5 Eyl 2009

Ardaaaa, 600. Gol Ağlarda; Türkiye 4- Estonya 2


Milli maçın oynanacağı en son şehir Kayseri'dir. Memleketim olduğundan biliyorum, Türkiye'nin en kötü maç seyircisi Kayaseri'dedir. Diyarbakır'da, Adana'da, Bursa'da oynanır, Kayseri'de milli maç oynanmaz. Kayseri'li bağırmasını bilmez, futboldan anlamaz, geriye düşersen sırtını döner, sayesinde maç kazanmanın imkanı yoktur. Sadece stad yeni diye burada oynandı her halde ancak, stad olarak bile çok kötü bir beton yığınıdır, zemini iğrençtir.


Rakip Estonya, daha dün Şampiyonu 5 lik olup elenmiş lig 5. miz tarafından. Dağılım ortalama Fatih Terim adaleti. Galatasaray'dan en iyi oyuncular, Fenerbahçe'den zorlanarak oynatılanlar, küme düşmüş takımın lejyoneri, Almanya orijünli futbolcular, Beşiktaş'ın zaten 1 kişilik kontenjanı vardı, Nihat sakat. Semih cezalı olmasa ligin en pahalı santraforu yedek olacak. Milli maç dolayısıyla lig maçında sakat olup iyileşen mürit Gökhan Zan. Milli maçını oynayıp İmparator'un emrini yerine getirip sakatlaıp çıktı. Galatasaray'da nöbetçi stoperi göreve çağırmaca. Ben ce çok bile oynadı, ben 2. hafta sakatlık bekliyordum. Orta sahada en çok hak eden futbolcu Mustafa Sarp'ın esamesi okunmuyor. Kenarda, sinir küpü Terim, ne zaman Terim gösterilse ekrana gelen sadık valiz taşıyıcı Müfit. Görünmeyen diğer yardımcılar, Oğuz Çetin, Metin Tekin(Ben mi görmedim, maçta değillermiydi?). Maçın başında prensin kanadından yenen ve üstünde durulmayan gol. Tartışmasız, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Arda Turan'ın topa değmeden yaptığı asist ve küme düşmüş takımın oyuncusu Tuncay'ın attığı golle gelen beraberlik golü.


Golün hemen ardından, eski fakat eskimeyen Prens kız Tuncay'ın pas vermeyip Lefter'i yakalamak için olanca kuvvetiyle çektiği taca giden şut. Fener'de olmasa nilli takımın limon taşıyıcısı olamayacak Kazım'ın lazımlıkla oyuna devam etmesini içine sindiremeyen Arda'nın durumdan vazife çıkarması. Sağ taraftan büyük bir hünerle söküp getirdiği topu kaleye şutlamasının ardından dönen topu Sercan'ın boş kaleye yuvarlamasıyla ikinci yarıya galip girmece.


Ermenistan'dan beklenen medet yalan olunca, işin önce futbolculara sonra evliyalara devredilmesiyle başlanan ikinci yarıda, ters bir top bilardo topuna dönüştü. Durum 2-2 olunca sülükler kalemleri hazırladılar belki. Kin ve nefretini yıllardır saklayanlar Güney Afrika seyatinden olduklarında irin kusacaklardı. Eğer puan kaybetseydik, ben yazmayacaktım. İrin kusanlara karşı Fatih Terim'i savunacaktım. Gerek kalmadı, kornerden gelen topu 600. gol olarak Arda topu ağlara gönderdiğinde Tuncay'ın gole yalandan sevindiğine bahse girerim.


Galatasaray bütün kornerleri Arda Turan'la kullandı bu sezon. Bir çoğu gol olarak yazıldı, Surinam'lının yaptığını yapacak değildi İmparatore. Son korner hariç(o da o sırada zaten Arda oralardaydı) Arda korner kullanmadı.


