30 Haz 2008

Mondragon ve Itandje





Her ikisinide tanımıyorduk Galatasaray'a gelmeden önce. Eğer tanımadığım futbolcu transfer edilmişse, Yalçın Küçük hocamdan öğrendim. Onomastiğe bakarım. İsim bilime. Yani deselerki, şu iki isimdeki iki kaleciden birini al. Hiç tereddüt etmeden Mondragon'u alırım. İsimdeki heybete bak. İkinci isimdeki alakasızlığa sonra bakarsın. Nasıl okuyacağız kardeşim, nasıl tezahürat yapacağız. Almaguer diye bir balta gelmişti Meksika'dan. Adı Sanchez olsa garanti oynardı.

Mesela bizim Necati'nin adı Burak olsaydı, saçıda inek yalamış gibi mide bulandırmasaydı bugün Taksim'e inen Milli Takım futbolcularının arasında olurdu. Ben taktım arkadaşlar, İtanje'den kaleci maleci olmaz. Tanımam etmem, hiç duymadım. Tamam soyadın kıl olabilir, değiştirecek halin yok. Balta olabilir, Topal olabilir. Ama o zamanda adın Hakan olacak Memet olacak ki aradaki uyumsuzluğu kapatasın. Söylenmesi zor adın varsa takma ad kullanacaksın. Pele demeselerdi, Edson Arentes De Nascimento futbolcu olabilirmiydi.

Şaka bir yana, adamın tipi iyi kaleci olduğunu gösteriyor. Heybetli, Liverpool'da kötü olsa oynatmazlar. Gerçi oynatmıyorlar ama yedek kalmakda marifet orada. Ben yorumumu ilk maçta yapacağım, geri pası şişiriyormu, elle topu oynuna sokuyormu, vuramayacağı yan topa çıkıyormu, 3 metre avuta giden topa Rüştü gibi bok çuvalı atlayışı yapıyormu. E hadi bakalım öyleyse.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

yahu bu adam Liverpoola geldiğinden beri doğru düzgün oynamamış hatta geçen sezon 7 maç oynamış onlar da fa cup maçları ama gel gör ki 1.8 mil € istiyormuş, bizimkiler de 1.4 mil € da kalmışlar... valla sağ bek, stoper, kanat ve forvetten önce kaleci düşünüyoruz bu nasıl transfer politikası anlamış değilim.

o değil de mondragon'u niye gönderdik hala ordayım ben..