16 Kas 2008

Lincoln Sana Minnettarız; Galatasaray 2-Belediye 0


Fener maçı sitemi devam ediyor futbolculara. Hafta arası kötü oyunun son dakikasında gelen balık gollü galibiyet kesmemiş belliki. Maçtan önce hiçbir futbolcu çağırılmadı. Takımada tezahürat yapılmadı. Hoş, tezahürat yapacak yoğunlukta seyirci yoktu.

Uzun yıllardır Galatasaray sahaya taraftarın görmek istediği formayla çıktı. Ey yöneticiler, bu işe karar verenler, Galatasaray forması budur ve biz Ali Sami Yen'de parçalı formayla oynamak ve o formayla özdeşleşip anılmak istiyoruz.

Galatasaray 11'i hocaya göre artık şekillenmiş. Artık hemen hemen aynı kadroyla oynuyorlar. Ben Emre Aşık'ın Fener maçından sonra derdest edileceğini sanıyordum. Helal olsun yine 11 e koydular. Her zaman o hatayı yapacak değil ya. Lincoln'den sonra artık bizde duran toptan kornerden gol bulmaya başladık. Hagi'den sonra unutmuştuk. Lincoln Hıncal'ı göt etmeye devam ede dururken Baros uçuruma doğru sürükleniyor. Çok ofsaytta kalıyor, ağır, Ümit Karan rahat olsun, bir kaç maç sonra kulubenin tozunu birazda Baros alır.




Meira'yı ben orta sahada beğenmiyorum. O da ağır bir futbolcu ve çok pas hatası yapıyor. Öyle aman aman olmazsa olmaz bir futbolcu değil. Ben Barış Özbek'in yerine Meira'yı oynatmam. Çıtkırıldım, teknik vasat bir futbolcu. Ceza alsa sakatlansa gitse aranmaz.

Kulüp baytarı Mehmet Topal'ı iyileştirip sahaya sürdü. İlk ikili mücadelede koltuk değnekleriyle çıktı sahadan. Bu baytara güvenipte, 3 değişiklik yapma acemi çaylak hocamız. Bir maça denk gelirsin 10 kişi oynar yenilirsin ona göre.

Arda Turan korkuttu maç sonlarına doğru. Son fantastik futbolcumuz aman nazar değmesin sana. Kapalıdan ambulansı gördük dışarıda. Arda'yı taşıyan ambülansı. Önemli bir şey yok haberi geldi de rahatladık. Ben Arda'yı kaybedeceğime maçı kaybedeyim daha iyi. Yanlız Arda atmış kendini dışarı bir problemi var uzun süre kimsenin haberi olmadı. Bizim baytarın bile.

Veeee Lincoln. Orada topukla gol atmayı denemek için adının Lincoln olması lazım. Şimdi Galatasaray'lı Hıncal iyot gibi açığa çıkar ben onun iyi oynaması için ters kolpa yazılar yazdım der. Koskoca Hıncal yanılıyor olabilirmi. Lincoln atıp attırdıkça ve biz tribünlerde Harry Kewell diye yırtındıkça daha çok kişinin bir tarafları acıyacak.

Bizim gaza gelmemiz için Belediye galibiyeti yetmez. Avrupa kupası maçı kazanıp moral bulmamız lazım.

Son söz yine taraftara, bu takım az seyirciyle oynayamaz haberiniz olsun. Öyle tabelaya, puan cetveline bakarak maç seçmeyin, biz bu yaşta maça gidiyorsak sizde gidin. Takımın şampiyonluk maçlarında karaborsa bilet peşinde koşmayın. Kim olsa gide o maçlara. Daha önümüzde kar, kış kıyamet maçları var, benmi gidecem çocuklar o maçlara.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu formaya işte en yakışan şort rengi budur.Bu formanın dünyada bir eşi yok.Kadıköy de o osuruk formayla takımı sahaya çıkaran geri zekalılara yuh olsun.Bizim jenerasyonumuz bu formayla ve parçalı hiçbir yerde satılmadığı için daha çok çubuklu forma ve bu renk şort ve konçlarla mahalle maçlarına çıkardık.Çünkü bu renkler bu formalarla görenlerin canlı canlı stadyumda hayran kaldığı,göremeyenlerin yurdun heryerinde siyah beyaz gazete lerde ve siyah beyaz Tv lerde hayalini kurduğu renkteki formalardı.Takım tam 28 sene sonra bu tarz renk uyumu ile sahaya çıktı.Nelerle avutur hale getirdiniz bizi be...!

hadesperado dedi ki...

Maçın en güzel görüntüleri bu klasik formamız ve tabii ki LiOncoln...

Artık devam etsin bu seri, hem galibiyet hem forma...
turuncuya bir türlü ısınamadım... hele şu formaları gördükten sonra iyice tiksindim diyebilirim...

Mario Jardel dedi ki...

hagi gittikten sonra lale devrini cesar prates ile yaşayan duran toplarımız cassio lincoln ile birlikte tekrar dirildi.. Allah razı olsun bizi sabri illetinden kurtarıp tekrar o güzel günleri gösterdiğin için lincoln..