Şu kıytırık maçta bile yürekler ağızlara getirildi, Tuncay'ın attığı teslimiyet golünden sonra rahatlandı. Trabzon'luların gönlünü almak lazımdı, Ceyhun oyuna girdi. 4 gün sonraki maç için dinlenmeye geçildi, çok şükür atlatılmıştı maç.


Listeye baktık durum nedir diye. Geçmemiz gereken takımla aramızda 4 puan fark var ve 4 gün sonra dışarda onlarla oynuyoruz. Yensek bile işimiz yüce göke kalmış. Biz arkadan Belçika'yı dışarda devirip, Allah'ın Bosna'ya bela indirmesini bekleyeceğiz. Olaki beddualarımız kabul edildi, son maçta Ermenistan'ı rahat geçeceğiz. E, geçtik bilet hazırmı Afrika'ya Vuvuzula çalmaya gitmeye. Değil ölümlerden ölüm beğeneceğiz ve bizim gibi ölümlerden ölüm beklemiş bir takımla ölüm kalım maçları oynayacağız. Elersek şova devam, elenirsek. O maça kadar gidelim de onu o zaman düşünürüz. Şimdiden düşünüp vesvese yapmayın. Bir delik bulup çıkarız bir yerlerden. Turnuvaların dibine kırağımı indi. Biri biter diğeri başlar.


Ne de olsa başımızda yenildikçe apolet takan bir İmparatore'miz var.

5 yorum:

Aceto Balsikimo dedi ki...

ARDA'yi izlemek nasıl bir keyiftir kardeşim yahu.. Solda harikalar yarattı olmadı işlemeyen sağ kanadı canlandırdı olmadı gol atıp maçı getirdi v.s Harikasın kaptan.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi bir kayserili olarak sana sonuna kaadar katiliyorum stad güzel olabilir ama seyirci tenis seyircisi hic fark yok belki bu macta gene 10 ton cekirdek citmislerdir,futbola gelince arda haric sayabilicegimiz oyuncu yok ama yanlis olan fatih terim emreyi cekmek yerine ardayi neden korumak icin cekmedi?anlamadim oyuna sonra ts li ceyhn niye alindi onuda anlamadik ben gidecegimize inanmiyorum yazin evden izleriz baska ülkleri tutariz gene hadi hayirlsiisii simdidenn...

Adsız dedi ki...

Bosnayı,Bosnada yenmemiz imkansız.Bosna fark atar.demedi demeyin..5 lik oluruz.. Artık Fatih Terim,Mehmet ağarla bir kumarhane açıp,paşalarına selam çakar..Bodyguard olarak da Bülent Uygun'u alırlar..
Aziz-Mecnun Odyakmaz-Haluk Ulusoy da daimi müşterileri olur..

Adsız dedi ki...

Bosnayı,Bosnada yenmemiz imkansız.Bosna fark atar.demedi demeyin..5 lik oluruz.. Artık Fatih Terim,Mehmet ağarla bir kumarhane açıp,paşalarına selam çakar..Bodyguard olarak da Bülent Uygun'u alırlar..
Aziz-Mecnun Odyakmaz-Haluk Ulusoy da daimi müşterileri olur..

Adsız dedi ki...

farz edin ki mucizevi şekilde gitti afrikaya sonrası yine mucizevi galibiyetler bekleyeceğiz avrupa şampiyonasındaki gibi ya bir takımın hiç oyun anlayışı olmaz mı hiç ayağa pas yapmaya uğraşmaz mı topu alan 3 kişiyi çalımlamaya kalkıyor takım 80 metrede oynuyor raki akşam biraz top yapabilen biraz organize bir takım olda idi 5lik olurduk kenara bakıyorsun 2000 yılından beri kendini hiç yenilemeyen bir terim tama terimi severim türk futbol tarihinin en büyük başarılarını kazandı ama kardeşim biraz kendini yenile modern futbola ayak uydur yok olmaz kendini maradona sana hamit dünya yıkılsa umrumda olmaz diyen bir kazım hep bana hep bana diyen bir tuncay yahu yokk mu bir adam bunlara takım oyunu diyecek oyun disiplini diyecek biri ya