13 May 2009

Büyük Futbolcu







Büyük futbolcu, büyük takımda oynayacaktır. Oynadığı oyunla değil sadece adamlığıyla da büyük olacaktır. Giydiği kıyafet, gittiği mekanlar, gezdiği insanlar da büyük olmalıdır. Büyük futbolcu sahanın dışında da örnek olacak, kendinden küçüklere idol olacak yol gösterecektir. Büyük futbolcu, isyancıdır, liderdir, haksızlığa tahammülü yoktur, gerekirse hocasına bile diklenir.


Taraftarın gözbebeğidir, ilk çağrılandır, yokluğu aranandır, gidişinde karalar bağlanandır. Büyük futbolcu önlem alınandır, korkulandır, ürkülendir, en umutsuz anlarda bel bağlanandır. Büyük futbolcu ülkesi dışında tanınandır. Saygı görendir, davet edilendir.


Büyük futbolcu, takımının tanıtımına katkıda bulunacaktır, forması en çok satın alınacaktır, büyük futbolcunun ismi yeni doğan çocuklara koyulacaktır. Büyük futbolcu kupalara dokunabilendir, havalarda uçurulandır, gollerde üstüne yığılınandır. Büyük futbolcuya başka takım taraftarları da saygı gösterir, ahlaklıdır, haksız yere kazanç sağlamaz, yalandan düşmez, hakemi kandırmaz, rakibe saygısı vardır.


Büyük futbolcu, yenildiğinde taraftarlardan daha fazla üzülendir, büyük futbolcu takımın efsanesidir, adı yıllar sonra bile dilden dile dolaşacak olandır. Resmi tribünlere asılacaktır, ismi taraftarların şarkılarına kazınacaktır.


Büyük futbolcunun kendine has çalımı, pası, vuruşu, duruşu olacaktır.


Yani, kısaca uzunca hepimizin bir şeyler daha yükleme yapacağı futbolcudur işte.


Peki bizim kendi payımıza büyük futbolcumuz var mıdır?


Vardır, bir zamanlar Metin Oktay'mış, sonra Hagi .


Şimdi de bu çocuk!



Arda Turan.......

6 yorum:

galatasaraylı dedi ki...

büyüksün nazmi abi süper yazı.

galatasaraylı dedi ki...

büyüksün nazmi abi süper yazı.

galatasaraylı dedi ki...

büyüksün nazmi abi süper yazı.

galatasaraylı dedi ki...

büyüksün nazmi abi süper yazı.

Adsız dedi ki...

Arda daha büyük olamadı.Arda takıma ne verdi ne kazandırdı?Büyük futbolcu takımını AVRUPAya taşır orda başarılı olmasını sağlar.Arda büyük olma yolunda belki ama büyük futbolcu değil.
Türkiye'de büyük futbolcu yok zaten hangi futbolcumuz avrupanın söz sahibi takımlarında top oynuyor?Barca-madrid-milan-m.united-arsenal vs...gibi takımlarda bir tane TÜRK FUTBOLCUSU var mı?neden yok?Çünkü TÜRKİYE'DE BÜYÜK FUTBOLCU MALESEF YOK.

Adsız dedi ki...

türk futbol tarihinde hiç bir futbolcu arda kadar genç yaşında parlamamıştır ve bu kdar yükün altına girmemiştir.ben nazmi abinin nesli bilmem ama yanlışım varsa düzeltsin türk futbol tarihinin en büyük futbolcusu olma yolunda büyük adımlar attı aslan parçamız.