24 Ağu 2008

adam Sandıklarımız ; Mustafa Denizli


Atv, Bizim stadyum, Dürüllülü Mustafa,”Galatasaray’ın Beşiktaş’a göre fazla pozitif şeyler ürettiğini söylersek bu doğru bir gerçek olur.” Gerçek doğru gibi olamayabiliyorsa yanlış bir gerçekte olabilir Mustafa’ya göre. Mustafa Denizli eğer bir yerde konuşuyorsa, kalem defteri, daha doğrusu bezi hazırla, Cafer geliyor.

Bir zamanlar not defterim yanımda, televizyona bu bi bok sandıklarımızdan biri çıkınca bekler dururdum ne yanlış yapacaklar diye. Sonunda yetişemedim bıraktım. Bi bok sanılıp ülkenin en büyük iki hocasından biri sanılan Dürüllü'lüyü ne zamandır yazayım diyordum. Dünkü maçı televizyondan seyretme bahtsızlığındaki Galatasaray'lıların sinirlerinin birazını almak için şu sıcak pazar günü ekren başındayım.

Ne büyük adammışın Beşiktaş'lı Amigo Orhan. İnönü Stadı çıkış tünelinde bir Milli Maç sonunda Uçarak kafayı yapıştırmıştın. Hepimizden önce tesbit etmişin bunun da bir bok olmadığını. Kaderin garip cilvesidir, iti kim öldürmüşse cesedini taşıtırlar, kim neye karşıysa o işi ona yaptırırlar. Mustafa Denizli ailesi itibarıyla large dediğimiz cinsten yaşayan biri. Kızı yaşındaki sevgilisinden çoluk çocuğu var, kızı istediği biriyle çıkabilir, modern bir aile babasıdır. Terim'in tam tersidir yani. Fakat kader dedik ya, bu büyük Hocamız, kendisini Fundemantalizmin, tutuculuğun, bu işleri yapanların kırbaçlandığı, recm edildiği bir ülkenin takımında buluvermiştir kendisini. Düşünsenize kızı sevgilisini yanına alacak, mini eteğini giyecek ve babasını takımın maçını izleyecek. Ah be Dürüllülü madem bu kadar büyük hocasın, şu ülkede bir takım bulamadında gerçek efendiniz olan televizyon başlarında herkesin yaptığını yapıp Galatasaray'a söverek ekmeğini kazanıyorsun.

Sen git çöplüğüne geri dön, Altay'ı eski günlerine döndür, olmadı Kocaelispor'un başına geçte şu güzelim Körfez'in yemyeşil takımına küme düşürtme.

ultrAslan forumları saldırıya geçmiş, Mustafa Denizli bizim maçlarımızda yorumcu falan olmasın diye. Biz istemiyoruz bize yalamalık edecek birini diğerleri gibi. Kuşkunuz olmasın Iğdır'ın köyündeki bir çoban bile gördüğünü yorumlayabilir, hiçbirimizin hibir yorumcuya ihtiyacı yok, hele ki spikerden(konuşmacı) daha fazla speek eden adam, bize göre cami duvarına işeyen it gibi bir şeydir, boktur, bok sandığımızdır. Leş gibi kokar dua etsin yenildiğimiz bir maçı yorumlamak zorunda kalmasın, Ali Sami Yen'de black liste girer yoksa. Defol lan hepinizin foyası çıktı ekmek yok büyük takımlardan size. Sıranı bekle dua et milli takım elensin diye.

8 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Az daha ligtv'ye telefon açacaktık cumartesi günü bu adam yüzünden. Hoş bu güne kadar melih şendil için defalarca açtıkta ne oldu ya neyse.Resmen kanser etti bizi. Pozisyonlara ondan öte maça odaklanamadık saçma sapan yorumları yüzünden. Hayır birde susmuyor vır vır vır vır. Böyle spor yorumcusu olmaz. Ya mesleğine dönsün ya da ebediyen sussun.

