15 May 2009

Büyük Hoca




Büyük hoca, büyük takımın hocasıdır. Büyük hocanın kadrosunda, büyük futbolcular vardır. Büyük hoca büyük takım kurabilendir. Büyük takımı maça hazırlayabilen, maçı okuyan, maçı yazandır. Hızırdan umut kesilir büyük hocadan kesilmez. En umutsuz maçlara çıkarken bile bir şeyler yapma ihtimali olandır, büyük hoca.


Büyük hocanın kaprisi, egosu olmaz. Büyük hoca büyük futbolcularla dalaşmaz. Büyük hoca, büyük futbolcu çıkaran hocadır. Koskoca bir kıtanın en büyük futbolcusunu 10 saniye kala oyuna almaz. Bir önceki sezonun en çok gol atan futbolcusu artık hiç gol atamıyorsa büyük hoca bir şeyler yapmalıdır.


Hasbelkader, oynadığı takımın başına geçebilmiş büyük hoca, beraber oynadığı takım arkadaşlarını birer birer maskara ettirmez. Büyük hoca, büyük düşünecek, büyük konuşacak, söylediği bir cümle ileride büyük hoca olacakların yolunu aydınlatacaktır.


Büyük hocanın takımı her maçta topla daha fazla oynayacaktır. Daha fazla gol pozisyonuna girecek, daha az pozisyon verecektir. Büyük hoca asla gole yatmayan, büyük hoca gerekirse hezimet yeme pahasına, kendinden daha büyük takımlarla boğuşma riskini alandır.


Büyük hoca, gerektiği zaman sessizce çekip gitmesini bilecektir. Büyük hocaya görev verilmez, büyük hoca kendi geçer göreve.


Maçın kötü gittiği zamanlarda, futbolcuların kulubeye güvenle bakmasını sağlayandır. O anlarda taraftarın aklına gelendir, medet beklenendir. Büyük hoca oyuncu değiştirdiği zaman takımın gücünü artırmalıdır. Giren oyuncu, çıkan oyuncudan mutlak daha iyi performans göstermelidir.


Büyük hocanın geleceği, geçmişinden mutlaka daha büyük olmalıdır. Taraftarın tamamının güven, minnet, onur duyacağı bir büyük insan olmalıdır. Büyük hoca yenilgiye bahane aramaz, kılıf bulmaz, hedef şaşırtmaz. Büyük takımı yenen hoca, çok büyük bir iş başarmanın gururuyla ayrılır sahadan.
Büyük hoca karizmadır, sokakta görüldüğü zaman etrafı çevrilendir, büyük hoca dünyanın her tarafında tanınandır. Büyük hoca önlem alınandır, rakibi ürkütendir.


Büyük futbolcuları olan, büyük takımın başına yakışır büyük hoca. Ve ne yazık ki yıllardır bir büyük hoca bekliyoruz.


2000 yılındaki büyük takımın, büyük futbolcuları, ve büyük hocasıydı aradığımız, yolunu beklediğimiz.


Takımın şu an başındaki mazisi büyük olan hoca, gün be gün takımı küçültmektedir.


Bülent Korkmaz'ın büyük hoca olma ihtimali yoktur.

4 yorum:

sunshine dedi ki...

Hayatta sen kimsin ben onu merak ediyorum.büyüğü bırak vasat bir insan bile değilsindir.

1905 dedi ki...

amenteramco denen angut sen nasıl galatasaraylısın oynadıgımız futbolu begeniyorsan siktirgit yazı dahi yazma buraya allah bilir ezik sindir.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi, büyük takım başlığının altına uefa kupasını kazanan takımın fotoğrafını koymuşsun. büyük futbolcu başlığının altına da o takımın 10 numarasının fotoğrafını koymuşsun. bence büyük hocaya da o takımın hocasının fotoğrafı gerekirdi.

LeoN dedi ki...

son 20 seneye baktığımız zaman hep şefkatli,babacan ama otoriter adamlar benimsenmiş başarılı olmuş klüpte. feldkamp - terim - lucescu(nispeten yumuşak otorite)- ve gerets... bize babacan adam lazım abi . rijkaard - laudrup - klinsmann - sammer vs vs (genç abiler) bunlar tutunamaz bizde . keşke para yetse de Scolari gibi bi adam gelse.