23 Haz 2009

Medya Maymun Oldu


En sevdiğim deyimdir konu medya olunca. ''Medya maymunu'' Helal olsun sporda bizi yönetenlere bu sene. Spor medyasını maymun yaptılar. Artık tescillendi, sadece bizim gibi sivrilere, başkaldırıcalara kaim değil medyaya maymun demek.

Geçen yıl bu mevsimlerde yalan haber listesi yayınlamıştım. ne kadar futbolcu, ne kadar hoca varsa hepsinin adını yazmışlardı. Gelenler 500 de bir ihtimalle tutmuştu. Skibbe'yi bile 30 atışta tutturabilmişti bizim yalancı spor medyası.

Bu yıl cebalıtarık maymunu oldular. Bir konuşuyor, binlercesi dinliyor. Koskoca Surinam'lı Galatasaray'a geliyor, bir tane maymunun haberi olmadan. Shuster'den, Fatih Terim'e, Ersun Yanal'a, Lucescu'dan Co Adrianna'ya derken bir baktık uçaktan Surinam'lı indi. Üstelik yanında Dünya'nın en büyük yardımcı hocasıyla.

Mehmet Topuz olayında medya maymun ötesi yaratık oldu. Ne yazsalar yalan çıktı. Bari hiç yazmayalım dediler. Özer Hurmacı'yı Beşiktaş'a verdiler bir baktık Fener Forması ile ameliyathaneye gitmiş.(sakatmış kendisi) En son Gökhan Zan transferinde dumura uğradılar. Sözleşmesi bitmiş bir futbolcuya ihtimal bir yalan uydursa biri ve tutsa, şimdi basın ödülü alacak. Ne gezer, onlarda bizim gibi resmi sitelerden öğreniyorlar. Hoş artık resmi sitelerde yalan haber veriyor. Misal resmi Beşiktaş sitesi, borsaya bile bildirmişti Mehmet Topuz'u. Tepelerine topuz yediler.

Bu gazetelerin sahibi, patronu yok mu? genel yayın müdürleri neden hesap sormaz? Ne deseler yalan çıkıyor, doğru çıkan haberi de yazan hiç kimse yok. Bir iki kişi olsalar kolay, ama hemen hemen hepsi aynı çanaktan besleniyorlar. Ya yalan yazacaklar, ya da yalan yazmamak için hiç bir şey yazmayacaklar. İkinci gurup bence birinci guruptan daha aşağılık. Yalan yazanın, doğruyu yakalama ihtimali zayıf da olsa var, ya hiç bir şey yazmayan yazarlar.

O hiç birşeylerden elime birini bir geçirebilsem.....

2 yorum:

hadesperado dedi ki...

hele bazı medya maymunu türleri var ki çok ender bulunuyor :)

drogba'ya trabzon havası :))))
(fotospor)

http://img8.imageshack.us/img8/8356/drogbayatrabzonhavas.jpg

Adsız dedi ki...

nazmi abi en sonunda lincoln denen haysiyetsizden ümide jkesmene sevindim.