9 Mar 2009

Peşin Ağlamak


Kayseri'ye Türkiye'nin en güzel stadını yapmışlar, tıklım tıklımdı. İlk ve son defa tıklım tıklım oldu. Ben Kayseri'linin ciğerini bilirim. Stad şehir dışında, minübüse binecek taraftarlar. Binmezler, maça da gitmezler. Olanı bir şey derler. Bedava dışındaki bir ücreti ödemezler. Yine de hayırlı olsun, yapanların vardır bir bildiği. Kimbilir kimler palazlanmıştır, yıkılıan stadın yerine de kimbilir kimler palazlanacaktır.




Konumuz stad değil elbette. Fenerbahçe'nin her şeyden sorumlu adamı Davut Dişli, maçtan iki gün önce gitmiş şehire. Stadyumu ve çimlerini kontrol etmiş. Bu sahada maç oynanmaz fetvası vermiş. Şu kışta kıyamette, sahanın durumu, özellikle Kayseri'de daha nasıl olacaktı. Baştan ağladılar, olası bir yenilgide bahaneleri hazırdı. Sanki kendi sahaları çok güzel. Gidin bakın diyor, elinizle çimi koparın diyor. Çim ulan bu, tutunca kopar tabi, zakkum lifi değilki. Maçın hakemine soruyorlar maçtan önce, saha nasıl diye. Ne varki bunda diye cevaplıyor. Biz ne sahalarda ne maçlar yönettik.

Ne oldu peki Davut Kardeş. Ligin en kolay galibiyetini aldınız. Hem de 10 kişi kalmanıza rağmen kaleniz tehlike atlatmadan maçı bitirdiniz. Şimdi bekliyoruz bir açıklama, çimler korktuğunuz gibi elinizde kalmadı, kimse sakatlanmadı.

Bunlar Mart kedisi gibidir, hem dama çıkar, hemde bağırırlar. Bakın Beşiktaş başkanı şimdi ağlıyormu. Balık puanlarla kendilerinin bile inanmadığı basamaktalar. Bakın Bülent Uygun'a, kaç maçı hakemlerin acıması sayesinde aldılar, bugün canı yanmış galiba. Doğru dama, bağırtılarını duyuyoruz, Fenerbahçe'li hocamızın.

Bugün sayfamızı diğer takımlara ayırdık. Gördüğünüz gibi, Galatasaray'sız bir gün geçirmek ne kadar tatsız oluyor. Bir an için bizim takımı yok sayın, kapayın gözünüzü, futboldan iğrenirsiniz. Heleki sadece bizim lige mahkumsanız yandınız. Onun için ne sonuç alırsa alsın Galatasaray'a sakın küsmeyin. Biz galip geldik, onlarda galip geldi, çekilirmi futbol programları seyretmek. Hiç birini seyretmedim. Galiba ben futbolu sevmiyorum.

Herşey göğe doğru büyüyor, salkım söğüdün dalları istisna, Galatasaray sende büyü bizden tarafa. Herşey bölündükçe küçülüyor, sevgiler istisna. Galatasaray sevgisi sende bölün bizden tarafa.

5 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

bu adam piyasadaki ''sırma'' markalı meyveli sodaların sahibidir. Ne derseniz diyin sırf bu adamın cebine 3-5 kuruşta olsa para gitmesin diye sırma markalı sodaları almamaya özen gösteriyorum.

muhder dedi ki...

bir galatasaray farklıymış gibi yazmaya devam ediyorsunuz, tabi taraftar olmanızdan mütevellit anlaşılabilir bir durum. sivas maçını izmir'e alalım, bu zemin sağlığı tehdit ediyor diyen yeniugandagücüspor yöneticileriydi sanırım.

Adsız dedi ki...

biz uğur u kurban verdik böyle bir zemine, hatta o zemin bundan çok daha berbat haldeydi. ama maalesef bunu diğer kulüplerin anlaması çok uzun sürdü, hala da anlayıp anlamadıklarından emin değilim, zira bir şanssızlık yaşanmadı da bir futbolcu kardeşimizin başına gelecek en kötü şeylerden birisi olmadı.

Adsız dedi ki...

adnan polat 2 hafta önce ağlarken nererdeydiniz peki...
Mahmut özgener'e federasyona saydırıken nerdeydin..
sıkışınca maç izmire alınsın diyende mi bizdik.. hayret bi şey... fener olmasa sizin hayatınızda tat mı kalır tuz mu
insan kocasını nasıl sevmez yahu..

Adsız dedi ki...

german anani bacagindan asip golgesinde bacini sikerim ulan