Adsız dedi ki...

Sen gerçekten seviyesiz bir adamsın.Bu adam değilmiydi hala övündüğünüz Neuchatel maçını size kazandıran.Senin galatsaraya ne faydan oldu peki bu kadar bok attığın adamın faydası ortada işte.

jimmy sokoban dedi ki...

Türkçemizi bu kadar yerinde kullanıp kelimeleri özenle seçen site sahibini kutlarım.Herkes sizin kadar seviyeli ve adaplı yazı yazabilse keşke!
Sanal alemde de bir adnan aybaba'ya ihtiyacımız vardı o da artık burada.Sizi, bu genç dimağlara örnek olacak şekilde, kimseyi incitmeden, düzeyli,türkçemizde nadide bulunan kelimeleri özenle seçen tefrikalarınızdan dolayı kutluyorum.

Dobrowski dedi ki...

yorumlarını dinlemedim ama kendisini bende zerre sevmem. benim gözümde şenol güneşTen farksızdır. ikiside beş para etmez. hatta nurullah saglam'ıda bu kategoride görürüm hep.
Kocaelispor'a gitsin demisşin aman gelmesin böyle karı gibi bir adam istemem ben. Futbol dehasını saklasın iran'da. yada gelsin bizim halı saha maçlarına bizim takımı yönetsin. Ancak bunlara katlanırım :)

Genç dedi ki...

Arda Bey, yazıdaki ingilizce kelimeler özellikle kullanılmıştır. Mustafa Denizli'nin saçmalıklarına ithafen. Her kelimenin sonuna da ünlem konulabilirdi, ancak yazar anlaşılabileceğini düşündüğünden koymadı.

Ayrıca İsimsiz Bey, isminiz takdim edin, biz de size Galatasaray için yaptıklarımızı anlatabiliriz.

Saygılar

hadesperado dedi ki...

lig tvnin kasıtlı olarak bu adamı bizim maçlara yorumcu yaptığını düşünüyorum... nondanın fenere attığı golden sonra m. denizli'nin o morarmış suratını hala unutmadık... bizimle olan ilişkisi çoktan bitmiş adamları niye hala yamamaya çalışıyorlar anlamıyorum... buna bir diğer örnek de hakan ünsal, yorum falan yapmıyor resmen kusuyor...

Adsız dedi ki...

Atv, Bizim stadyum, Dürüllülü Mustafa,”Galatasaray’ın Beşiktaş’a göre fazla pozitif şeyler ürettiğini söylersek bu doğru bir gerçek olur.” Gerçek doğru gibi olamayabiliyorsa yanlış bir gerçekte olabilir Mustafa’ya göre. Mustafa Denizli eğer bir yerde konuşuyorsa, kalem defteri, daha doğrusu bezi hazırla, Cafer geliyor.
****
Yukarıda koptum. Eline sağlık abi, cidden komikmiş..

Adsız dedi ki...

bu yazı dizisini neye göre belirleyip yazıyorsunuz ve anlayamadığım kimler adına konuşuyorsunuz.sürekli çoğul kullanıyorsunuz kelimelerinizi. yani bu söyledikleriniz kime göre neye göre? ayrıca bu kadar kolay mı bir insana sen beş para etmezsin demek,bir bok değilmişsin demek. bir maç yorumlamasıyla,kendi düşüncelerini kendince söylediği için mi bütün bunlar. ben bir galatasaraylı olarak yaşım yetmese ve göremesemde mustafa denizli'nin tarihimizde önemli bir yeri olduğunu biliyorum. sadece bizim değil türk futbol tarihininde önemli bir parçasıdır. bütün bunlar vefa gösterilmesini gerektirmez mi? ayrıca bir insanı sevmeyebilir,eleştirebilirsiniz ama özel yaşantısı üzerinden ahkam kesmek fikir belirtmek olmuyor maalesef.o en azından yorumculuk yaparken fikirlerini söylüyordu sizin bu yaptığınız ne?