27 Mar 2009

Adamsın Sipsi





Kaç sene geçti, kaç ömür bitti, kaç nesil değişti. Ne futbolcular geldi, gitti ve bugüne getirdi bu mübarek takımı. Sancağı şanla şerefle taşıdılar şu son maça kadar ve taşıyacaklar sonsuzluğa akıp giden yıllar boyunca. Unutulanlar dışında, nice unutulmaz futbolcularımız Galatasaray'ın ismini, armasını Taksim Stadından, Dünya'nın dört bir yanına taşıdılar. Taraftar sayısı milyonlarla ölçülüyor. Ve binlerce futbolcu içinden bayrak futbolcular olarak kalplere heykeli dikilenler bir elin parkamları kadardılar. Ali SamiYen'den Metin Oktay'a, Metin Oktay'dan Hakan Şükür ve Bülent Korkmaz'a teslimdi Galatasaray Sancağı. Araya birde yabancı girdi. Bir Hagi efsanesi gördü bu gözler, görmeyenlere aktarmak üzere.

İsmi Metin olanların çoğunun sebebi Metin Oktay'dı. Kalplerden başka, Florya'da heykeli olan tek futbolcumuz, en sıkışık anlarımızda adını andığımız, takımı motive etmek için onun gibi oynamasını dilediğimiz destanımızdı.

Ve ne mutlu bize ki, büyük Galatasaray Sancağını belki de hepsinden daha yukarılara taşıyacak bir futbolcumuz var artık sahalarımızda. Hem de Galatasaray'ın aşağı doğru yol aldığı son bir kaç haftada yukarı çıkan futbolcumuz. Yenildiğimizde ağlayan, ağladıkça ağlatan, yendikçe gülen, güldükçe güldüren gözbebeğimiz. Sakatlanacak diye ödümüz kopan, Galatasaray yenilse bile kendisi yenilmeyen, sahadaki biz, tribündeki o.

Bir bayraksın sen Arda Turan. Galatasaray bayrağısın, koskoca bir camianın genç liderisin. Uğruna ne kupalar, ne maçlar feda edilesi ADAMSIN SİPSİ. Galatasaray'ımızın 10 numaralısısın, ömür boyu kontratın, ayrıcalığın var. Şu kahrolası profesyonal piyasanın son fantastik, son asi futbolcusu sensin. Ne yazık ki Türk Futbol ligine fazlasın. Seninle, Yaser'i aynı takımda oynarken gören gözümün buğususun. Adını Hıncal'lar, Erman'lar Hakan Ünsal'lar duyduğumdaki isyanın çığlığısın.

Arda Turan, sen var ya sen Metin Oktay deden gibi, bundan sonra doğacak Arda'ların sorumlususun. İsmim Arda diye böbürlenerek büyüyecek olanların çocukluk aşkısın. Galatasaray'lı olma sebebisin. 66 yerine artık bu seneden sonra 10 Numarasın. Takım kaptanısın. Biz artık, çıkış tünelinden, her maç ilk maçtaki heyecan gibi beklediğimiz Sarı-Kırmızı sevdanın manga komutanısın. Galatasaray'ın olduğu her yerde bir umut vardır diye tribünleri dolduran amansız taraftarın generalisin.

Gelecekteki Arda'ların Hocasısın, burada doğdum burada öleceğim naraları atansın.
Arda sen bizim herşeyimizsin.

Galatasaray seninle bir başka güzel SİPSİ. Futbolun da biraz daha güzel olması için keşke her takımın taraftarının gırtlağını parçalayarak ismini haykırdığı bir ARDA TURAN'ı olsa.

5 yorum:

ARDA TURAN dedi ki...

ADAMSIN SİPSİ

Tam Doksan dedi ki...

Bu gırtlaklar sana feda olsun

hadesperado dedi ki...

Allah ayağına, yüreğine zeval vermesin. bizden ayırmasın.
artık kaptan yapın kocakafayı...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
drvenom dedi ki...

EVLADIMIN OLURSA İSİM BABASISIN ADAMSIN KOCAKAFA!