22 Kas 2008

Küçük Takımı Yenememe taktiği


Maç biter bitmez sinirle yazdığım yorumu bir kaç saat sonra okudum. Fazlamı ileri gittim diye, gittim deseydim kaldıracaktım. Ama sakin kafayla düşününce az bile söylemişim. Şimdi, Ankaraspor maçı öncesi geçen haftaya dönelim ve maç taktiğini yapalım. Hemen ukalalık ediyorsun demeyin, Iğdır'ın bir köy kahvesinde az çok televizyondan maç seyretmiş bir çobanı Galatasaray'ın başına getirsen bundan daha kötü oynatamaz. İstese de yapamaz. En azından koşun lan der gene koşturur.

En son maça dönelim. Gözünün önünde Arda az daha gidiyordu çaylağın. Bir fabrika ustabaşısı bile makinaları bazen dinlendirir. Aynı takımı kullanmaz eskimesin diye. Hep aynı kanattan hücum, Fener maçının üzüntüsünü taşıyan tek futbolcu Arda'nın ekmeğini yemece. Koş Arda, at Arda, attır Arda. Ciğermi dayanır, kalpmi. Ali Sami Yen'de, seyirci gazıyla al neticeyi, sonra aktif dinlenmeye geç, taraftar eğlensin sen seyret.

Olurmu 90 dakika bitene kadar kan kusturacak. Maç bitti, ertesi günü izin sonra top başı. Milli maçlar var, sonrası ligin en iğrenç top oynayan takımı Ankaraspor'la oynanacak maçın hazırlığı. Fenerbahçe'li Gökhan bize kıyak yapmış(bilse yapmazdı), Ankarasporun en büyük futbolcusu Özer Kurmacı-ki bize gıcık, geçen sene gelecekti parası ödenmediği için yattı transfer- belki de Galatasaray'a karşı en büyük maçını oynayacak- cezalı. Orta sahada Hürriyet sakat. Takımın başında ruhsuz bir Hoca. Ve deplasmanda daha çok taraftar senin. Bu takımı yeneceksin. Senden önce Fener yine Ankara'da yenememiş, doğal doping yapılmış. Tersi olsa, bizden iki saat sonra Fener oynasa hezimete uğratırdı. Bokunda boncuk varmış gibi attığı pasların %90ı rakibe giden, Dünyanın öbür ucundan gelmiş, üstelik hezimet yediğine göre berbat oynamış Meira'yı oynatıyorsun. Çok lazım o olmasa yandın, oynat. Volkan Yaman'da ekmek yiyecek, onunda ara sıra oynaması lazım. Gün bugün deneme tahtası koskoca takım. Ne olacak canım eline mi yapışır. Hakan Balta,'yı orta sahaya çekersin olur biter.

Hava durumundan haberin yok. Rüzgar sürpriz bir şekilde çıktı. Kaleci zavallı topu yetiştiremiyor uzağa şişiriyor, devamlı rakibe. Bir adam gidipte topu kaleciden almıyor. Saydık maç içersinde bir 20 dakika Ankara kalecisi kadranda gözükmedi. Adamlar bastırsa gam yemeyeceğim.

Geçen maç, hakem Ümit karan'a kıyak yapıp Baros'u kızağa almış. Ruhsuz Nonda, dert etmiyor garanti parası var. Oynamasa daha iyi. Kulubedeki futbolcuya kimse küfür etmez. Şu Ümit Karan'ı dövsen bu kadar kötü oynatamazsın. Büyük hocasın başarmışın. Maçtan önce televizyon gösterdi. Ayhan'ın başı ağrıyor hap içti. Deneyin bakalım ne iş yapıyorsanız, başınız ağrısa aynı randımanla yapabilirmisiniz.

Maç kilitlenmiş, langırt golü olursa olacak. Aykut'la el sıkışmamışsa langırtı yapacak iki futbolcumuz var. Arda, Kewell, adam ikisini birden çıkartıyor. Ne düşünüyor o anda meraktan delirecem. Aydın'a ne dedi acaba girerken. Arda ile Kewell oynamasın, Lincoln'üde oynatma bu takım ligi 10. bitiremez zaten.

Rüzgardan şikayetçi olacak en son takım Galatasaray'dır bu ülkede. Ayhan, Karan, Sabri, Arda Olimpiyat Stadında çok titrediler ayazda. Kulübede bazen gösteriyor televizyon. Sahaya gaz verecek bir görüntüsü yok. Cumhurbaşkanı, köylü Memet gibi maçı izliyor bu o bile değil.

