13 Ağu 2008

Sıfırcı Sporcular

İlgilenen varmı bilmiyorum. Şu sıralar Çin'de Olimpiyat var. Ben 2 kere yüzmelere denk geldim de seyrettim. Mickael Perph'i.(garanti yanlış yazmışımdır ismini). Olimpiyatla ilgili başlamadan bir haber vermiştim sizlere. Türkiye aşırı ilgiden Olimpiyatlara gitmekten vazgeçti diye. Keşke biri beni ciddiya alsaydı da şu resimdeki manzarayı görmeseydik. Ata sporumuzmuş güreş. Geçmiş elin oğlu arkamıza 2 puan almış. Kimin çükünde, bizler bu akşam Galatasaray'ımız nasıl geçirir, Fener'e nasıl geçirirlerin derdine düşmüşüz.
Bir de dağ başına Olimpiyat Stadı yapmışlar belki bize verirler diye. Köpeklere maskara oluruz, kim gider lan bizde Olimpiyat'a molimpiyata. Kızıyoruz alttaki güreşçiye, hanginiz hayatınızda bir kere güreştiniz. Gene biz küçükken mahallede büyükler güreştirirlerdi bizi. Şimdi kim çocuğunu güreşe yollar. Para varmı lan güreşte. Kemiklerini kıracaklar, dövecekler. Otur oturduğun yerde. Spor yapacaksan futbolcu olacan, olamadın basketçi onuda olamadın sporu bırak. Ötekiler bi boka yaranmaz.
Olsa olsa şu alttaki garibanın oğlu gibi güreşirsin, 4 senede bir seyahata başka ülkeye gidersin. Yersin içersin dönersin 3 kuruş para verirler alır onla sende gariban çoluk çocuğunu geçindirirsin. Kazma Cihan futboldan 10 milyon dolar götürsün, sen boğazına bir kuru ekmek götürmek için Çin Seddinde çift dal. Anasını düzdüğümünün düzeni.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi olimpiyatları buruk biçimde izlerken aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyordum, sen çoktan yazmışsın...

ne olacak bu olimpiyatlardaki, atletizmdeki, futbol harici (o da naçizane, kendimizi avutuyoruz) sporlardaki acizliğimizin sonu bilemiyorum...
bu kadar mı umursanmaz böyle büyük bir organizasyon anlayamıyorum?!
elin korelisi, jamaikalısı, togolusu bile madalya kazanırken halterde, güreşte, boksta, yüzmede nal topluyoruz, yazık...

bu arada evet yanlış yazmışsın, rekortmen yüzücünün adı michael phelps, adam tek başına 7 altın çekti belki şu sıralar 8 olmuştur... (derecelerinin çoğu da dünya/olimpiyat rekoru)

günün sorusu; 1 Türk dünyaya bedelse Abdli Phelps kaç Türk sporcu eder?