1 Tem 2008

adam Sandıklarımız ;Acun Ilıcalı


Aslında biraz format dışına çıkıyorum gibi ama değil. Spor, özellikle futbol camiamız içinde boyunu büyütmüştür. Toplumun beyin ameliyatını neredeyse tek başına gerçekleştirmiştir. Televole denen dünyanın en gereksiz, en alçakça programının tetikçisidir. Gelecek nesiller, bu programı yapanların, kitlelere benimsetenlerin mezarlarına sıçacaktır. Can Tanrıyar adlı nöbetçi kocayla beraber halkımızın ağzına sıçmış, sıçmaya devam etmektedir. Avrupa Kupası final maçında bile Acun'un kutularının nasıl açıldığı seyredilmiştir.

Dünyanın en ballı insanı Acun değilse kimdir. 100 kelimeyi geçmeyen İngilizcesiyle tüm dünyayı boş boş gezmiştir. Belgeselmi çektin, kayda değer bir kayıtmı yaptın lavuk, bu garip millete gösterdiğin yegane şey Brezilya plajlarındaki karıların götleri. Üstüne para vermesi gerekirken zengin olmuş gezmekten. Bizim çocuklarımız kerizmi hıyar. İngilizce öğrenecem, logaritma çözecem diye götleri, kafaları patlasın, sen kutu aç malı götür. Nefret ediyorum bu tiplerden. Nasıl, hangi fabrika üretir bu yalamaları. Nedir bu yavşakların sırrı. Kimi çağırsa geliyor programına. Fatih Terim'inden tut Emre'sine Arda'sına kadar hepsi geldi. Sıkıysa gelmesinler, hepsi bu düzenin bir parçasıdır. Çağır bakalım Nihat Genç'i, Serdar Akinan'ı, Yalçın Küçük'ü gelirmi.

Bu adam para için zavallı insanlara böcek yedirtti, kurt yutturdu. Şimdi de kutuyla konuşturuyor, Ülkemiz bok içindeyken bu bokları seyrediyoruz. Kazandıkları paraların bir bölümünü yardım için bağışlamaları yokmu, içimi paramparça ediyor. Kalbimin ta derinliklerinden doğuranlarına binlerce küfür ediyorum. Ulan toplumun ahlak bozucuları, sermayenin çanak yalayıcıları, sizin yaptığınız yardımlar, bu ülke gençliğine verdiğiniz hasarın ne kadarını karşılayabilir.

Bu adam belkide bu güne kadar saydıklarımın en bokudur. Sporculara, futbolculara bulaşıp onlarıda maskeli baloya alet etmeseydi aklıma bile gelmeyecekti. Tesadüfen rastlarsam bir programına, bir an görme şanssızlığına uğrarsam çok utanıyorum. Sanki kendisi beni görüyor sanıyorum. '' bak, beni sen bile izliyorsun'' diyecek diye ödüm kopuyor. Yoksa bana ne bok boku kenefte görür hesabı uğraşmayacaktım kendisiyle. Tek bir an, tesadüfen, Arda'ya rastlamasaydım bu bokun programında.

5 yorum:

hadesperado dedi ki...

Eline sağlık Nazmi, valla ne yazacağım bilmiyorum bunların üstüne, içimden gelenler de aşağı yukarı böyleydi...

bu arada Nihat Genç'in veya Yalçın Küçük'ün konuk yarışmacı olduğunu düşününce kayış koptu bende :)

denaissance dedi ki...

kendisi sıkı bir fetocudur, bütün ünlülerle program yapıp bedavaya dunyayı gezmesinin nedeni de bana gore budur

Lee Van Cleef dedi ki...

Galatasarayla ilgili bloglari gezerken sans eseri buldum sizin blogu, Uzaklarda olan birisi olarak tribinlerin kokusu geldi burnuma, galatasaray marslari cinladi kulaklarimda yazilarinizi okurken.bu yaziya ozellikle yorum yapmak istedim cunku Acun dolayisiyla resmen bir anti populer kultur manifesto yazmissiniz, ellerinize saglik.

LeoN dedi ki...

nerede "f tipi" bünye var, onlar zengin oluyor abi bu ülkede. ülkedeki "kalite, ahlak , toplum bilinci " vb. kavramların a.ına koyarak hem de... Trt'yi ne hallere getirdiler ,çok güvendiğimiz "dokunamazlar,ulaşamazlar" dediğimiz hukuk sistemini ne hale getirdiler,ülkede satmadık fabrika , "stratejik öneme sahip" kurum bırakmadılar.İşte bu 2002'den beri çığ gibi büyüyen satılmış zihniyetin türettiklerinden biri Acun...Ahhh Aziz Nesin Ahhh, ne de haklıymışsın meğersem....

Adsız dedi ki...

Eline sağlık. 2000 yılı Kasım ayında Kocaeli Askerlik Şubesinde onbaşılara "abi,abi" dyecek kadar sefil durumda sevk aldırırken şimdi bir yerlere gelmiş karaktersizin profili budur. Kalemine de saşlık