30 Ağu 2008

Zavallı Saftgibbe


8 yıl önce Lucescu ilk resmi maçında Real Madrid'i evire çevire yenmişti. Alman köylüsü hocamız ilk resmi maçında zangır zangır titremiş, bir kazaya karşı takımı kasko ettirip 4 stoperle maça başlamıştı. Gelen gideni aratırmış, Gerets'e çok yüklenmiştim geçmişte. En azından Gerets büyük bir futbolcuydu, dolayısıyla büyük takımlarda oynamış, büyük hocalarla çalışmıştı. Onlardan mutlaka bir şeyler almıştı ki hoca olmuştu.

Skibbe'nin futbolculuğunu hatırlayan yok, Orkun Efendi 5 yemeseydi hocalığından da haberimiz olmayacaktı. Korkarım aynı mantıkla Lakatus seneye bize gelir. Skibbe hangi takımda hangi büyük futbolcuyu yönetmiş de bize gelmiş. Hagi gilden sonraki en büyük yabancılarla çalışma bahtsızlığında hoca. Linderoth'u çıkarıp Aydın'ı alıyor. Kewel'e, Lincoln'e, Meira'ya yöneticilik yapıyor. Arkada Hasan, Ayhan, Aşık Emre, Güngör Emre, Karan, Volkan bir sürü adam. Kimi oynatmasa acaba, takım çıkaramıyor.

Küçük takımdan geldiği için Avrupa Kupalarında bir kaç maç edip, ligte de seneye Avrupaya gitme derecesini alırsa mutlu olacağını sanıyor. Kenardan bir müdahele falan yok, gol olursa zıplama eylemi kadar katkısı var gole. Karizma yok, hiç bir takımın hocasını ürkütemez. Yarın futbolcular zayıf noktalarını tesbit edip sallamzlar bile. Belki de sallamıyorlar zaten. Hakan Şükür'ün Florya'yı terketmesiyle ruh küçülmesine girdi takım. Hiç alışık olmadığımız gibi 7 yabancıya çıktık. Hepside Avrupa'da isim yapmış futbolcular. Bu adamlar geçenseneki gibi bir ortama girersek kıllarını kıpırdatmaz fazladan. Fenerbahçe'ye döndük. Ne kadar büyük futbolcu olurlarsa olsunlar ben bu konuda tutucuyum, Galatasaray değerlerine göre en fazla 3 yabancıyla oynayalım yeter. Bir Taffarel, bir Popescu, bir Hagi yete de artar. Gerisi enflasyondur, iyi giderse iyi gider, ters bir durumda toparlayamayız. Ters giderse Saftig'in hemşerisi cortlar.

Adana Polat futbolu hepimizden iyi bilir. Bu adam kukla antrönördür. Sıkışırsa kovar alır sazı eline yeniden. Papaz her zaman pilav yermi bilinmez. Bendeniz Galatasaray taraftarı Gamlı Baykuş, testi kırılmadan dayağımı atıyorum. Bu Skibbe'den hoca olmaz tez kovula. Ha kimse benden böyle dedim diye Galatasaray'ın beter olmasını istememi beklemesin. Biz bu takımın öncü birliğiyiz, militanıyız. Ne Skibbeler gördü bu gözler. Bu kadar büyük takım kurulmuş, bari büyük bir hocaya teslim edilseydi.

Yazık oldu Alman'a, üstelik bir de Milan Baros geldi. Ne yapacak lan şimdi bu. Çobana büyük ikramiye çıkmış gibi bir şey. Kesin taşıyamaz, şampiyon olsak ile taşyamayacak. Holmann şampiyon yapmış, kovulmuş yerine Saftig gelmişti. Gelmesiyle gitmesi 10 ayı buldu. Bırakalım Skibbe stajını tamamlasın 10 aydan fazla kalsın. Hocalığı öğrensin sırtımızdan. Sesimizi çıkarmayalım bekleyelim. Ne güzel UEFA kupasına katılma hakkı elde etti. Güle oynayada ligi en az ikinci bitirir başarılı sayılır. Beni bu sene çok uğraştıracak anlaşılan.

1 yorum:

jose dedi ki...

Skibbeyi istemiyoruz Cevat Hoca göreve!

http://www.facebook.com/group.php?gid=28792306330&ref=mf