2 Oca 2009

Metin ile Hakan





Her ikisi de Galatasaray'la birlikte efsane olmuş futbolcular. Her ikisi de Galatasaray'ın efsane olmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Krallar Galatasaray'dan çıkar geleneğini sürdürdüler. Krallardan adı Metin olan 33 yaşında, 17 gol attığı ve Galatasaray'ın şampiyon olduğu sene futbolu bırak(tırıl)dı. Krallar palyaço olmaz demişler o zamanki ağalar. Büyük sözü dinlemiş, futbolu bırakmış. 40 sene olmuş Metin Oktay futbolu bırakalı, ve biz Metin Oktay'ı bırakmayalı. Floryaya heykelini diktiler. Oynadığı maçlarda hemen hemen her maç gol atmış(421 maçta, 405 gol) bu büyük golcü, ve bu büyük Galatasaray'lı ölümüne kadar ölümüne Galatasaray'lı gibi yaşamış sonsuza kadar da Galatasaray'lıların kalbinde yaşayacaktır.

Krallardan adı Hakan olanı futbolu 37 yaşında bırakmış, bıraktığı sezon 11 gol atmış ve golcülerin kaderi sanki O da omuzlarda Şampiyonluk kupasıyla veda et(tiril)miş. Kral Hakan Şükür oynadığı hemen hemen 2 maçta 1 gol atmış.(527 maçta,260 gol) Metin Oktay'dan farkı, o küsmüş, büyük sözü dinlememiş. Onunda heykelini dikmek istemişler Metin'in yanı başında dikilsin sonsuza kadar diye. Fakat ne hikmetse Kral heykelinin dikilmesini istememiş. Sarı kırmızı formasının içindeyken çok büyük bir Galatasaray'lı gibi hayatını geçiren Hakan Şükür demek oluyor ki formasının dışındayken ki hayatını büyük bir Galatasaray'lı gibi geçireceğinin garantisini veremiyor. Heykel bir şey değil dikilir, ya yıkılırsa ne olacak. Tarih sahnesi nice büyük insanların kırılmış devrilmiş heykelleriyle dolu.

Ey büyük Hakan Şükür; bu taraftar seni hiç kimsenin istemediği zamanlarda bile bağrına bastı. Kendi içinde ne kavgalar etti senin yüzünden, kimlere küsmedik ki seni savunurken. Vefasız dediğin Galatatasaray'ın bu büyük taraftarından başka kim senin kahrını çekerdi yıllarca. Haftalar, aylarca gol atamadığın zamanlar geldi geçti, biraz ters dönsek bu kadar sene oynayabilirmiydin.

Senden Metin Oktay olmanı bekleyen yok. Onun gibi sadık kalma tarihine. Ya Galatasaray'lı olduğunu formanı çıkarttıktan sonra da deklare et ve Galatasaray'lı gibi yaşa. Ya da Emrecik gibi takkiye yaptığını, profosyonellik gereği yıllarımı Galatasaray'da geçirdim, belli olmaz ben sadakatla Galatasaray'a bağlı kalmam, paraya bakar Fener'e asistan hoca bile olurum deki bizde bilelim. Bundan sonra senin adını hangi sıfatla anacağız bir bakalım.

Hem Galatasaray'lı Kral Hakan Şükür olur, hem Galatasaray'a söverim diye bir yaşam biçimi süreceğim dersen, bilesin ki durumdan vazife çıkaracak Galatasaray taraftarı sandığından çok daha büyük olacaktır. Yok öyle hem Musa'ya, hem İsa'ya yaranmak. Aklını başına devşir, bizim yuvamız aslan yuvasıdır, dingonun ahırı değil.

13 yorum:

drvenom dedi ki...

Nazmi Abi selam ve iyi seneler. Hakan heykel istemiyorsa aklıma gelen tek sebep şu olabilir: hazretleri dini bütün ya... heykeli putperestlik olarak görmüş olabilir =)

Adsız dedi ki...

İyi oldu, iyi... Küsmese, bütün alt yapıyı adı bir tarikatla anılan bir futbolcuya bağlayacaklardı. İlahlar korudu Galatasaray'ı... İnşallah hep böyle küs kalır...

selaminko dedi ki...

ya benim anlamadıgım bu adamın televolelere çıktığı, yurtdısı kamplarında kızlara geyik yapıp hafiften komiklik yapmaya çalıştığı günleri hatırlıyorum. O zamanlar daha bi sempatikti.

hadesperado dedi ki...

özellikle trt'deki, başbakandan kadrolu, 700 bin liralık programıyla giderek antipatikleşiyor ve cebinden yiyor... bu gidişle eski güzel günlerini çabuk unutacağız...

özellikle son paragrafta çok güzel bitirmişsin abi eline sağlık, seninle aynı düşünüyorum...

hepinize iyi yıllar bu arada...
Şampiyonluklar göreceğimiz günlere...

denaissance dedi ki...

Hakan yap programını, kazan paranı. Kimse senden METİN olmanı beklemiyor. Sürüye uymazsan aptallık edersin, moda Galatasaraya sövmektir.

Genç dedi ki...

Şaka gibi, şimdi de Sivasspor'la antrenmana çıkmış ve sezon sonu Sivas şampiyon olur demiş..

Genç dedi ki...

Şaka gibi, şimdi de Sivasspor'la antrenmana çıkmış ve sezon sonu Sivas şampiyon olur demiş..

Kapali Ust dedi ki...

Galatasaray'ın maçını bile izlemeye gelmeyen Hakan Sivassporla idmana çıkıyor.. Çok idman istiyorsa Florya evine 10 dakikaydı halbuki.. Kral, kralsa onu sevenleri üzmesin ilk maçımızda tribündeki yerini alsın en azından..

Adsız dedi ki...

Tabi Sivas'ın şampiyonluğunu isteyecek. Sivas'ın başındaki komedyen bunun dinci açıklamalarına Müslümanlar eziliyor gibi saçma açıklamalar yaparak destek vermedi mi? O da onu destekleyecek tabi. Doğal...

drvenom dedi ki...

Nazmi abi selam... galatasaray sözlükteki yazımdan alıntıdır.

"sevgili kral,

seni ilk almanya-türkiye maçında tanıdım. "kim bu hakan?" diyordum. paso gol kaçırıyordun. "ne işi var milli takımda" diyordum. ertesi sene bir de baktım galatasaray'a gelmişsin. o zaman bastım seni bağrıma. önünde show tv yazan, düz sarı formamın arkasına 9 yazdırdım. basketi bırakıp futbola sardım. o abuk sabuk arkası küt saçı yaptık senin yüzünden. çift forvet oynarken yanımda oynayan murat isimli arkadaşım zamanına göre kendisi arif olurdu, mustafa kocabey olurdu, knupp olurdu ben ise hakan'dan vazgeçmezdim. senin yüzünden it gibi pres yaptık hakan. seni bağrımıza bastık hakan. sebebi senin dindar olman değildi, senin televole esprilerin değildi, senin leblebi gibi gol atman değildi, hele bize saç baş yoldurman hiç değildi. tek sebebi vardı hakan... derdin ki sen:" ben galatasaray'lıyım! eğer futbolcu olmasaydım açık tribünde elimde bayrağımla tezahürat yapardım...". başka bir sebebi yoktu hakan sana sabrımızın, aylarca gol atmadığında.

gel artık bırak şu işleri... bırak federasyona başkan olma işlerini. bırak karaktersiz buygunla antrenmanlara çıkmayı, bırak trt'de yorumu falan... ihtiyacın mı var böyle şeylere!? gel... bu tribün seni bekliyor hakan. ister bizle beraber kapalıda, açıkta otur, ister git numaralıyı coştur.

biz seni galatasaraylıdır diye sevdik. başka birşey değil. "

selamlar.

Genç dedi ki...

@Onur,

O açıklamalarını çok iyi hatırlıyorum, hatta gol attığımda açık tribünlerin tellerine o yüzden çıkıyorum demişti Hakan, ben de o yüzden severim hep kralı. Ancak bize bok atma furyasına katılması an meselesi.. Dediğin gibi gelse çıksa tribüne ne güzel olur her şey..

drvenom dedi ki...

Genç;

işte bizim buradaki sesimiz kısıtlı ne yazık ki... olsun hiç ses olmamasından iyidir. selamlar.

alessandro del piero dedi ki...

su adama allah rizasi icin kral demeyi birakin artik ya. hayatta hic birseyden bu adama kral denmesinden tiksindigim kadar tiksinmedim.. 15 sene boyunca bu adama ekran basinda ettigim kufurler yuzlerce tiri doldurmaya yeterdi heralde. dusunsenize su odun yerine o begenilmeyen jardel forma giymis olsa o kadar sene, romario'nun 800 golluk rekorunu bile kirardi. adam yetenek olarak zaten bir odundan farki yokken karakteri de yerlerde surunen birisi ve hala kral diye hitap ediliyor. bazen galatasaray taraftarinin dunya uzerindeki en saf varliklar oldugunu dusunmekten kendimi alamiyorum. gercekten hangi ozelliginden dolayi bu kadar seviliyor aklim hayalim almiyor. paragoz mi dersin, kazma mi dersin, fitneci mi dersin, her turlu pislik bu herifte. ama birisi eger ki metin oktay'la bu sabanin adini yan yana anma curetini gosterirse siktirsin tutmasin bu takimi..

son olarak, nolur fenere git saban.. en azindan saftirik de olsa tum galatasaray taraftari nihayet senden hakkiyla nefret edebilmek icin yeterli bir sebep bulmus olur. bu adamin heykelini diksinler, ilk gun yikmayan serefsizdir..