17 Mar 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 30; Kasımpaşa 3-4 GALA

Yıl 2054 İlkokul servisinde 3 çocuk konuşuyor. Biri, benim dedem Bahattin, 18 dışından kaleci eliyle topu içeri taşımış, devam demiş, itiraza gelen koskoca İcardi'ye basmış sarı kartı, babam kasılarak anlatmıştı ben de torunlarıma anlatacağım. O da bir şey mi demiş diğeri, benim dedemin adı Kadir, babam anlattı, 100 sene unutulmaz, Fener yine kaybetmek üzereymiş, ligden düşmüş takıma karşı son dakikada Fenerli futbolcu dışarıda faul yapmış, rakip faul yaptı diye çalmış, pozisyonu içeri taşımış basmış penaltıyı.

Diğer çocuğa sormuşlar, var mı sende böyle şanlı bir tarih, yok demiş çocuk, Dedem Ali Sami Yen Kapalısında Hagi dalgasıyla hançereler patlatmış, babam da İcardi'nin 5. dalgasında sörf yapmış, biz 10.yıldızın peşindeyiz.

Bitmez bu şike çeşitleri, devran döndükçe GALA kazandıkça yenileriyle tanışacağız. Haftayı da izdüşümü şikesiyle atlattılar. Bu haftaya da Milli Maç Arası kumpası kuruldu. Baktılar 3 günde bir maç yapan GALA düşmedi, bari ters kolpa yapalım, belki kaybeder. İlk defa iki maç aramız bu kadar uzun oldu. Fener bayisi, kulu takımlar kendi stadı denen samanlığın tribünlerin tamamını Fener'e terk ederken bize 800 kişilik mecbur alan bırakıp 80 dolara kale arkası bilet sattılar.

Maç erteletme ağıtlarını yazmaya değmez, bu satırları ileride kitap olarak okuyanlar için yazıyorum. Deplasmanda 3-0 yenmişin, olası bir hezimet daha bekliyorsun ki, UEFA başkanını maça davet etmişsin, sıçan gibi oynayıp şut çekemeden yenilip ülke puanını gaitaya çevirmişsin. Ey büyük GALA taraftarı; Ülke puanı ayağına süper kupa pususu kurdular, dertleri maçtan kaçmak değil, saman, arpa, kemik dilencilerini konsolide etmek. Kaybederse bahane hazır, bunlar Feto'cu vatan haini Yunan dölüyle maçımız varken bizim dinlenip Harington'un milli takımı maçına hazırlanıp Kurtuluş Savaşını kazandırdığımızı kıskanıp 2. bir zafer kazanmamızı istemediler. Kazanırsa 1000 sene yandık, rotasyonlu takımla antrenman maçı yaptık yine yendik. Senin 20 kupana bedel. 

Ah ulan GALA, ah ulan Fatih Terim 17 Mayıs'ta elinde kupayla uçağa binmeyecektin. Bu pusular sen uçaktayken kuruldu. Rakip bile değiliz, benzer başarı yok, aynı yollardan hiç geçmedik, coğrafik kader gereği aynı turnuvada oynatılıyoruz. Nefretin, kutsal ittifakın da bir sebebi var elbet. Terim futbolcuyken şarteli indirdi, Hagi kırmızı butona bastı, Melo-Sneijder-Drogba troykası, yüksek gerilimi bocaladı, İcardi sigortalarını attırdı. 

Evet sevgili lağım kanalları fareleri ilk defa bir işe yaradınız. Gerçi sonunda hepiniz lağıma balıklama daldınız ama olsun, tarihe geçtiniz. Bir büyük futbolcu armağan ettiniz Türk futboluna eğer Aytaç Kara ulusal takın banko 8 numarası değilse şimdiden deklare ediyorum karşı takım taraftarıyım. Bir büyük teşekkür daha, süper lig icat oldu olalı en büyük maçı izledik. Kalpler gitti geldi krizi atlatanlara büyük geçmiş olsun.

