16 Tem 2008

Futbola Lanet Ettirenler; Titrek İsmail


Bize bizden öncekiler Şampiyon takım emanet etmişlerdi. Bizler Dolmabahçe Stadı yeni açık tribüne Orhan Abinin emrine girdiğimiz sezon Galatasaray Şampiyondu. Bizlerin de bizden sonrakilere Şampiyon takım bırakabilmek için neler çektiğimizi yeni nesil nereden bilecek biz aktarmasak. Ne futbolcular seyrettik, futbola lanet ettik ama bir an için terketmedi sevdamız bizi. Şimdilerde sizler Nevizade'den, Meşale'den kafalar kıyak cepte kombine kapalıya takılıyorsanız o uzun yıllar Şampiyon olamayan takımın tribünlerini terketmeyenlere bir kez daha saygı duyun bakalım.

İsmail Demiriz yani Titrek İsmail'in Türk Futbolu ve Galatasaray'ın kaderini değiştiren futbolcu olduğunu söylesem inanmazsınız. Galatasaray'ın Sami Yendeki gelmiş geçmiş en unutulmaz maçı hangisi diye sorsam hepiniz Neushatel Xamax maçı der. Doğrudur peki maçın en önemli futbolcusu kimdi. Hadi lan Tanju'ymuş, Uğur'muş. Kırk sene düşünseniz bulamazsınız. İsviçre'li spikerin ''50.000 işsize bizi boğdurdular'' dediği maçın kahramanını. Eskilerden Çetin Abinize sorun tak diye bilir. İşte o maçın en büyük ve unutamadığım futbolcusu 10 sene Galatasaray sağbekinde 250 lig maçı titremiş, seyrettiğimiz futbola lanet ettirmiş en kötü Galatasaray 11 inin değişmez sağbekidir.

3-0 yenildiğimiz o büyük maçın ilk yarısı 1-0 kapandı. İkinci yarı ortalarına doğru Titrek İsmail sakatlandı, yerine Küçük Savaş girdi. Girer girmez titreyen takım İsviçre takımının üstüne cehennem gibi çöktü. Arka arkaya atılan 4 golle gelen büyük geri dönüş o yıl Şampiyon Kulüpler kupasında bir daha asla görülemeyen yarı final maçı seyrettirdi Galatasaray'lılara. Özellikle bendenize, ilk defa yurt dışında Galatasaray'ı seyrettiğim, Hagi'li Steau Bukarest maçını.

250 lig maçı oynayıp 7 gol atmak ne demek acaba. İnsan kalede oynasa o kadar gol atar ya. Tamam sağ bekler kazma olur(Uğur Uçar'ı saymazsak) da İsmail kadar da olmaz. Yeni nesil anlasın diye futbolcu ölçü birimimiz var ya bizim. O ölçüye göre Cihan Haspolatlı, Titrek İsmail'in yanında Cafu'ydu. Her ne kadar kendisi de az daha kovdurmasak futbolu sevdiğimize pişman ettiriyor olsaydı da.

9 yorum:

hadesperado dedi ki...

Yeni nesil anlasın diye futbolcu ölçü birimimiz var ya bizim. O ölçüye göre Cihan Haspolatlı, Titrek İsmail'in yanında Cafu'ydu.

Nazmi abi bu benzetmelerine bayılıyorum, İsmail'i hatırlıyorum da o zamanlar futbol bilgimiz bu kıyaslamaları yapacak kadar değildi, ama artık nasıl olduğunu anlıyoruz...

Bizlerin de bizden sonrakilere Şampiyon takım bırakabilmek için neler çektiğimizi yeni nesil nereden bilecek biz aktarmasak.

aynen, işte bu yüzden eline sağlık

Adsız dedi ki...

Baba sen de takmışsın bir gol sayısına. Sağbeki bile attığı gol sayısına göre değerlendiriyorsun. Jardel'le falan kıyaslıyorsun. Ben anlamıyorum ki senin mantığını.

Büyük Kaptan kaç gol attı bütün kariyeri boyunca? Cüneyt kaptan kaç gol attı? Yerine girdi de kurtulduk dediğin K. Savaş'ın 5 golü var mı ligde? İsmail-Cüneyt-Semih iyi bir üçlüydü. Hepsini toplasan bir sezonda Jardel kadar atmamışlardır, napcaz :)

Adsız dedi ki...

Hoca bırak sen de yazma yorum takılsın. Hem haklı Nazmi Baba. Taffarel de kötü kaleciydi, o kdr sene tek gol atmadı namussuz.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

cuneyt 33/342
semih 4/167
ismail 7/250
bülent 14/361
öner kılıç forvet 20/143
caycı ahmet 0/119 gol ortamaları.
bunun yanında 18 nmaç oynayabilmiş sakatlanıp gitmiş Küçük Metini daha dün Alper'i unutamıyoruz.

biz bir adama kötü demişsek kötüdür kardeşlerim.İkembeden sallamıyoruz.
O sağbeklere bak, şimdiki sabriye Uğura.

Anıl dedi ki...

Ben yetişemedim İsmail'e. Ancak başta babam olmak üzere birçok büyüğümden de dinledim kendisini. Hiçbirinden de kötü bir laf işitmedim. Sizin yazdıklarınızı okuyunca da şaşırdım doğrusu. Bir sağ bekin iyi olup olmadığını belirleyen kriter attığı gol sayısı mıdır?

Adsız dedi ki...

Bu adam titrek mitrek di ama adam gibi adam dı.Semih gibi paranın peşinden fenere gitmedi.Adı kim ne derse desin Ekrem den, sonra gelir 2 numarada.Fettah,Müfit Cihan herhalde anladın beni abi.

jose dedi ki...

Sabrı sag bekse bende Dustin Hoffmanım:D

Adsız dedi ki...

K.Savaş değil Bülent Korkmaz oyuna girdi.Ben de oradaydım Xamax maçında.Hey gidi günler.

edis2209 dedi ki...

Nazmi Bey Merhabalar.
Galatasarayımız'da 9 yıl istikrarlı olarak kadroda yer almış 3 yıl şampiyonluk tatmış ; İviç,Derwall,Denizli,Held ve Feldkamp gibi Hocaların bile tereddütsüz güvenerek sahaya sürüp görev verdiği İsmail Demiriz'e bence kullanmış olduğunuz tabir uygun olmamış diye düşünüyorum..
Saygılarımla, sevgiyle kalın.