12 Şub 2010

Mustafa Sarp Üzerine

Konferans verilmesi lazım gelen futbolcumuzdur. Olacak şey değil, koskoca Reykart, koskoca Galatasaray'ın orta sahasını emanet etmiş, her maç banko oynatıyor. Yazmakta yorumlamakta zorluk çekiyorum. Reykart, Arda'yı kaleye geçirse, Aykut'u santrafor, Leo'yu ön libero, Servet'i sağ açık, Ufuk Ceylan'ı sol açık oynatsa en ufak bir itirazım olmaz. Galatasaray tarihinin görüp görebileceği en büyük hoca, ne yaparsa, ne yapmazsa kefilim, arkasındayım. Bu görüşüm istisna olmak kaydıyla müsaadenizle Mustafa Sarp vak'asına değineceğim.

Sanmayın ki elendiğimiz maçın tabelasına bakarak yazıyorum. Hayır, tanımıyordum kendisini daha önce, ilk çıktığı maçta görüşümü yazdım ne yazık ki, ve hala aynı görüşteyim. Hele ki Mehmet Topal'la birlikte oynadıkları maçın baş çelişkisiyim. Başta sevgili Reykart'tan sonra taraftardan özür dileyerek yazıyorum, Galatasaray'ın en sahtekar futbolcusudur. Galatasaray'ın kötü sonuç aldığı her maçın baş sorumlusu olacaktır. Her maçta en çok koşan futbolcu Mustafa Sarp'tır, manipülasyondur, kandırmaca yutturmaca dır. Taraftara şirin gözükmecedir. Göreceksiniz çok daha önemli maçların kaybedilmesine sebep olacaktır. Her maçını dikkatle izlemekteyim, tamam her topa bulaşmaktadır, tamam bizim bilmediğimiz bir şeyleri yapıyordur. Ne var ki bana göre bir çuval inciri berbat etmektedir. Galip gelirsek, son anda topa vurup gol olursa Reykart'ın cini deyip hakkında olumlu şeyler düşünürüz. Ama dün gece ki gibi Antalyaspor beki olursa iyot gibi açığa çıkacaktır yapamadığı şeyler.

Dikkat edin ilk maçta. Toptan kaçmaktadır, kaleciden topu almamakta, taç atan futbolcuyu görmemektedir. Top bizdeyken araziye uymakta, top rakipteyken çıldırasıya koşup topu kazanmaya çalışmaktadır. Ayağına top geldiğinde ya geriye çıkarıyor, ya en az 10 saniye düşünüp, kaptırmaya ramak kala topu ayağından çıkarmaktadır. Topu ayağından çıkardığında da muhtemelen verimli kullanamamaktadır.

İddiam o dur ki Galatasaray'da oynamasa Kartalspor'da bile oynayamaz. Biliyorum çoğu Galatasaray'lı bu kadar da olmaz diye bana saldıracaktır. Önce ben saldırayım, nasıl ki sezon başından beri Gökhan- Servet ikilisine saldırdım, aynı şekilde bu ikisine saldıracağım. Mehmet Topal ile Mustafa Sarp'ın oynadığı orta saha bizi hiç bir maç ipten alamaz, hiç bir büyük maç bu ikilinin oynadığı büyük futbol neticesinde kazanılamaz. Örnek elendiğimiz Antalyaspor maçında en iyi oynayanlar Caner, Lukas, Emre, yani savunma ise vardır bir hikmeti görüşlerimizin. Evet ligin en adi takımından kendi sahasında 2 gol yiyen takım en iyi futbolcuları savunmacılardır. Yarın hiç gol atamayan forvetler takımın en iyileri olacaktır, ancak Sarp'ın en iyi oynadığı maç hiç bir maç olmayacaktır.

Ben adım kadar eminim, en kısa zamanda Mustafa Sarp ve Mehmet Topal ikilisi takımda olmayacaktır. Onların yerine alternatifim vardır. Hakan Balta ve Barış Özbek ikilisi bu ikiliden çok daha verimli olacaktır. Son elendiğimiz kupa maçı, son yenemediğimiz lig maçı bu sezon oynadığımız, hocamızın bütün hünerini gösterdiği en büyük maçlardır. Zaman zaman ülke futbolu standartlarının üstüne çıktık. Konumuz hoca değil bu yazıda, hocanın hocalığını sülükler kustuktan sonra yazacağız. Konumuz Mustafa Sarp ve ben oynadığı futbolu hiç beğenmiyorum. Nasıl ki 5 takım kursam Servet'i Gökhan'i limon taşıyıcı olarak bile oynatmazsam, Mustafa Sarp'ı da bu takımın orta sahasına yakıştıramıyorum.

