16 Kas 2008

adam Sandıklarımız ;Mehmet Baturalp


Devamlı takipçilerimden birinin isteğini yerine getirmek için koydum. Benimle aynı fikirde olan kardeşlerime bazen bende bilgi sahibi olmasam bile kefalet yazısı yazabilirim. Madem bok olmayı hak ediyor o zaman koyalım Mehmet Baturalp'i.




Yanlız günahı bana bu adamı ekle diyen kardeşimin. Kendisinin adını ilk kez duyuyorum. Basketle en ufak bir alakam yoktur. Hayatımda bir kere yıllar önce Spor Sergi Sarayı'nda Fenerbahçe ile oynayıp kazandığımız finali seyretmiştim. Hiç zevk almam. Kusuruma bakmazsanız bu yüzden daha fazla tanımadığım biri için yorum yapmayayım.

Bu konudaki eklemeleri, bilgi sahibi olanlardan bekliyorum.

11 yorum:

hadesperado dedi ki...

abi iyi ki izlememişsin o kadarını söyliyeyim, resmen insanı çileden çıkarır...

zaten ben de fazla izlemedim, mecburen denk gelişlerim oldu (ne yazık ki)...

getir rambo okan denen mahlukatı koy bunun yerine daha tarafsız-aklı başında(!) yorum yapmazsa ne olayım...

bu başlığı fazlasıyla hakediyor...

Kapali Ust dedi ki...

Abi Basketbolu fi tarihinde oynamış ve hala o dönemin jargonuyla yorum yapan, günümüz basketbolunun b'sinden anlamayan, 3lük icat oldu mertlik bozuldu tadında yorumlar yapan bir türdür kendisi. Yalnız tv'ye cıkmak icin fener yalakası olmak gerektiginin bilincindedir ve bunu da başarıyla gerçekleştirmektedir.

ultras/Movement dedi ki...

Fenerbahçe-Galatasaray bayan basket maçını GS'nmin kapanmasından dolayı FBTVden izledim ve Mehmet Baturalp yorumluyordu... Buyrun oradan bir kaç alıntı:

http://ultrasmovement.blogspot.com/2008/11/ayp-oldu-batur-abi.html

Mario Jardel dedi ki...

Ben bu adama inanamadım ya.. Bir ara ntv de falan rastgeliyorduk kendisine.. milli basketbol maçlarında o zaman görmemiştik ya da görememiştik gerçek rengini.. Ama bu haftagi gs-fb maçında herşey alenen ortadaydı.. Yorumcu sıfatıyla davet edilen bir kişi fenerbahçe amigosu edasıyla maç yorumlarsa neler olun varın siz düşünün.. Artık fb tv'de maç yorumlamanın gazı mı dersiniz ne dersiniz bilemem..

Adsız dedi ki...

Gs fb bayan basket maçında gerçek yüzünü öğrendiğimiz, zamanında ulusal kanallarda müessese takımlarının maçlarını yorumladı diye bi book sandığımız duayen batur.

Galatasaray tribünlerinde dayılık yapanların dışarda tek başına yakaladığında fransız ! olacaklarını;
yaşına başına bakmadan söyleyen kişi..

sanırım bunamış.bence bir tatlı kaşığı kahveye limon sıkıp yutsun onu..zira o bunak ağzı ishal olmuş.hemde leş gibi..

Nazmi ağbi teşekkür ederim.

Mario Jardel dedi ki...

abi bu arada yine müthiş bi fotoğraf bulmuşsun.. batur abinin galiba asıl mesleği kırtasiyecilikmiş.. hesap makineleri, mürekkepler, kalemler falan :)

ilkay dedi ki...

türk basketbolunun baturabisi, bu son bombasıyla bokluderenin baturabisi olmuştur artık. bu zamana kadar bir falsosunu görmedim. 90lı yıllardan beri yorumlarına yazılarına falan denk gelirdim. ayrıca basketbolun kurallarından bihaber kendisi. yada yaşına mı versek bilemiyorum ki. gözümdeki iki paralık değerini de piç etmiştir. sanırım bunadı deyip bunca saçmalamalarını yaşına veriyorum. bok parçası baturcan.

Unknown dedi ki...

türk basketboluna bu kadar emek vermiş birisinin "bok" olarak lanse edilmesi son derece garip. tamam, eskimiş bir basketbol bilgisiyle yorum yapabilir ama neler kazandırdığını herkes bilir. ve de bunu oynarken değil hocalık yaparken yaptıklarına bakarak söylüyorum. bunun yanında bir diğer yorumu da zamanında mavi jeans ortaköy - fenerbahce macında yapmıstı. erdal kosan vardı o zamanlar oyuna girdiğinde "eyvah erdal oyuna giriyor" demişti canlı yayında. ama bu onun bok olduğu anlamına mı gelir. ya da hakan ünsalla, ercan saatçi ile aynı kategoride olduğunun mu belirtisidir? yorumları her zaman da kötü ve yanlı değildir.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

ben bu adamı tanımam, gunahı bana bunu oneren galatasaraylı kardeşımın boynuna. ama alınan yorumlara bakılırsa bence de bokun tekıymış. kusurumuza bakmasın yaşı ıcın. Bizim okuyucularımızın goruslerı hemen hemen aynıdır. aynı damardan beslenıyoruz.birbirimize kefiliz

Unknown dedi ki...

bu arada burada "bok" kavramı taraflı olmaksa ben özür dilerim. ayrıca herkesin görüşü farklıdır tabiki. son olarak da bir maçtan sonra "hüseyin bereni tak hasta olcan" diyecek kadar da basketbolun batur abisidir, mehmet baturalp.
sanki dedem, amma savundum ya:)

Unknown dedi ki...

selam, neredeyse 1 sene olacak ama bir yorum daha yapmak istiyorum. Mehmet Baturalp resmen Fenerbahçe amigosu olmuş. Ben onun bu halini bilmeden daha önceki yorumları yapmıştım. Bayağı bir yanlı olmuş.