11 Oca 2009

Çuvalın Forma Giymişi; Nonda


Kendi futbocumuza kolay kolay gıcık olmam. Bir istisna var ki ilk gördüğüm maçtan beri beni fıtık ediyor. Bu gözler ne iğrenç futbolcular seyretti bu güne kadar. Fakat istisna yok ki bu kadar ruhsuz, bu kadar gamsız bir Galatasaray futbolcusu görmedim. Lukunku'ya benzetmiştim bilenler bilir, haksızlık yapmışım Lukunku'ya.

Şu sıkıcı, şu moralsiz kış günü tesadüf Galatasaray hazırlık maçı yakalıyoruz televizyonda. Aslında hayatta seyretmem hazırlık maçlarını. Linderoth'u merak için açtım. Sakatlanmış, sakatlanmadığı zamanlar daha az. Bu ne iştir ya, beş taş mı oynuyoruz, rehabilitasyon servisimiyiz. Olabilir, sakatlanabilir bir futbolcu. Ne zamana kadar bekleyeceğiz beyler. Basında okuyoruz Alper'in başına gelenleri. Ben Alper'i silip, Linderoth'u bekleyenlere isyan ederim arkadaş.

Baktık Linderoth yok takımda. Beklenmedik bir şey değil, normal. Takım Meira ve Nonda yabancılarıyla oynuyor ne kadar oyun denirse. İki kötü yabancı. Haydi Emre Güngör, sil şu kademe mademe bilmeyen stoperi takımdan. Ümit Karan sana yazıklar olsun, şu çuval oynuyor sen oynamıyorsun.

Nonda, sen bu takımın futbolcusu değilsin. İki metreye pas veremiyorsun, 10 metre hızlı koşamıyorsun. Kafan hiç çalışmıyor, penaltı atarken bile 10 saniye düşünüyorsun. Bize hazırlık maçı bile seyretmemizi çok görüyorsun. Sen o penaltıyı atamadın ya, ben o televizyonu seyredermiyim. Kapattım, kendi futbolcuma küfür etmem kolay kolay. Ama sana çok kolay küfür ediyorum Nonda, senden cacık olmaz.

15 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

nonda evet bu sene rezilden de ote ama sanki hep boyleymis gibi bi hava uyandirmanin da manasi yok.. su ana kadar gayet onemli katkilari olmustur takima, uzunca bi suredirse pek bir sey yapmamaktadir.. yine de bu gecmisi tamamiyla silmeyi hakli cikarmaz, gonderelim olsun bitsin.. ama sunu unutmayalim ki saban denen dallamaya 15 sene dayandi bu taraftar, nonda'nin yaptigi nedir ki..

Adsız dedi ki...

nazmi baba adam 2 senelik imzası hazır pasaını alıor ne yorsun kendini ruhsuz herig mücadele bile etmeyor baba bu arada meira ile ilgilide bir yazı belkiyorum

sevgiler

en büyük cimbom

Kapali Ust dedi ki...

Tanım çok iyi uymuş; "çuvalın forma giymişi".. "Gamsız adam" da tercih edilebilir. Paramı alır keyfime bakarım felsefesi.. Şu maçta biraz hareketlenseydi de bir Alman takımına yamasaydık devre arasında..

Adsız dedi ki...

Şaban denen dallama ha yazıklar olsun ulan sizin gibi şerefsiz kansızlara,ananızı belledi 15 sene sizin gibi göt oğlanlarının bokluderede,mithatpaşada,sami yen de ve heryerde...

alessandro del piero dedi ki...

lan adsiz denen dallama, ismini gizleyen onursuzun tekisin. acik isimle kufretmek yemiyo dimi onun bunun cocugu.. biz gercek galatasaray'liyiz, metin oktay'in, hagi'nin oynadigi takimin sevdalisiyiz. ne sabana ne de senin gibi yureksiz kirolara ihtiyacimiz yok.. siktirin tutmayin bu takimi pislikler..

Nazmi Hasdemir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nazmi Hasdemir dedi ki...

galatasaraylılar bbir birinize küfür etmeyin. hakan şüküre asla

alp dedi ki...

Al ismimle yazıyorum, bu takıma yıllar boyu sınırsız hizmette bulunmuş, adımızı şimdi yazan yerlere taşımada en büyük emeğe sahip birkaç kişiden biri olan Hakan Şükür'e senin gibi hakaret edenler, o lafların 10 katını kendine sıfat olarak hak ediyordur! Metin Oktay'ı kimse ile kıyaslamam. Ama biz Hagi'nin "siz hırsızsınız" laflarını nasıl sineye çekebilmişsek, Kral'ın da bu taraftara yapmış olabileceği herhangi bir yanlışı (ki rastlamadım öyle bir duruma hiç) sineye çekeriz. Bunu yapamayan gitsin feneri tutsun, tesisleri basar adam döversiniz ne güzel!

alp dedi ki...

ha bu arada o "Adsız" ben değilim...

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Onun adi Hakan Sükür. Saban yakistirmasini kimin cikardigini da biliyoruz. Türk futbolunun dünyadaki en büyük markasina "dallama" demek cok ama cok basit kaciyor. Nazmi Agabey de (sahsen tanimasam da) Hakan Sükür'e küfür edilmemesi gerektigini zaten belirtmis.

makduman dedi ki...

evet Hakan'ın son yıllarda faydadan çok zararı dokundu. Futbolu bırakmayışı ve bundan gündem yaratışı Galatasaray'a sıkıntı yaşattı. AMA Hakan'ın bu takım için vakti zamanında yaptıklarını da unutmamalıyız. Evet, arada 'şaban' yakıştırmasını hak edecek goller de kaçırdı. Lakin şu an takımımızdaki tek şaban Şabani Nonda bence... Ya da Nazmi Abi'nin yakıştırmasıyla, 'çuvalın forma giymişi'.

Son olarak da birşey söyleyeceğim, Hagi'nin ¨siz hırsızsınız¨ laflarını çoktan sineye çektik. Hatta attığı o ultrafantastik golleri tekrar izledikçe bir kere daha sineye çekiyor insan.

Unknown dedi ki...

hakan sukure laf soleyenler turk futbolunu bı arastırsın sonra konussun. turk futbolu bugunlere geldıyse hakan sukurun hagının sayesınde. nonda ıcınde denecek pek fazla bısı yok gol kralı olcak dıye alınmadı ılerı ucta krıtık goller atsın yeter. baros yapılması gerekenı zaten yapıyor ;)

drvenom dedi ki...

hele şu ligin ikinci yarısı bir başlasın da gerginlik ortamı bitsin. ilk maçımızda şöyle bir gol manyağı yapalım sivası geçen seneki gibi de rahatlayalım deşarj olalım.

Adsız dedi ki...

Sayın Lifeisopeth Ben o sinirle adını yazmadan o satırları yazan onun bunun çocuğu,dallama,kıro,onursuz ve pisliğim.Adım da Sefa sen kimsin.Gel hafta sonu Pazar günü istediğin satte M.Köy de Kartal da Gebze de,Bakırköyde,Sarıyer de,Maltepe de, İzmitte,Ankara da İzmirde,Eskişehir de,Erzincanda canın nerde istiyorsa adres ver geleyim döv beni.İlk Maçta kapalıda formamın arkasında SEFA yazacak yine gel.

LeoN dedi ki...

maalesef çuval demek bile bir övgüdür . çuval en azından metadır - vardır , yer kaplar uzayda. ama bu nonda ruhsuz i.nesinin içinden geçiyor toplar resmen adam yok a.q. bir tane pası alamazmısın , azıcık mucadele etmezmisin be insanımsı orangutan bozması