2 Tem 2008

İspanya'nın Yılmaz Vural'ı ; Aragones


9 takımda futbol oynamış. 3 ayrı takıma kiralık gitmiş. 13 ayrı takıma hocalık yapmış. Son olarak da İspanya Ulus Takımının başında Avrupa Kupasını kaldırarak kendini Boklu Dere'de bulmuştur. Hakkını yemeyelim Aziz Başkan'ın şampiyon olmasa da gelecekti.

İspanya nüfus müdürlüğü 1938 doğumlu olduğunu bildirdi bizlere. Şimdiden sağlık toto oynamaya başladı medyamızın aslan yürekli yazarları. Bu kadar çok takım değiştiren Yılmaz Vural'ımızın papucu dama atılmış oldu böylece. Demek sadece bizde yokmuş, sıçan takımların Cafer'lerinin bez getiricileri, Yılmaz Vural'ları.
Bu kadar değişik takımda oynamışsan ya Saffet Sancak'lı gibi götün tekisin, ya Dünya'nın en çok takım değiştiren futbolcusu Aydın Kahraman gibi bi bok değilsin, ya da Sergen misali büyük ustasın da Dünya sikime Beyazıt Kulesi götüme diyenlerdensin.

Hadi bu kadar çok takımda oynamanın avantajını kullanıp Hoca oldun. Her hocadan bi bok kaptın, kendini geliştirdin. Peki bu kadar çok takım çalıştırmana ne diyelim. 13 takıma efelik yapıp şampiyon olmadığına göre kovuldun. Yılmaz Vural'dan farkın yok yani. İspanya'da bir kumar oynadı seninle, turnuva boyunca da kovulman an meselesiydi, şampiyon olup sehpadan döndün. Keşke Fener'le imzalamasaydın daha önce değilmi ihtiyar tilki. Kupadan sonra iki misli para alırdın.

Biz ilk yazımızda saygımızı sunduk kendisine. Devam edeceğiz elbet saygımıza. Biz bu ülkenin suya gideni döven Nasrettin Hocasıyız. Testi kırıldıktan sonra salya sümükçülerden geçilmez bir kaç maç sonra nasılsa.
Ben Hocamızın Hocalığına değilde neden geldiğine takıntılıyım. Eh be Koca Aragones; Zabıtlara geçen gezdiğin yerleri biliyoruz, bizim bilmediğimiz kim bilir nerelerine gitmişsindir ülkenin. Büyük Endülüs'ün Evliya Çelebi'si olup, gezdiğin, gördüğün yerleri gelecek nesillere aktarmak, Lago de Sanabrie Gölünde balık tutmak, İber Yarımada'sının burnuna gidip Tarık Bin Ziyad'ın cebbelleştiği kayalıklara dalmak varken, İspanya'nın Yılmaz Vural'ı olup, ikinci olursan bu yaştan sonra rencide olup kovulacağın takım için gurbete çıkmana gerek varmıydı. Kim aklını aldı senin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yahu kardesim biraksana feneri, yazacaksan kendi takimini yazsana. fenerbahcelilerde galatasaray kikancligi eskiden hep vardi da, galatasaray'lilarda da mi var artik? fener cekememezligi yani. butun cimbomlular senin gibi mi? taglar herseyi anlatiyoR: galatasaray (9) fenerbahce (14). aragones'e de niye geldin, kim aklini aldi felan, korkuyo musun? daha dur yeni basladi adamlar.
tesadufen karsilastim blogunla ayrica. fenerli de degilim.

Adsız dedi ki...

blogu okumadığın belli.. okusan böyle saçma bi yorum yapmazdın..