Velhasıl kelam dostlar. Galatasaray'ın herhangi bir küçük takımı yenmek için hocaya ihtiyacı yoktur. Ligi 3. bitirmek içinde çaylak bile gerekmez. Biraz salak hoca en az 2.liği alır. Tribünlerden yükselen sesi akort edip, harmanlayıp, doğru sentez yapıp ortalama bir oyun taktiği getiren hoca hele ki bu Galatasaray'ı uzak ara şampiyon yapar. Bu mu? bi araba sopa yer 2009'u memleketinde geçirir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Milli Çapkın Süha Özgermi'nin Futbol Şubesi sorumlusu olduğu yıllar yani 70 lerin sonu belki 80-81 yılları.Takım Fatih Terim ve 1-2 adam dışında tamamen iman gücü ile oynayan kazmalardan kurulu.Küme düşmemeye oynuyoruz.Anadolu takımları bile gelip bizi perişan edip gidiyor.Yanlız bugünlerden bir farkı var.Tribünler hermaç İnönü de 43.000 full çakılı oynuyor.Neden?eskiler bilir;yenilere anlatsın.Bu ruhsuzlar gibi bir tane adam yoktu sahada.Hepsi canını dişine takan belki kazma ordusu idi ama bugünkü ruhsuzlar gibi değildiler.Onun için 14 senede küçülmedik azalmadık en büyük olduk.Bir tek sebebi vardı ne sahada NE TRİBÜNDE kalleş değildik,hain değildik,adam gibi adamlardan oluşurduk,bir de şimdiki kadroya bak; 1-2 tane adam dışında hepsi ordan buradan devşirme adamlar ordusu,tribünü bile eski kalitesinden uzaklaşmış...Zor ve berbat günler yine gelmez İnşallah...

Kapali Ust dedi ki...

Nonda'ya tahammül etmek günden güne zor oluyor. Ümit Karan'ı da kendine benzetti ruhsuz yaptı. her ikisi de kafaya tokadan başka bir şey takmıyor. Milan Baros desen bal yapmaz arı bu forvetle işimiz zor. Orta sahayı da stoperden bozma iki kazma orta saha oyuncusuna bırakınca sonuç ne atar, ne yersin.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Biz gecen yilda bir ara sallandik. Bir Genclerbirligi Oftas maci vardir ki beni resmen kanser yapmistir. Düzelecegimiz kanaatindeyim. Ama gercekten de Nonda'ya, Ümit'e, Aydin'a, Hakan'a, Meira'ya katlanmak gercekten cok zor. Dün Nonda neden macin bitimine 15-20 dakika kala girdi, De Sanctis neden avut atisini sürekli uzun kullanmaya calisti, oyun 0-0 giderken neden Arda ve Kewell cikarildi? Bu sorulara cevap vermek zor. Takim genel olarak cok ruhsuz. Kazanmak icin kimse kendini yirtmiyor. 0-0'a razi top oynuyor. Skibbe'yle uzun yillar sonra Avrupa'da 2 güzel mac oynadik ama bu ligdeki kötü performansi görmemezlikten gelmemiz manasina gelmiyor. Bir de icimde kalmasin söyleyeyim:Ben bu Meira'yi sevmiyorum. Takima hic bir katkisi yok. Emre Güngör ve Mehmet Topal iyilesirse umarim takima giremez.

Mario Jardel dedi ki...

@kayaoğlu 29

çok güzel bir noktaya temas etmişsin o da aydın yılmaz. Bu adama nazmi abi'nin yakalayıp bloga yazdığı 4-1'lik maçtan sonra bütün arkadaşları soyunma odasına giderken kendisi deivid'in formasını almak için çabaladığı günden bu yana gıcığım ve soğuğum.. Yukarda bir arkadaş daha demiş.. Ruh ile oynama.. Bütün bunlarda amatörlük anlayışı altında gelen şeyler.. Eğer ruhunu sahaya vereceksen amatör olacaksın. Bu aydın'ın o yeleli saçlarıyla daha hiçbir numarasını göstermeden bu denli havalanması ve işin tuhafı ruhsuz top oynamasını kabul edemiyorum.. kaç günlük topçusun daha ? Konya ya attığın gol dışında ne meziyetini gösterdin ?

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...