Bir pusudan daha Aslan akıyla çıktık. Belki de ilk defa iki maç aramız bu kadar uzun oldu. Pusu tam zamanında kurulmuştu, Ziyech biraz daha geç girseydi. Maçtan önce Okan Buruk Berkan-Abdülkerim tercihinin nedenini açıkladı, O an karar verdim yazdım, sonuç ne olursa olsun demiştim, üstüne gitmiş maç alınmışken zapta geçirelim, GALA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hocasıdır. 

Bir büyük savaş takımı vardı sahada, sebebi motivasyonu ne olursa olsun bir büyük rakibi. Uzak ara Kasımpaşa futboluna yaklaşan bile görmedim, kalecisinden sol açığına kadar bir büyük takım izledik. 1921 yılının Beşiktaş'tan öncesi bir büyük takımını. tarihine yakışır bir top oynadılar. Yolları açık olsun. 

Bizim de yollarımız açık, kendi işimize bakıyoruz, son düzlüğe bir büyük kavgayla girdik, rahat olun sözümüzün peşindeyiz, Mayıs Ayına Şampiyon gireceğiz. 

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera; 3 gol yemiş Muslera'ya ilk defa söyleyecek laf bulamıyorum. Hiç birinde hatası yoktu, daha fazlasını da engelledi, razıyım. Ederson'u, Neuer'i gördükten sonra bizim kaleciye eleştiriyi bıraktım. 

Kaan 5; Yeteri kadar idare etti, takımın jokeri, ne diyelim, tam konsantre olmuş kanat oyuncusuna karşı devşirme sağbek anca bu kadar.

Nelsson 10; Viking aslan gibi savaştı, el bombalarını patlamadan dışarı savuşturdu. Tek eksiği kanıydı.

Berkan Kutlu 8; Viking'in kanıydı, savunmadaki İniesta, ama yeter bayrağı stoperlere devredin. Gala Akciğerini rahat bırakın.

Khön 6; Etliye sütlüye karışmadı, hatası da yoktu faydası da. Çok büyük bir takıma denk geldi bu maç için ihmal edilebilir.

Thor 8; başına büyük bela aldı, Aslanlar gibi çıktı,  

Dayı 7; vurduğu insanlık dışı şut gol olsa başka şeyler yazardık, ne yazık ki Aytaç Kara'ya üstünlük sağlayamadı. Tabela kurtardı, köprüyü geçene kadar değil mezara kadar.

Mertens 9; Maradona'nın acısını hafifleten, Hagi'nin yasını tutanlara merhem olan bir büyük futbolcu performansı izledik. Ne kadar minnet duysak azdır, sana GALAXI'nin 5. yıldızını gösteremezsek bize yazıklar olsun.

Barış 8; takımın en formda futbolcusu, acaba sonradan oyuna soksak mı. Biraz daha delirsin, biraz daha kudursun.

İcardi 9; Büyük maçların büyük futbolcuları farklıdır. Kendi kalesine gol atan penaltı kaçıran normal bir  9 numara değil aynı maç önündeki en az 5 maça konsantre olamaz, atamaz. Maçı 5. Dalga çocuklarına armağan etti.

Kerem 0; İçim acıdı, ilk defa Kerem kötü oynadı diye yazdım. Zaten son maçların en kötü oyuncusuydu, Ramazana denk geldi, Hakan Şükür'ü hatırlattı. Oruçluyum koşamıyorum de oynama, sen Cennetspor'da oynayacaksın diye biz az daha eşek cennetine gidiyorduk senin yüzünden.. 

Ey Büyük GALA, öncülerin kaderidir yalnız yürümek, seni asla yalnız yürütmeyeceğiz, taraftarınla bin yaşa.  

Soranlar olur, bu büyük takım İstanbul'un neresinde diye. Bilmeyenler için yazalım, herkes duymuş mutlaka bir kaç kere de yol tarifi yapmıştır.

Taaaaaksimden Aşşşşşaaaağğıııııı KasımPaşaaaaaaaa.

Hiç yorum yok: