28 Kas 2008

Ofsaytı Bilmeyen Futbolcu; Milan Baros


Dünyanın en büyük takımından gelmiş olsun, en büyük golleri o atmış olsun, bir futbolcu ofsaytı bilmiyorsa geçin bunları. Lincoln akmış ceza sahasına, yatırmış adamı, topla aranda 5 metre ya var ya yok. 10 cm geride olsan daha iyi senin için. Lincoln kendisi vursa gol, daha garanti olsun diye sana vermiş, seni adam sanmış, topa dokunamamışın bile. Ayakların bir birine dolanmış top çarpmış, kaleye girmiş. Ne yazık ki ofsayttaymışın kardeş.

Şimdi biz ne yapalım, her maç 10 tane atak senin yüzünden ofsayt gerekçesiyle kesiliyor. O pozisyonda orda olmasan daha iyi. Herşeyi kaldırabiliyorum, yenilmeyi, elenmeyi. Aptal futbolcuya tahammülüm yok. Biz tribünden yırtınıyoruz garanti paralı futbol baronlarına ofsayttasınız lütfen geri gidin biraz diye. Yok, adam topla buluşmak, yanlış vurup golü kaçırmak istemiyor. En iyisi biraz önde durayım, bana pası veren kabahatli olsun. Ofsayt olunca kimse kızmıyor Baros'a atamadı diye.

Yerine Ümit Karan giriyor, taktik aynı. Ofsaytta durup risk almama taktiği. Her atılan topta kaleye en yakın adam o.

Benim iyi futboldan yana umudum kalmadı. Bu futbolcular antrenman yerine ancak bir barda toplanacak hadi lan bu maç iyi oynayalım diyecek ancak öyle. Bu kombinasyondan iyi futbol çıkmaz. Lincoln, Arda, Kewell'den ötekiler futbolcu bile değiller. Ayaklarına top geldiği zaman olumlu bir hareket çoğu zaman imkansız. Bizleri deli etmek için varlar sanki.

Hiç yorum yok: