12 Mar 2009

Kaptan'ı Hoca Yapalım; Hamburg 1-Biz 1


Bu filmi daha önce görmüştüm çocuklar. Aynı kademede Vestfealen'de, 60.000 kişilik stadyumda, 50.000 Türk'le maç izlemenin dayanılmaz filmini. Dizi filim oldu kardeşlerim. Alman takımı bize çıktığı zaman, harmandalı oynarım sevincimden.

Maça, Şampiyon olduğumuz formayla çıktı Kaptan. BEYAZ FORMA, vardır bir bildiği. Takım bana göre Nonda hariç Bülent Korkmaz takımıydı. Ben olsam, arkadaşımı, can yoldaşımı koyardım ruhsuz 2, kansız 2 Nonda'nın yerine. Derdim ki Ümit Karan'a,''sevgili arkadaşım sana güveniyorum, çık şu maçı al alamazsan gözüme gözükme'' .Yüzde yüz inanıyorum ki bu lafı dinleyen Ümit maçı alır gelirdi. Neyse, iş futbol, profesyonellik, taktik teknik hüner ne sayarsan say.

Türk futbolu tarihinde benim için tartışılmaz şekilde gelmiş geçmiş en büyük durdurucu Emre Aşık'tır. Götüyle top oynayan Servet'in, daha dün posta olan bidonun esamesi bile okunmaz Emre varken. Hayatının topunu oynuyordu, haksız bir şekilde atıldı. İşte o an, birinin kariyeri bitiyor ya da başlıyordu. Takımın stoperi yoktu, genç Semih'i kimse tanımıyordu. Koysa belki de rüyadan o an uyanacaktık. Kimse oyuna girmedi, kim olacaktı nöbet bekleyen Balta'nın yanında. Bir de baktık Harry Kewell durdurucu hattında. Aman dostlar, bir futbolcu bu kadarmı futbolcu olur ya. Kaleye geçirsek mutlak aynı verimi alacağız. İstermisiniz bu saatten sonra Kewell stoper oynasın.

Şimdi soruya geleceğim. Eğer Kaptan akıl edip stopere Kewell'i göndermişse, kusura bakmayın artık Tropattoni'dir. Ben sanmıyorum ama genç Galatasaray'lı kardeşlerim. Ben diyorum ki Bülent bu kadar akıllı olamaz, Harry kendi beke geçmiştir. İyi ki de geçmiş, muhteşem bir performansla maçı tamamladı.

Bir futbolcuyu daha aklayalım mı? arkadaşlar. Bundan sonra Mehmet Güven hakkında kötü bir şey söyleyen karşısında beni bulur. Israrla Mehmet Güven'i savunan kardeşlerime selam olsun, onlar biliyorlar onun kim olduğunu, Mehmet Güven'i
Lincoln çıktı, sanıyorum kıyameti kopardı çıkarken. Ben olsam çıkarmazdım. Golde payı olan futbolcuydu. 2. leşe gol pası verdi, üstten avuta attı çuval. Dönen top kalemize gol oldu. Nonda o golü atsa ben maça gitmeyecektim Sami Yen'de.

İlk yarı 1-0 bittiğinde, takım Avrupa Kupası maçını klasik futboluyla oynadığında bile açık söyleyeyim 2-1 yenilgiye el sıkışırdım. 1-1 le döndük İstanbul'a, 1000. golü Ayhan bıraktı Alman ağlarına. Ayhan; sen ne zaman kötü oynayacaksın kardeşim. Yaşlandıkça futbolcu oluyorsun. Bugün muhteşemdin, teşekkürler.

Büyük Galatasaray taraftarı, başarı vadeden çok sözlerimi işittin, ne mutlu ki çoğu zaman isabetsizliğe uğramadım. Bundan önceki turda hiç umudum yoktu, aynı zamanda motivasyonum da. Bugün 2000 ruhuyla seyrettim maçı. Bu ruh, merak etmeyin bizi, şovdan kolay kolay çıkarmaz. Ne mutlu bize ki Hamburg maçında Sami Yen'deyiz. Turdan en ufak bir korkusu olan varsa maça gelmesin. Son yılların en büyük taraftarı maçta olacaktır. Sende ol o taraftarın içinde.

Bülent Kaptan, sen hoca değilsin,sen Kaptan'sın. Meraklanma seni Hoca yapacağız. UEFA listesinde Galatasaray hocası Cevat Güler yazıyordu. Olsun, sen bizim büyük Kaptanımız'sın, büyük hocamız da olacaksın. Büyük Hoca olmanın yolu, büyük insanlıktan geçiyor. Unutma, Hagi'yi yiyen şey, Ümit Karan'ın yerine arkadaşı Arif Erdem'i oynatma refleksiydi. Hagi'nin sonu oldu profesyonellikte, ancak kalbimizde Hagi hiç bir zaman terketmeyeceğimiz sevdamızdı.

Bülent Kaptan senden de bekliyoruz Hagi hamlelerini. Ne Servet'i, ne Meira'yı aradı bu gözler. Bu gözler, savaşan Galatasaray formalı futbolcuları görmek ister. Tabela hiç önemli değil, yeterki savaşın kardeşlerim.

Ey büyük taraftar, şimdiden havaya girdin biliyorum. İnanın işimiz 2000 den daha kolay. Gördünüz koskoca Alman takımı karşımızda ezildi durdu. Kendi sahalarında taraftar yoğunluğu bizdeydi. Şimdi ceza kesme sahası Sami Yen. Bu ceza Ali Sami Yen'de kesilecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Kuşanın İstanbul'lu taraftarlar, gün gaza günüdür. Gün Galatasaray'lı olmanın gururunu yaşama günüdür.

