25 Kas 2008

Hariçten Gazel;İşte Sokak Futbolu


İşte Portekiz'li, Brezilya'lı çocukların oynadığı sokak futbolu. Bu çocuklar, futbolcu olmasalar ülkelerinin varoşlarında ser sefil hayat geçirecek çocuklardır. Fenerbahçe'li Gökhan Gönül'ün, Uğur Boral'ın bu metroseksüel yapılarıyla, futbolcu olmasalar da zengin hayatı geçirmeleri garantiydi oysa. Sokak futbolunun fantastik futbolcuları oynadıkları oyundan zevk alıyorlar belli ki. Zengin futbolu oynayanların safına bakalım. Maç bitse, primi cebe indirsek, bu maçı da atlattık desek, 10 sene sonrasını kursak, ailemin geleceğini düşünmek zorundayım desek, bu maçı alıp menegeri Bokludereye'ye göndersek. Maymunluk yapsak, seyirciden özür dileyip küfür yemekten kurtulsak. Sahtekarca faul almaya çalışsak, hatta alsak. Adamın göğsüyle aldığı topu takip edeceğimize hakeme yalan söylesek, elle aldı diye şikayet etsek.

Portekiz'li fakir futbolcu cocuk her pozisyonda 3. golü atardı. 2 golden sonra varyeteye gitti, ayağının ucuyla aşırttığı topu, Volkan cami tarafındaki yatıra havale etti. Direk değil mübarek evliya sanki.

İkinci yarıda Emre arazi, olası seyirci küfürü kendisine yoğunlaşacağından sakatım palavrasıyla yerini Kazım'a bırakmış. Kazım yatırın olduğu kaleye öylesine salladı, evliya bu kez Porto'lu çocuğu felç yaptı. Ben bu kaleye o kadar çok şans golü hatırlıyorum ki. İnsan ister istemez Emre Aşık'ın golünü hatırlıyor. Bu arada iğrenç spikerin yorumlarını dinlemek zorundayız. Bu kadar aşağılık kompleksli konuşmacı işte. Her yorumu taraflı, sadistin.

2-1 lik mağlubiyet, kötü oynayan takım seyircisi için en kötü skordur. Takım kötü, her an bir balık golle gelecek beraberlik golü seni futbolculara küfür ettirmez. Coşsan coşamazsın, takım kötü oynuyor tezahürat yapamazsın. İstersin bir gol daha yesekde bitse eziyet.

İlk yarıda sokak futbolu oynayan çocuklar, ne yazıkki ikinci yarıda endüstri futboluna yenildiler. İşin içine korku, para, puan girince işte futbol bu. Züğürt tesellisi 2-1 lik yenilgi. Ve Fener için beklenti bitmez. Bu dakikadan sonra Dinamo Kiev'i yenip beğenmedikleri UEFA ligine kapak nasıl atarızı işleyin çocuklar. Umut fakirin ekmeği

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is very difficult to win a game if there are absurd defensive mistakes like Volkan Demirel´s action in the first goal
Regards,
http://www.saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hadesperado dedi ki...

abi şu b.k sandıklarımızda ertem şener var mıydı? yoksa büyük eksiklik... fenerliyse yalakalığın kitabını yazmış, değilse daha kötü... bunun en çok da ikinci golde "eller havada" demesine koptum, Lisandro çaktı eller havada kaldı, ha unutmadan bir de şu var "direk en değerli savunma oyuncusu oldu" :)

bu kadar ballı bir takım olamaz ya, kazım lavuğunun şutundan çok daha iyilerini meireles ve costa çıkardı ama yatır izin vermedi...

aralıkta kiev'de şenlik var, fener küresel ısınmaya dua etsin...

-------
Hola Juan y Fer,

I have a look, it's a good blog,
i will follow it...
see you...
--------