13 Eki 2008

İsabetli Transferler



''Al birini vur ötekineİster ‘yanlış transfer politikası’, ister ‘böylesi bir mali tabloda bundan iyisi yapılamazdı’ deyin, bu İsmail Bouzid, Carrusca ve Ahmed Barruso’nun Galatasaray’a hiçbir şey vermediği gerçeğini değiştirmez. Üçü de Sarı-Kırmızılı forma ile performans olarak vasata bile yaklaşamamıştı. Sonunda bu üçlüden Cim Bom kurtuldu, ama şimdi gittikleri takımlar ‘Biz ne yaptık’ diye dövünüyor. Örneğin Meksika’dan Cruz Azul’a kiralanan Carrusca; yeni takımının hiçbir maçında 90 dakika forma giymedi, 1 gol atabildi.Barruso siftah yapmadıBoizid, Fransa 2. Ligi’nden Troyes’in formasını giyiyor. Cezayirli, 20 takımlı ligde mücadele eden ve 9 maçta topladığı 10 puanla 13. sırada bulunan Troyes’te 585 dakika oynadı. 7 maçta görev aldı, 1 gol attı. En berbat durumdaki ise Barusso... İtalya’nın Siena takımına giden Ganalı, geride kalan 6 hafta sonunda henüz oynama fırsatı bulamadı'' Fanatik Gazetesi
Ters kolpa transferlerimizde tam isabet kaydedildi. Yedek kulubesinin paspasçılığını yapan bu futbolcularımız, gittikleri daha doğrusu kakalandıkları takımların kulubelerinide temizliyorlarmış. Dolayısıyla kovulmalarını başarılı bir transfer politası olarak yorumlayabiliriz. Gidenler Ribery gibi oynasa, oradan daha büyük bir takıma zıplasa kafamızı taşlara vururduk. Süründükleri haberi yüreklerimize su serpti. Bunları alan utansın, kovan sövünsün. Tribünler olarak da hiç destek vermediğimiz için biz zaten övünüyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu üçünün bonservis maliyetlerini toplasan 1 milyon avro eder etmez. Carrusca'yı ülker aldı, Barusso yıllık ücretine karsilik kiralandi, Bouzid'i de bir ikinci lig takımından getirmisti zaten Feldkamp..

6 yabancılı sistemde yerliler kadar yabancılarda da isabetsiz transfer cikmasi normal. Keske hep boyle sifir maliyet oyuncularda yanilsak.