8 Oca 2009

Büyük Takım Refleksi; Altay 1-Galatasaray 2


Fortis Kupasına angarya olarak bakmamışız demek. Kadrolara bir baktım, Lincoln ve kaleci hariç tam kadro. İzmir'de yoğun Galatasaray taraftarı var. Skibbe, kupada erken bir kazaya gitmek istememiş. Deplasmanda Altay'ı ayıklayıp, Ali Sami Yen'e gençlerle çıkmayı planlamış. Plan başka, saha başka. Bizim kaleciye gelen ilk top her zamanki gibi ağlarla kucaklaştı. O pozisyonda Meira korkuluk gibi seyretti. Bu adam bu kadar kolay maçta bile kademe hatası yapıyor, tırsık, tehlikeli toplara hiç bulaşmıyor. Orada Servet olsa o topa vurdurmazdı.

Altay'ın kalesinde bir çocuk az daha Halkapınar Panteri olarak tarihe geçecekti. İlk yarıda direklerle beraber Baros'u iyi kapattı. Takımı özlemişiz, gol bir türlü girmiyor ama takım kabus gibi Altay kalesine çöküyordu. Arda iyi zevk yaptı bu akşam. Her futbolcuyu çalımladı.

Penaltı ağırdı, içime sinmedi. Bu çocuk kurtaracak dedim Baros atarken. Penaltı kurtarılınca, büyük takımla küçük takım arasındaki refleks ortaya çıktı. Kriz dakikalarında Feyyaz yusuf yusuf futbola döndürdü takımı. İyice tırsan Altay'a gol atacağımızdan en ufak bir şüphem yoktu. Yaser bu pozisyonlara iyi vurarak kariyer yapmış sanki. Başka da bir hareketi yok. İlkinde tutturamadı, ikincisinde ters doksana gitti top. Aynı golü Kartalspor'da attığını görmüştüm.

Arda sonlara doğru nerede diye ararken bir baktım topla buluştu. Lincoln'ü özlemişiz ya, dur onun gibi bir pas verip taraftarı sevindirelim bari der gibi içeri ölümcül bir pas attı. Topla buluşan Baros bu kez yıkılmadı, vurduğu top direği kıracaktı neredeyse.

Altay'a acımadım dersem yalan olur. Maalesef düzen böyle, büyük balık küçük balığı yutacak. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı başka bir maça denk gelmeleri dileğiyle. Geömiş olsun Büyük Altay, en kısa zamanda lige bekliyoruz sizi. İzmir'siz takım çekilmiyor.

4 yorum:

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Renktasim, penalti kararinda gönlün bence rahat olsun. Cok acik penaltiydi. Baros'u tutan herif uzun süre tutmaya devam etti, en sonunda alttan da dizin darbeliyince penaltiyi haketti.

Mario Jardel dedi ki...

penaltı kesinlikle penaltıydı. Baros çok sağlam. Hakemi aldatma işlerine girişmese buldozer gibi ayakta kalıyor, keza ikinci golde altaylı oyuncunun nasıl daldığı ancak barosun yıkılmadığı ortada. penaltı da da altaylı oyuncu formasını yırtarcasına çekmesine rağmen ayakta kalmaya çalıştı ki artık o çekmeden sonra birde üstüne itince tutunamadı. bu arada çok kötü bir penaltı attığını da kabul etmek lazım, resmen ortaya vurdu. Olsun, beşiktaş'a, fener'e, berlin'e, bordo'ya atsın da altay'a kaçırsın razıyız.

drvenom dedi ki...

penaltı penaltıydı ancak kaçıracağı benim de içime doğmuştu...

hadesperado dedi ki...

bu kaçan penaltı da nazarlık olsun...