5 Haz 2009

Neeskens; Ustanın Yardımcısı Usta



Blogcular saldırmış ekranlara, yazı yetiştirme telaşındalar. Haber anında geldi, Galatasaray'a nihayet büyük bir Hoca geldi. Ukalalık yapacağız elbet, bu Hoca transferinde en büyük pay benim. Yıllardır, Galatasaray'ın başında bir büyük hoca görmek için mevcut hocalara, onları getirenlere saldırdım. Eğer bana danışsalardı kimi görmek istersin? diye, ilk sırada Rijkaard derdim. Rijkaard için yarından itibaren yazmaya başlarım.

Ben Rijkaard'ın yardımcısının Neeskens olduğunu şimdi öğrendim. Ve işe yardımcıdan başlıyorum.

Dünyanın en büyük yardımcı hocası Neeskens'tir. 2 Dünya kupası finalinde oynamış unutulmaz Hollanda'lıdır. Neeskens asıl hoca olarak bile gelse beni zıplatmaya yeterdi. Hiç bir transfer yapılmasa bile razıyım. Galatasaray artık önümüzdeki sezon ne netice alırsa alsın, Hocalar tamamdır. Yardımcısı Neeskens olan birini kulubede seyretmek için bile maça gitmeye değer.

İşte budur, beklentimiz, 1 sene heba olup gitti, her işte bir hayır varmış iyimserliğinde olursak, Skibbe'ye ardından Bülent'e bin teşekkür etmemiz gerekir. Şu Bülent'le Şampiyon olsaydık, 10 sene geriye giderdik.

Neeskens, çocukluk günlerimizin büyük takımı Ajax'ın ve en sevdiğim Hollanda Milli takımının büyük futbolcusu aramıza hoşgeldin.

4 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

İsmi geçen isimler arasından en iyisi alındı.Bir buna sevinirdim birde Luce ye şükürler olsun diyelim.İnşallah kafası rahat olarak çalışır ve başarıdan başarıya koşarız.

Mario Jardel dedi ki...

abi ben şunu bilirim bazılarının bu rijkaard olayı acaip zoruna gitmiş durumda.. Forumlar sözlükler hepsinden bir parça okudumda çok afedersin bok atan atana.. Bizim bu dakikadan sonra yapacağımız tek şey bu adamların gazına gelip 2-3 başarısız sonuçtan sonra adamı sepetleme faaliyetlerine girmeyip sonuna kadar sahip çıkmak.. Zira bu adamın elinde sihirli değnek yok.. Evet herkes toz pembe bir tablo çizdi bu bir gerçek ama açıkçası ben rijkaard'tan gereken hasatın sabır edildiği taktirde alınabileceğini düşünüyorum.. Dolduruşa gelmeyelim, böyle hocalar takıma 20-30 yılda bir gelir..

hadesperado dedi ki...

aynı fikirdeyim, Neeskens şu anda TSL'deki 17 hocadan bile iyidir, o derece. yalnız abi kesin değilmiş gibi bir hava esti, rahatlatır mısın? son durum nedir? Neeskens kesin yardımcı olacak mı? isim zikredilmedi ama hep onunla çalıştı bugüne kadar.

bu arada bi vakitler ASY'de "konsantrasyon" yazılı bir pankart vardı, mesaj içerikli.
bu kez SABIR yazan bir pankart bekliyorum, umarım gerçekleşir.

böyle bir adam gelmiş 1-2 seneyi iyi kötü geçirmeye razıyım, barça'dayken bir ara 16. sıraya düşmüştü ama yönetim delikanlı gibi yanında durdu ve sezonu 2. bitirmişlerdi. böyle bir iş başardılar boyalı medyaya geçt vermesin artık yönetim.

böyle olsun biz beklemeye razıyız...

Aslantepe'mize; Rijkaard'la Neeskens'le ve düşlediğimiz Arda'lı büyük Galatasaray'la gitmek istiyorum.

vira bismillah!

ek olarak 5 haziran 2009 raporu:

1. Rijkaard'ın imza töreninde basının soru kabızlığını gördük, adam takımı fazla tanımıyorum diyor hala futbolcuları soruyorlar.
gerzek ve andaval bir spor basınımız olduğunu tekrar kanıtladılar, bravo.

2. aynı spor davarlarının malum takımla ilgili sorularına teklif almadım ve düşünmedim derken "Other Team" yani bizim kısaltmamızla "OT" diyerek dk. 1 gol 1 yaptı. :)) İkinci gol de "Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray" demesiydi.

3. dün yıldırım demirören malum transfer fiyaskosundan sonra OT için "ezik", "eziklik" tanımını kullandı ya daha ne olsun :)))

4. ve elbette Haldun Üstünel, abi onun için de bir yazı gerekmiyor mu, resmen "transfer nasıl yapılır" tezi yazıyor

Uğur dedi ki...

Abi Neeskens'in gelmesi henüz doğrulanmış değil.