29 Haz 2008

Viva Espanya 1-Almanya 0




Sonunda tuttuğumuz takım şampiyon oldu da, acımız hafifledi. Tersine bir görüş olur bu durumda anlamam. Bizi eleyenin şampiyon olmasını ister çoğu. Bak bizi yenen ne kadar büyükmüş demek için. Ben tam tesini savunurum, beni elemişse beter olsun şerefsizler.


Almanya bizim maçta hak etmemişti, torbadan elemişlerdi. İniesta'nın kumandasında çok iyi paslaşan İspanya bütün maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Raul'u kadroya almayan Aragones gerekçesini şöyle açıklamıştı.'' Raul 3 Dünya Kupası, 4 Avrupa Kupası, Şampiyonluğu yok, bırakın bu turnuvada da oynamasın''. Raul tıpkı bizim Hakan Şükür gibi seçilmeyince köye gitmeyi tercih etmiş, kupaya gelip arkadaşlarına destek olacağı yerde. Kendisinin olmadığı kupayı neylesin.


1 ay boyunca kupadan nameler yazmaya çalıştık, bu kupa ileriki zamanlarda Türk'lerin geri dönüş maçlarıyla hatırlanacaktır. Hemen hemen bütün takımlarda Türk vardı. Bu gün öyle ya da böyle bu maçı biz oynayabilirdik, oynayacağız. İyi bir kaleci çıkarabilirsek ilk turnuvada olmazsa diğerinde biz Şampiyon olacağız.


Moskova'da olamadık ama bu gece Madrid'teyiz. Viva İspanya, kutlu olsun. Tebrikler Aragones.

1 yorum:

ultrasArtiglio dedi ki...

So seh’n Sieger aus!“ (Galip böyle görünür)Almanların en çok kullandığı tezahuratlardan birisi çokta yakıştı bu finale.Helal olsun Aragones ve ekibine...