13 Şub 2010

Rijkaard Bilmiyor

Bu hafta Reykart'ın maçı yok. Beleşten 3 puanı cebelleze indirdi. Dolayısıyla sülükler, haftayı çok sıkıcı geçirecekler. Hele ki Hıncal Uluç ne yapacak merak ediyorum? Belki kendilerine tatil verirler. Ama biz boş geçecek değiliz, onların yerine kendimiz batırıyoruz çuvaldızı, kendi kaba etlerimize.

Evet, Ertuğrul Sağlam biliyor, sıkışan maçta son dakikalarda Ömer Erdoğan'ı oyuna sokup, gol bölgesine gönderiyor. Hatta golü de bulup muhteşem bir antrenörlük performansı gösteriyor. Rıza biliyor, forveti sakatlanmış acaba kaleciyi santrafor mu oynatsam diyor? ki bana göre belki de hayatının en doğru kararı olacaktı- sülük bobmayı patlatıyor. Deha, Rıza,bilen Rıza, bilmeyen Reykart, Galatasaray'a gelmiş en kötü hoca Reykart.

Reykart son maçta, son dakikalarda Servet'i Baros'un yerine gönderiyor. Ne bilir, Reykart, biz hiç görmedik Servet'i daha önce rakip kalede. Ulan sülük, Servet zaten her kafa topunda forvet değil mi? Forvet deyince bunların aklına 9 numaralı forma geliyor. Eğer sende 9 numara yoksa santraforsuz oynuyorsun demektir. Santrafor değilsen mayınlı bilgeye giremezsin. Kör ölür Nonda badem gözlü olur, Nonda 2.5 sezondur gol bölgesinde gözükmeyen santrafor olduğu için gönderildi.

Reykart bence de bilmiyor. Bilse, Türkiye'ye ilk indiği anda Ortaköy'e uğrar, Hıncal'la kahve içerdi. Sonra Florya'da antrenman sahasına bakan bir oda tahsis eder, kadroyu birlikte yaparlardı. İnanmayan Mustafa Denizli'ye sorsun. Mustafa Denizli zamanında olay aynıyla vakiydi. Hıncal niçin Mustafa'ya büyük hoca der sanıyorsunuz?

Bilse, kendisine hakaret eden onca medya sülüğünü adam yerine koyar, bir basın toplantısı yaparak kendini savunurdu. Reykart'ın ne yapmak istediğini de onlar bilmiyorlarmış. Bilmeyeceksiniz zaten kan emiciler, onun yaptığını biliyor olsanız, nasıl sülük departmanlarından ekmek yiyeceksiniz. Reykart bilse, HakanŞükür'e, Hakan Ünsal'a, hatta hayatı boyunca santrafor oynayıp 5 gol atabilmiş santrafor ulaması Ayhan Akbin'e sorar, nasıl bir takım çıkaracağını?

Reykart ne bilir? sezon başı kamplarının en istikbal vadeden futbolcusu Emre Çolak'ı ilk yarı boyunca Florya'da bırakır mıydı yoksa? Bak çocuk Reykart'a inat nasıl kadroya girdi?

Reykart bir şeyi hele hiç bilmiyor. Hakem var mı yok mu konuşmuyor bile? İnsan yenemediği bir maçı da hakeme yıkar be adam, sen ne biçim hocasın? Hatta Reykart çok bencil, Türk Milli takımını hiç düşünmeden Lukas'ı monte edip Servet-Gökhan ikilisini bozdu. Allahtan şu an Milli Takım hocasız da kimsenin dikkatini çekmiyor. Dünya kupasına gidemeyişimizin baş sorumluları iki kazma bek, medya sülüklerinin en iyi dostuydu. Şimdi gel sen Lukas'la arkadaş ol tanış bakalım nasıl olacaksa?

Bereket en büyük futbol ulaması Nonbertarafus, Lukas hakkında yazısını yazmış bulundu. Kazma, dedi, Servet'in yarısı kadar değil dedi, gereksiz buldu. Kurtulduk Lukas'ı savunmaktan. Gel gelelim Raykart'ı nasıl savunacağız. Adamlar haklı, Kayseri'de aslanlar gibi oyna, bütün pozisyonlara sen gir, galibiyeti kaçır,( Emre Çolak'ın atamadığı o pozisyonda Nonda pozisyona bile girmezdi) takımın santraforu yok diye kıçını yırtsınlar. Ertesi gün Diyarbakırspor son saniyede galibiyeti kaçırdığında, saha kötü desinler, rakip taş gibi desinler, Guiza'ya penaltı çalmadılar desinler, tozu dumana katsınlar.

Reykart bilmiyor, bilen biri Standart Liege'nin hocası, kaleci Sinan'ı son pozisyonda ileri gönderip kaleciden santrafor yaparak turu aldı. Biz neden yırtınıyoruz buralarda kalecinin teknik olması gerek olduğunu. Aykut hayatında bir defa kafayla topa dokunmuş olsa onu gönderecekti. Kafa vurmaktan beyni ufalmış balta Servet'i gönderdi. O da beyin olmadığı için santrafor bölgesini terk edip Ayıboğan Messi oldu. Ve galip gelerek elenen takımın hocasına sülük, bilmiyor diyenler, hezimet yiyerek elenene de Dahi Daum dediler.

Galatasaray'ın maçı yok, bekleyecekler 4 gün. Yazıları hazır, tabelaya göre yenersek Reykart'ın elinde iki takım var, ikisi de kupayı alacak güçte ne var bunda. Yenilirsek biz demedik mi? Nonda olsa şimdi iki tane çakardı. Geçen yıl Hamburg'a iki metrden topu kuşlara atarak hem bizi hem Lincoln'ü yakmıştı, unutuldu gitti.

Reykart sen bilmemeye devam et. Sülükler de kan emmeye.

3 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

deneme yorumudur.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Rijkaard takımı Antalya'ya götürmüş adam Türkiye'ye tatil yapmaya gelmiş baksanıza ikide bir Antalya'da.

Rijkaard harbiden bilmiyor...

hadesperado dedi ki...

Ankaraspor maçında bile karşında rakip diye birşey yok, adamlar küme düşmeye oynuyor ve hala gol atmaya çabalamıyorsun. Çıkar golleri Galatasaray kazandı demezsin. Neeskens'in not defterine noldu? o olmayınca Rijkaard oyunu okuyamıyor... Adamların kaçırdığı onca pozisyon var, direkler ve beceriksizlikleri olmasa 4-3, 5-3 biterdi... Korkak bu adam, Rijkaard'ı kulübenin dışında gören var mı? Hem antalyayı da çok sevmiş herhalde, paso tatil yapıyor, antrenmanları da hollanda'dan getirdikleri akrabaları yaptırıyormuş, bülent-küçük h.-terim varken bu adama verilen paralara yazık...

:)

selamlar abi... sülükler bu hafta yorulmayacak pek... ama onlardan herşey beklenir ;)