Galatasaray, biliyoruz, senin ismin varsa bir yerde, orada arşa yükselen bir şeyler vardır. Biz neden Galatasaray'lı olduk sanıyorsun. İşte bundan dolayıdır, Galatasaray'lı asla takımından umut kesmez, Galatasaray'lı futbolcuların taraftarı için yapacağı mutlak bir şeyler olacaktır. Hiç kimsenin olmasa bile, Arda'nın, Hasan Şaş'ın, Ayhan'ın vardır. Gök tanrı onları gözümüzün önünden ayırmasın.

12 yorum:

sembolist dedi ki...

'2000 ruhu' dedikleri bu olsa gerek.Turu geçeceğimizen zerre kadar tereddütüm yok.Defasnta oynayacak her kim olursa olsun,Ali Samiyendeki ''2000 Ruhu' o kişinin iliklerne kadar işleyecektir.
Her ne kadar Kayseride olsam da,hayatımda tek kez bile Ali samiyende maç izelmesemde,o stadı ful dolu görmek tüylerimi diken diken ediyor.
saygılar.

Adsız dedi ki...

Abi Maçın 53. dakikası kırmızı kart yiyor takım defansa Kewell geçiyor orta sahada arda ayhan barış koşmaktan yorulmuşlar lincoln maçın atmosferi esnasında bir tepki gösterse sarı yiyecek hem koşan hemde basan bir adamla yer değiştirmesi son derece akıllıca bir karar ki M.Güven ne cıkardı o kafayla topu yüreğim ağzıma geldi kalbim durdu bir anda olsa..

Saygılarımla Nazmi abi.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi, Lincoln büyük topçu tepkisi vermiştir bence

drvenom dedi ki...

Amin diyorum abi son cümlene. Biz bu takıma güveniyoruz. 1 değil 10 gırtlağımız olsun hepsi kopsun sorun değil. oliç'e dua edenlerin başına kemik yağmadı. o oliç boş kaleye topu gönderemedi. selamını üzerime alındım mehmet güven lincoln'ün durmayacağı yerde durdu topu çıkardı köpek gibi pres yaptı. Benim kardeşim fenerli ama Bizi tuttu. Ah benim kardeşim kadar delikanlı olsalar fenerlilerden niye nefret edeyim. denizli şampiyonluğunda kardeşime acıdım. ama buralara gelip abuk sabuk konuşan fenerlilere selam olsun...

çağlar mercan dedi ki...

Kırmızı karttan sonra, atılan serbest vuruşda barajda duruyordu HK, yedek kulubesine ben geçerim tamam işrareti yaptı, bülent hocaya.Kendi geçti bence sorumluluk aldı...

Adsız dedi ki...

Maçtan önce Kewell söylemiş zaten Korkmaz'a, defansta bir sakatlık olursa geçerim diye. Genç takımda stoper oynarmış zamanında.

Adsız dedi ki...

kewell her geçen gün kalbimde ayrı bir yer ediyor, bu kadar beyefendi ve bu kadar takımı için oynanır mı kardeşim, bu adam tam da blog ismine yakışır bir adam, sanırsın okul bahçesinde top oynayan 15 lik çocuk. fenerli beşiktaşlı dostların bile hayranlığını ve saygısını çoktan kazandı, bizim ise gönlümüzdeki özel yere geçmesine çok az kaldı.

yaşa varol kewell,

ayhan, barış, emre, özellikle beklediğimin 3 katı, neredeyse mükemmel durdurucu performansıyla hakan balta (bu adam da aynen kewell gibi, her geçen gün özel bir yere yaklaşıyor) hepinize helal olsun. son dakikalardaki golleri yeseydik de, bu maç 2-1 ya da 3-1 bitseydi de yine samiyeni cehenneme çevirir turu geçerdi bu çocuklar, ben de orada hazırkıta beklerdim.

elenirsek boktan şanstan olur, dün nonda boku bokuna kaçırdı, boku bokuna ilk golü yedik, emre boku bokuna kırmızı kart gördü, ama o dakikaya kadar öyle top oynamışız ki, o ne dar alan pasları, o ne pres, taraflı tarafsız herkes hayran kaldı, kıskandı dünkü o oyunu. onunla da futbol ilahlarının takdirini bir kazanmışız ki izin vermediler, bir sanctis in omuzuna, bir mehmet güven in omuzuna dokundu birileri, kewell la hakan balta yı ayaklarından havaya kaldıran, bütün yan topları aldıran var bi de. tek şunu merak ettim, o dokunan, ilahlar arasındaki yerini çoktan almış metin oktay mıdır acaba diye...

helal olsun galatasaray futbol takımı, yolunuz açık, her zaman sizinleyiz.

aksilaz dedi ki...

Herşey güzelde iş nedeniyle bilet bulamayan ben nasıl gideceğim maça...

Adsız dedi ki...

yıllarca sol bek oynamış bir oyuncunun stoperde normal bir performans göstermesi bu kadar şaşılaçak şey mi? dikkat ibrahim üzülmezden bahsetmiyoruz!

sembolist dedi ki...

Maç öncesi 100 ytlden başlayarak Hamburga yüksek idda oynayan eziklere de kapak olsun bu...

Adsız dedi ki...

merkez burası;

hakan balta eğer yanlışım yoksa almanyada, sonradan vestel manisaya geldiğinde, genç milli takımda orta sahanın solunda oynuyordu, son dönemlerinde bek oynamaya başladı. daha önce bir defa daha defansın göbeğinde oynadığında pozisyon hataları yapmıştı ve çok da güven vermemişti, onun için dünkü performansı daha önemli bir hale geliyor bana kalırsa.

demek ki göbekte ilk oynadığı zaman kötü bir günündeymiş bu adam.

Adsız dedi ki...

denir ki sami yen de ortalık şöyle inlesin;

"kewellll kewellll rock you"