2 Nis 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 31; GALA 1 - 0 Hatayspor



Bir asır gibi geldi Galatasaray özlemi. Milli maç arası, seçimdi derken tımarhane de sıradan günler yaşadık. Hissiyat şikesi diye yeni bir şike kategorisi oluştu. Vardaki hakemin gönlünden penaltı vermek geçmiş, sahadaki, hakemi dolandırmış. Olsun normal şey bunlar. Trabzon'u da yine hakem yakın körlüğü sayesinde son dakikalarda yenmişler, sahaya atlayan taraftarları dövmüşler. Konu TFF'nin bile değil aslında. Birileri silahla(futbol ayakkabısı silah sayılır) birilerini yaralamış davacı da olunmuş Fenerbahçe formalı turistler elini kolunu sallayarak geziyor. Duvarlara resmi çiziliyor. Bu da olsun, bunlar Tımarhane 'de haber değeri bile taşımıyor.

Çiftlik Ağası bağırıyor; Çekiliyoruz! hurrraaaaa, yaşa varol başkan saman arpa yağdır bizim ahıra. Çekilmiyoruz! maraba tribünlerde, hurrraaa yaşa var ol başkan kemik, menemen, yal azaldı, açlıktan ölüyoruz. Baskette şampiyonuz sistem değişti. hurrraaa, Gala yine kazandı kahpe sistem tekrar değişti. Sistem değişti bak voleybolda şampiyon oldu, hurraaaa, Sistem değişiyor her amatör branşta şampiyon oluyoruz, tekrar değişiyor  futbolda olamıyoruz. Olsun başkan hurrrraaa, Fetonun çocukları bunlar. Duayla gol atıyorlar, sadakayla kupa kazanıyorlar. Sen para ateşle biz seni omuzlarımızda taşıyalım.

Akıl sağlığımızı biz kaybediyoruz. Artık ilgilenmeme kararı aldık, Fenerbahçe Başkanının bizdeki mevkidaşı muhatabı Ciro Mertens'tir. Ne dediğini anlamıyor cevap vermiyor, üçlü çektirmeyi de öğrendi, babasının golünü anons etmeyi de. 

Biz Beşinci Yıldızın Arifesine girdiğimiz sezonun ilk maçında Mayıs'a bırakmayız diye zapta geçmiştik. Sportif manada aslında sözümüzü Şubat'ta tutmuştuk, ne var ki ağlak zenginin tehditlerine boyun eğdiler, parayı vermem diye diretti, bu haftalara taşıdılar. En iyi kendileri biliyor hiç hak etmedikleri noktada olduklarını, taşıyamayacaklar, biz Nisan'ın sonunda bayrağı asacağız. İcardi'nin çocuklarına verdiğimiz sözden dönmek yok.

Her zaman her maç olduğu gibi, en azından süper ligin en büyük takımına karşı oynadık. Hakkını verelim bir büyük hakem maçı izledik. Verdiği bütün kararlar doğruydu. Ve yine hakkını verelim sebebi ne olursa olsun çok büyük bir futbol oynayan takıma karşı, sezonun en kötü topunu oynayarak kazandık.

Yogi Volkan'ın tek hatası, Fener maçlarının bankosu Kıvırcık'ı bizim maçta düşünmemiş olması, muhtemelen oynatsa hayatının en büyük topunu oynayacaktı. İkinci hatası ligin en büyük 8 numarası Ömer Faruk'u çıkarması oldu. Çıkarınca rahatlar gibi oldum, ama gel gelelim takım son yılların en kötü futbolunu oynuyordu. 

Milli maç araları bizim için değil koltuk değnekleriyle gezen futbolcular için bir avantajdır. Bu güne kadar şahit olmadım ara verildikten sonraki takımın iyi oynadığına. Bari sebep olarak buna sayalım, Okan Buruk'un kırdığı rekora 5. dalyasını yapan Muslera'ya selam çakalım.

1-0 zor kazanılan maç, üstelik atılan golün nasıl olduysa helal süt emmiş Var'a denk gelip sayılmamasıyla gelen 3 puan, arkadan gelen her tuşa basmış suç bahçe için bir travmadır.  Yine kaybetmediler virüsü 24 saat yer bitirir bu acemileri. Hepimize büyük geçmiş olsun.

GALAXI'nin karnesi;

Muslera 10; 500 maça çıktın yeşil ejderha, 88 maça daha çıkamazsın ya, bırak o rekor da bizde kalsın, Gala tarihinin unutulmaz 3 numarası Bülent Korkmaz kaptanımda. Maça gelince sıfır hatayla sıfır top kaybıyla kaleyi korudun. Yediğin golün geri döneceğinden emindim hiç tırsmadım. ofsayt olmasa faul vardı.

Barış Alper 10; Tüm jenerasyonlarımızın en büyük sağ saldırı bekidir. Ne kadar övünsem azdır. 

Nelsson 7; Ne hapı aldılarsa, ne kadar prim sözü verdilerse yaban domuzu gibi dalga dalga saldırdılar. Vikingler yaşıyor savaşıyor.

Abdülkerim 7; geri döndü ama tedirgin döndü. Artık banko değil. her maç patronu oturtamaz. 7 ölüm kalım maçı geldi çattı. 

Khön 3; en kötü maçı buysa tamam, taşırım, ama normal oyunu buysa dişini kan bürümüş Berkan Kutlu'dan dayak yemeğe hazır olsun.

Thor 6; aslında 2 verecektim ama ikinci yarı orta saha savaş tanrısı kimliğine büründü.

Dayı 2; en kötü maçını oynadı. garanti verelim 2  maç kötü oynamaz. 

Mertens 6; En kötü açını oynayanlardan biri de Mertens'ti. Ciro'ya ayıp etti. Normal vuruşlarından 3 vuruş yaptı karavanaya.

Ziyech 3; Bir şey diyemiyorum Arap Milliyetçisine. Milli maç olsa şu maçta 2 atar 3 attırırdı. Ruh yok, iman başka yerde.

İcardi 7; attığından bin kolay golü kaçırdı .Ey Okan hoca İcardi bir başkasını değil bir başkaları İcardi'yi topla buluşturacak.

Zaha 1; ben futboldan zerre anlamıyorum. Kerem oynasa Zaha'yı, Zaha oynadı Kerem'i aradım

Kapatalım; 1-0 bizim 3 puan, peşimizden gelen için dramdır.  Bilirim uyutmaz. 

Muslera'ya verilen ödül Lise resmi. Dünyanın en büyük Lise takımıyız. bundan dolayıdır cahilin, paralı okuldan mezun olanların bize olan nefreti.

2 yorum:

Turan dedi ki...

Abi yine müthiş yazmışsın. Şu bizim twitterdaki engeli kaldır da okuyalım yorumları. Olur öyle gençlik işte. Ama bir daha yorum yapmam :)

Nazmi Hasdemir dedi ki...

nedir twwet adresin