17 Oca 2009

Papazın Çayırı

Dile kolay geliyor. Tam yüz sene önce Papazın Çayırı'nda başlayan rekabet. Bildiğin mahalle maçı. Çayırdaki diğer insanlara bakılırsa maçı falan seyreden yok. Kime ne kardeşim, şimdi herhangi bir halı sahada oynanan maçı seyreden varmı. Nasıl olmuşsa zapta geçirmişler maçı. İlk maç demişler adına. Sonrakileri saymışlar, şimdikileri UEFA sayıyor. Metin'ler, Turgay'lar, Can'lar Fikret'ler 1950 lerde Fener-Galatasaray maçlarını, rekabete, Cemil'ler, Ziya'lar, Gökmen'ler, Fatih'ler derbiye, Hakan Şükür'ler, Bülent Korkmaz'lar, Tuncay Şanlı'lar savaşa çevirdiler.

Bu saatten sonra beklenen dostluk mesajları verilmez. Metin Oktay'la Can Bartu forma değiştirip oymadı, Arda değiştirmez istemeyiz. Alex değiştirse Fener'liler istemez. Böyle gelmiş böyle gider. Yüz sene daha geçse o zamanki taraftarlar bizden daha gerilimli olurlar. Hele ki futbolun getirisi arttıkça iki takım arasındaki elektriğin voltajıda artacaktır.

Bir Galatasaray'lı olarak bu günün benim için hiç bir önemi yok bu açıdan. Benim futbola bağlılığım sadece Galatasaray içindir. Bizim bayramlarımız Galatasaray'ın yendiği günlerdir. Başka da bir bayrama ihtiyaç yok. Bu 100 senenin son 40 senesini koşan bir taraftar olarak Fenerbahçe'lilerle aynı ortamda bayrak sallamam.

5 yorum:

apaç dedi ki...

ben de imzamı atarım.

çok beyhude işler bunlar.

direk geçiniz.

alessandro del piero dedi ki...

yunanlı bi takıma karşı bile fenerbahçe'yi desteklemek bi yana tüm hücrelerimle yenilip fark yemesini dileyen hücrelere sahipken sokayım böyle dostluğa.. ki bu durumun da esas sorumlusu yine biz değiliz, onlar.. 94 yılında canlı yayında gs bayrağını yırtıp barcelona'yı destekleyen yöneticilere sahip şanlı! bi dostumuz var bizim.. ve şu da bi gerçek ki fenerbahçe var olmak için daima galatasaray'a ihtiyaç duyar, bizse kendi başımıza varızdır.. fenersiz bi dünya güzel bi dünyadır.. o iğrenç renklerinle acıların takımı olmaya devam et ezik kanarya..

xmxm dedi ki...

Fenerbahce sen cok yasa
Yasa ki koyayim sana

muhder dedi ki...

iki farklı bakış açısı var:
1- puan durumu ne olursa olsun fb-gs maçı her zaman her yerde tribün doldurur, aynı tabloyu fb-bjk gs-bjk maçlarında görmek mümkün değildir. gsli dostları sinirlendirmek daha zevklidir her zaman.
2-zaten koymaktan da sıkıldık. bu dakikadan sonra gs olmasa da pek farketmez ikili rekabet falan da kalmamışken.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

yunan-ermeni-rum takımı ortak takım çıkarsa gsnin karşısına yine gsnin yenilmesini isterim.
dostluk falan hikaye benim için.