26 Kas 2008

E-5 Yolları


''Teknik Danışmanımız Karl-Heinz Feldkamp
Galatasaray Spor Kulübü’nde 1992 - 1993 ile 2007 - 2008 tarihlerinde Teknik Direktörlük, 1993 - 1994 sezonunda ise Teknik Danışmanlık yapan Karl - Heinz Feldkamp, 27 Kasım 2008 / 27 Mayıs 2009 döneminde Teknik Danışman olarak görev yapacaktır.
Sayın Karl - Heinz Feldkamp’a başarılar dileriz.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü''




1960 lı yılların ortalarıydı, savaştan sonra toparlanmaya çalışan Almanya ağır işlerini başta bizimkiler yaptırdı. Hayatında şehrini göremeyen köylülerimiz, tarlasını satıp paşaport aldılar. Alamanya yollarına düştüler, Münüf'te, Berlin'de, Kölün'de buluştular. En ağır işlerde köpek gibi çalıştılar. 5-10 köylü ailesi aynı evde bulgur pilavı yiterek biriktirdikleri marklarla köylerine izine geldiler.

Otoban yoktu o zamanlar, izin zamanı eski Alaman arabalarında yeni gurbetçiler köylerine gidebilmek için E-5 yollarına düşmüşlerdi. Yıllar nesiller geçti, mark için ırgat olanların torunları o diyarları kendi memleketleri bellediler. Her alanda kendini kabul ettirenler çıktı. Futbolcularda elbet. Burnu büyük Almanlar o zamanlar Türkler'e boka bakar gibi bakıyorlardı. Gün oldu devran döndü. Galatasaray'a Adnan Polat başkan oldu. Hesaplaşma zamanıydı.

Ey Büyük Galatasaray'ın büyük başkanı Adnan Polat; Dedelerimizin intikamını alma vaktidir. Zamanında dedelerimizi mark için ırgat olarak çalıştıran şu Almanlar'ı Euro için maymun olarak çalıştır. Sıraya diz, bir Alman'ı kov yerine bir Alman getir. Onu kovma başına bir Alman daha getir. Ne kadar çok Alman'ı kovarsan sana sevgim o kadar çoğalacak bilesin. Benimde çocukluk gıcığım vardı seni gibi, sevdiklerimizi bizden ayıran Alman'lara. Ne zaman bir Alman Galatasaray'a gelse kovulacağı günü düşünerek içimi anlatamayacağım bir sevinç kaplar.

Şu benim için beter geçen günümün mutlu noktası, Kalli başımıza gelmiş. Ne mutlu kovulacakları güne.

Hiç yorum yok: