10 Oca 2009

Yusufçuk Yusuf


Doğuştan Beşiktaş'lı olduğunu söylemiş. Daha önce de doğuştan Fenerbahçeli'yim demişti. Keşke dedi, Fener Denizli'ye şampiyon olup öyle gelseydi buyurdu. Unutulup gitmek üzere olduğu sezonda bokunda boncuk buldular. Tekniğine bir şey diyeceğimiz yok. Toplasan bu kadar teknik futbolcu sayısı ülkemizde 10 kişi yoktur. Ama işte iş topçulukla olmuyor, 32 yaşındaki Sergen'i iptel edip 34 yaşındaki Yusuf'u alıyorlar. İş sebat etmeyle ilgili. Fenerbahçe'de banko oynarken Milli takıma almayanlar, gider ayak Milli yapıp cebine para dolduruyorlar.

Tevekkeli değil, bizim ortalama hatta vasatın altı futbolcularımız yabancı hocaları hiç sevmezler. Onlar için varsa yoksa Terim, Denizli, Rıza, Ziya.... uzar gider liste. Neden, neden olacak bu hocalar ekmek kapıları. Biat etmiş topçuysan baştaki seni bir milli takıma çağırır, alttakiler kapışırlar. Beşiktaş'ın başında Dürüllü'lü yerine Tigana olsa Yusuf'u aldırırmı.

Bütün bu hocaların kendi futbolcuları var. Kimse almazsa gittiği takıma aldırır. Ersun'dan sekse, Güvenç'e, Güvenç atsa Rıza'ya. Bir orta oyunudur gider. Yeter ki birinin adamı ol, birazda çocukluğunda top oynamışsan futboldan ekmek yersin. Ne kadar kötü futbolcu olursan ol, mutlaka bir takıma gidersin.

Büyük takımlarda 10 numaralı futbolcu olmak en zor iştir. Beşiktaş'ın orta sahasında sanmıyorum ya eğer oynarsa Yusuf'cuk top göremez. Görmesi de önemli değil, 1.5 sezon kulubede takılır çatır çatır yer aldığı paraları. Belki biraz da Denizli'ye koltuk çıkar. Yok parasından biraz verir diye değil, yarın Çarşı Yusuf'a küfür ederken Denizli'de sürüklenir. Ele ele giderler Dolmabahçe Saray'ına doğru.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kadar salak bir yönetim daha gördüğümü hatırlamıyorum.

Unknown dedi ki...

yonetımın salaklıgını gectım hakkaten yusuf ıyı ama besıktas yusuf gıbı mıladı dolan futbolculara kaldıysa vah kı ne vah..