3-5 gün sonra sezonun en büyük maçına çıkarken moralinizi bozmak istemem. Yazmak ile yazmamak arasında gidip geldim, yazmaya karar verdim. Mustafa Sarp, Galatasaray futbolcusu değildir, olmadığını pek kısa zamanda Reykart bize gösterecektir.
    

9 yorum:

metak dedi ki...

Sarp ile Topal ı aynı kefeye koymamak gerekir, Topal bence açık ara ligin en iyi defansif orta sahasıdır. Sarp ise cengaver mi diyelim, ilginç mi diyelim, Rijkaard ın bir bildiği mi vardır diyelim.. bilemiyorum.

antalya maçında yine kornerde adamını kaçırdı di mi? Atacağımız 2 gole engel olup, yediğimiz 1 golde direk katkıda bulunmak cidden 3 gole etki eden ilginç bir istatistik.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi...döktürmüşsün gene...Bana kalırsa Hakan Balta'ya da yer yok bu takımda çok ağır Barıs'da kazmanın önde gideni...Rijkard yapacak bu işi de inşallah yönetim salaklaşmaya başlamaz seçimler bittikten sonra sülük medyanın gazıyla...Antalya maçında elinden geleni yaptı çocuklar 3-2 yenip elenmeyi 3-1 yenilip elemeye tercih ederim....Sabır

axel dedi ki...

bir detayı da ben belirteyim.nazmi abi tribündeydi net olarak görememiş olabilir.tv'de tekrarlarda açık olarak gözüktü.2. yarıda 2. golümüzden sonra saldırdığımız sırada ceza sahasında karambol bir pozisyon yaratmıştık.kalenin 2 metre önünde boşta kalan topa tam arda vuracakken yerde sürünen sarp gereksiz bir hamle yaptı topa top auta çıktı yani bariz bir golümüze engel oldu.Bir başka detay ise yediğimiz 2. golde necati boş kaleye giderken , necatinin önüne koşu yapıp önünü kapatacağına arkasından dolanıp(nasıl olacaksa) topu kapmaya çalıştı - necati de önü bomboş - boş kaleye yuvarladı topu.yani sarp bu maçta 2 gole sebep oldu bariz şekilde. iyi niyet ayrı ama bir de gerçekler var....

Adsız dedi ki...

doğru tespitler bende sene başından beri aynı şeyi söylüyorum adamda ne teknik ne taktik sadece deli gibi koşuyo.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi reykakart'ın bu adamın Galatasarayımızın futbolcusu olamadıgını yakında oynatmayarak gösterecektir söylemin dışında yazdığın herşeye katılıyorum..
Bu konuda seninle aynı fikirde olmamamın sebebi ise tüm sezon boyunca bu adamın oynadıgı rezelet futbolu pas yapamayacak kadar yeteneksiz oluşunu ve daha bir çok kötü özelliğini görmeyip olaya müdahale edemeyen reykart bundan sonrada hatasına devam edecektir..
Ama yinede umarım herşey söylediğin gibi olur diyorum..
Sene başından beri Galatasarayın maçlarını benim adıma işkence çeviren bırakın ilk 11'i bu takımda rotasyonda bile kullanılmıyıcak bi adamın takımdan kesilemeye başlaması hepimizi sevindirir çünkü..

Adsız dedi ki...

Mustafa Sarpın ayağına top geliyo,en az 5 saniye bekleyip sağ sola pas veriyor,böyle olunca da rakip defans yerleşmiş oluyor,atak başlamadan ölüyor.Atletico ve BJK maçlarında Allah bizi korusun:(

Adsız dedi ki...

Önümüzdeki sene Hamit gelir dertler biter. Bu sene öyle yada böyle bu ligi bitiririz, CL ye katılmak önemli sadece.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

son iki yorumu yanlışlıkla reddettim kim gönderdiyse yeniden göndersin

ugur senel dedi ki...

mustafa sarpın deli gibi koştuğu iddiası ancak komedi olur , hucumu pası falan gecdim adamı izlediğim her macda sonuc veren pres yada top kapmasını falan görmedim.. nazmi beyin kartalsporda oynayamaz düşüncesine katılıyorum...