış iki futbolcumuzun yanlarında, tarihinin en büyük ispanya Ulus takımın sol açığı vardır. Ligimizin en büyük Türk futbolcusu orta sahamızda, yanında hırlama nöbetine kalkmış, zincirlerinden boşalmak için çırpınan 10 numarası, en uçta son yılların en büyük golcüsü, geride Asimo, kalede Kıta şampiyonluğu kupasını kaldırmış kalecisiyle de tarihin gelmiş geçmiş en büyük takımıdır. Bu takımın, Avrupa şampiyonu olmuş takımı geçmesi için de kendi geçmişlerinin parlayaduran zaferleri yanında, Galatasaray zaferinin madalyalarını da boyunlarına takma vaktidir vakit.

Galatasaray’ın büyük taraftarıyla bütünleşip birlikte oynadıkları maçları kaybettiğine pek şahit olmadım. Ne var ki kazandığı pek çok maçta, tribünlerde olmanın gururunu yaşadım. Bu gece Drogba’yla, Sneijder’le bir büyük zafer daha yaşayacak olmanın heyecanı içindeyim. 100 lerce defa maça gitmiş, tecrübeli  bir taraftar olarak, aynı coşkuyla tribünlerde olacağım. Takımı sahaya cehennem gibi çıkaralım. Öyle bir kükremeliyiz ki, maça 1-0 galip başlamalıyız. Unutulmaması gereken, rövanş maçının bizim için çok daha kolay geçme ihtimali olduğu gerçeğidir. Yeter ki oradaki maça tutunamama gibi hiç aklımızdan geçirmediğimiz, ve asla olmayacak bir netice almayalım.

Bu Galatasaray’ın anormal, futbol dışı bir şey haricinde Schalke’yi, evire çevire yeneceğine inanıyorum. Pek yakın zamanda bu düzey maçların artık sıradan maçlar olduğunu göreceğiz. Galatasaray, tarihi, kültürü, stadı, Dünya’nın her stadında meşale yakan taraftarı, bütçesi, ve büyük futbolcularıyla katıldığı her turnuvanın son saniyesini oynayacak büyük bir takımdır. Aslında çok geç kalmış bir son 16 maçı oynuyoruz. Gözümüzde büyüteceğimiz fazla bir şey yok. Biz daha sonraki maçlara hazırlık yapmalıyız. İşte o maçları oynamanın yolu da bu maçları kazanmaktan geçiyor.

Büyük Galatasaray Taraftarı; Bu güne kadar pek çok defa zafer öngören sözlerimi işittin. Ne mutlu bana ki Şanlı Galatasaray bana  çoğunda zafer naraları attırdı. Takıma, benimde içinde bulunmaktan onur duyduğum taraftara, Terim’in büyük maç yönetme hasletine güvenerek, bir kez daha yineliyorum. Galatasaray bir kez daha hepimizi gururlandıracak, hepimize Gelsenkirşen'e gitme hayali yaşatacak, Tüm Avrupa, televizyonlarına, gazetelerine sarı kırmızı renkleri dayatacak bir galibiyet alacaktır. Futbolcularımızın oynayabilecekleri en büyük maçları oynayacağına inanıyorum. Yeter ki hepsi, Metin gibi, Hasan gibi oynasın. Parçalı Fil, Drogba, sarı Ejder Sneijder gibi oynasın, gerisini biz hallederiz.

Yeter ki, maç bitiminde elimizden şu da gelirdi yapamadık demeyelim. 52.000 kişiyle Arena’da, milyonlarca taraftarla televizyon başlarından çullanacağımız, her şeyimizle savaşacağımız maçtan, olur da hiç beklemediğimiz bir sonuç çıkarsa da maçtır deyip, 3 ihtimallidir deyip, takımı yeni bir maceraya eskisinden çok daha kuvvetli hazırlamak için söz verelim.

Haydi Galatasaray, taraftarınla birlikte savaş. Yensen de büyüksün, yenilsen de. 

2 yorum:

sembolist dedi ki...

Üstad ellerine sağlık..
Etkileyici bir yazı olmuş..
Bu maçlardan önce baktğım sayfa hep burası oluyo..

sefa dedi ki...

SAKIN ERDAL KESER İLE MUKAYESE ETME ÜSTAD...Bu adam bu takıma gelmiş geçmiş en büyük cenabet olur başka birşey olmaz...Büyük topçu gol olsun diye vurur...Ya gol olur ya tribüne gider,kaleciye ya da direğe nişan almaz...Herifin yüreği bitmiş...Sakın koruma ruhu da bitik negatif enerji veriyor...