21 Ara 2009

Sülüklerin Ardından # 11


Maçlar bitti, geçmiş olsun. Mahvolduk bu sene, her Fenerbahçe maçını sonuna kadar seyrediyoruz. Benim Kayısı ağıcı örneğimi bilen bilir. Dünyanın en verimli meyvesidir. Yaşı, kurusu, hoşafı, çekirdeği, mübarek, bereketli meyvedir. Ne yazık ki ağacından yemek zahmetlidir. Yemek istersen şayet, her tarafın yapış yapış olur, çizilir,yaralanırsın lanet olsun der yemekten vazgeçersin. Çok isterdim Fener maçı seyretmekten vaz geçebilmeyi. Çoğu zaman olduğu gibi, dün geceki maçı seyrederken, Fenerbahçe 2. golü atsa diye gök tanrılara dua ettim. Televizyonu kapatacaktım, her tarafım kıymık yarası oldu, vazgeçmek istiyorum kardeşim maç seyretmekten, Fenerbahçe maçı seyretmekten.

6.dakikada vazgeçmem lazımdı. 5 metre ofsaytı gör(me)yen hakemin yerinde ben olsam ne yapardım dedim bir an. 40 kere olsa 40 defa gözüme perde inerdi. Kerizmiyim kardeşim, ya ofsaytsa, kaldırmadığım bayrak yüzünden gol olsa, Fenerbahçe yenilse Türkiye'de bir daha bana bayrak sallatırlar mı? İyisi mi, ben gözüme perde inireyim, ofsaytsa bile kariyerim açısından olumlu bir icraat yapmışımdır. Ne büyük yan hakemim, sülük Fener medyası arkamda, rahat uyuyabilirim.

Ne yazık, maçın sonuna kadar maçı seyretmek zorunda kaldık. Bu yıl çok maçta olduğu gibi.

Kapatalım bize ne? Biz kendi maçımıza bakalım. Benim okuyuculardan bazısı, Arda'nın Elano'ya pas vermediğinden şikayetçi. Eski tüfek, Çetin değinmiş, Arda'ya sorsan Kuran üstüne yemin eder, ancak kazın ayağı 5 perde değil. İster istemez, iç güdüyle son anda Elano'ya pas tercihinden vazgeçmiştir. Bu konuya daha sonra değineceğiz. Yani Arda'nın, diğerlerinin Elano'yla bilerek oynamamak istemediği konusuna.

Medya sülüklerinden kimileri, Elano'nun maçta olup olmadığı konusunda tereddüte düşmüşler. Hatta düşmemişler, açıkça oynamadığını yazmışlar. Biz maçı seretmediler her halde görüşündeyiz. Olabilir, o kadar kazmayla oynuyoruz ki gözleri alıştırdılar. Güzel olan şeyler görünmemeye başladı.

Rijkaard'ı sevmek demek, onun yap(ama)dıklarının eleştirmemek değildir. Galatasaray'ın golünde yerlere yattım. Bu normal bir gol değildi. Arda, Elano, Keita, Kewell ustalarından oluşmuş, gelişmiş bir halı saha golüydü. Bu gole kazmanın birinin bulaşmamış olmasına sevindim.

Son 10 senenin en büyük futbolu oynandı ilk yarıda. Bu futbolu oynatanlara ne kadar saygı duyuyorsak, golden sonra oynattığına da o kadar saldırıyoruz. Bazı medya bunakları futbolu bilmediğine iman ettiler, biz orada değiliz elbet. Nereden çıktı bu ofsayt taktiği be Surinamlı? Eğer futbolcular senden bağımsız yapıyorlarsa daha kötü senin için, bu kadar kazmanın olduğu bir savunma bloğu, bu hakemlere güvenip, nasıl bir ileri çıkış yapabilir?

Bunaklar yazdı, aynı fikirdeyim ne yazık ki, insan yüz kere hata yapar, inanıyorsak yüzüne de hoş görüyle bakabiliriz. Aynı hatayı tekrarlama suçtur. Defanstaki gelmiş geçmiş en balta futbolcunun sebep olduğu taktik, iki maçta bizi maymuna çevirdi. Buna engel olamayan Surinamlı için ne diyelim ki?

Korner atılıyor Galatasaray kalesine. Daha dün Manisa maçında arka direkte kimse olmadığı için, yediğimiz gol 2 puana sebep oldu. Akıl alır gibi değil, Mehmet Topal elller yukarıyı oynuyor, ön ve arka direkte kimse yok. Top mucize eseri direkten dönüyor. Surinamlı'nın en ufak bir katkısı yok, golü önleme adına bir görüşü yok.

Tek farklı yengilerin meşhur laf olan açılımını yazacağız. Ama şu son maçı alel acele yazalım. İlk yarıdaki oyundan iftihar ettim. Ve not tuttum, ilk yarıda topla en az buluşan futbolcumuz Servet'ti. Balta topla çıktı, Sarp ve Topal'a çok az top geldi. Kısaca top ustalardaydı. Tezlerim geçerlidir, Servet ve Elano aynı takımda oynarsa ikisinden biri taraftardan küfür yer. Maça giden taraftara sonuna kadar güvenirim, futbolu en az, oynayanlar kadar bilirler, Elano'yu bu saatten sonra yemezler, o yüzden küfürler Servet'e oldu bu maçta. Şansı varmış, lig bitti, bizim de azıcık şansımız varsa, birine kakalarız bu muhteşem götüyle milyon dolar kazanan futbolcumuzu.

Tabelanın analizini de yaparız, futbolcuların karnesini de veririz. Sülüklerden önce yetiştirelim dedik sadece.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

birader iyi güzel demişsin de

"Bunaklar yazdı, aynı fikirdeyim ne yazık ki, insan yüz kere hata yapar, inanıyorsak yüzüne de hoş görüyle bakabiliriz. Aynı hatayı tekrarlama suçtur. Defanstaki gelmiş geçmiş en balta futbolcunun sebep olduğu taktik, iki maçta bizi maymuna çevirdi. Buna engel olamayan Surinamlı için ne diyelim ki?"

nereden bileceksin mutasyonun evrim olup olmayacağını?

yani sen diyorsun ki iki kere o hata yapılıyorsa yani canerle balta ofsaytı bozuyorsa fermanımızdır 3.cüsü olmayacak. istemezük diyorsun kazan kaldırıyorsun. ya bir dur hele belki bu hata sayesinde hücumda birşeyler kazanıyoruz. belki hakanla caner'in görünen uyumsuzluğu görünmeyen hayırlara vesile olacak? sen demiyor musun ne güzel top kullanıyorlar diye? bırak yediğimiz iki tane gol allahaşkına. surinamlı hiç değilse onları oraya koyuyor. günahına söverken sevabından ayrı tutuyorsun adamı. ayrıca rijkaard çıkıp da adamlara ofsayt taktiği mi öğretecek maç içinde?

rijkaard rijkaard değildir baba. hz. rijkaard o bizim gözümüzde. varsın 3 maç ofsayt taktiğinden gol yesin. skim manchester bile yiyor.