30 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 7; GALA 2-1 Ankaragücü

Rams Park köprüsünde demlendik, Fener'e sövdük tribünlerde yerimizi aldık, bırakın da maçımızı izleyelim. Delikanlı gibi yenilirsek ellerini sıkalım gönderelim. Olmaz, dünyadaki en büyük nefret İkinci'nin  Birinci'ye karşı duyduğu nefrettir. Devam edin dedikçe yeni pusular tuzaklar icat ediyorlar. Haklılar, Tuzak Aslan'a kurulur, Öküz'e tuzak gerekmez.

Tarihinden ders almayanlar, kötü anıları misliyle yeniden yaşarlar. Ulan biz demedik mi? kelle koltukta tek tabanca yaşıyoruz. Mermiye kafa attık, ringlere yumruk vururuz, Hodri saha hodri meydan. Play of oynayalımmış, Play of ne diye sor bilmezler, Rıdvan denen soytarı emir aldığı yerden vaaz veriyor. 8 sezonda 108 maça çıkabilmiş, Bilmeyenler için Necip Uysal çok daha büyük futbolcudur söyleyelim. Yetmemiş mayın eşeğini salmışlar bizim sınıra, patlamazsa izlerinden gidecekler, patlarsa da eşek gümleyecek.

Bereket adlı Fitness Kulübünün sağmalı, livardan ilk fırladı, 2 maçta maymuna çevrilip sistem dışına atıldı ya, yeniden başlayalım yüklü heybesiyle sınıra yaklaştı. Başlayın lan, parayı aldınız, tabelaya ismini astınız sıkıysa Fener'i yenin, arpa su yem anında kesilir, menemene tekrar düşersiniz. Tarihinizden ders almadınız, 2011 esirisiniz, yoksunuz.

Oligarşi diyorlar ya siyasal terminolojiyi bilmiyorlar. Ali Koç Oligarşi değildir, Olifarşi halka eşit mesafededir, parayı tamamından toplar, oligarşiye esirdir, Sömürdüğü(el koyduğu) parayı geri veren sağmaldır, tıpkı yakın tarihimizdeki Tüpçü gibi. Devlet alacağını tahsil etse, babasının yaptığı okulda hademe olarak işe başlar. Tıpkı Nihat gibi, verdiler bir iskemle servetine ipotek koydular, gıkını bile çıkaramaz. Sıra Koç Holding'de, memelerinden kan gelene kadar sağacaklar.

Dertleri futbol değil, tarih diyalektiği dersi veriyoruz. Pusunun en büyüğünü 17 Mayıs 2000 de kurdular, Avrupa Şampiyonunu dağıttılar, 5. şampiyonluğu çaldılar, ne oldu peki, ülkenin 2 Avrupa Kupasının yanına bile yaklaşamadılar, Dünya Kupasını kaçıran Ulusal takımın tamamı Galatasaraylıydı. Dertleri futbol olsaydı, biz yokken turnuvaya katılan her takım Avrupa'da kafaya oynardı. Ülke takımı Malta, Cebelitarık seviyesinde.

Devran dönerse diye kurtuluş manifestosunu yazdık, uzundur, merak eden, mahalletakimi.blogspot.com dan ''manifesto'' etiketiyle ulaşabilir. Dedik dertleri, futbolumuza bir adım ileri attırmak değil, Gala'ya iki adım geri attırmaktır.  Genlerimizde yok, DNA'lar kaldırmaz, zaman zaman sistemin tuzağına düşenlerimiz de oldu, ne var ki, anında tepkiyle cevap verdik. GALA DEVRİMİ sürekli devrimdir, arayışı hedef bilip sonsuza kadar bu ideallerle yürüyeceğiz.

 Dertlerine bak, Gala yenilmiyormuş, sen kolay yeniyorsun ama kesmiyor, korkuyorsun, çünkü defonu, yaptığın pisliği, verdiğin rüşveti en iyi sen biliyorsun. Oynayabileceğin en iyi 11 le maça çıkıp, oynayabileceğin en büyük topu oynuyorsun, ücretini peşin ödediğin 3 puanı göz göre göre alıp, sevinçten çıldırıyorsun. Korktuğun bela daha mağaradan çıkmadı haber verelim, Av şimdilik sen değilsin durumdan vazife çıkarıp böbürlenme. Olmamız gereken ormandayız, Manu'yu, Bavyera Aslan'ını indirmenin peşindeyiz. Bizim de derdimiz bu. Yarım takımla yarım futbolcu formuyla bile çakallar köyü erken terk etti. Sen biraz daha paraşütle atılan leşle beslen, kinini büyüt, dişimize kan oturunca ameliyata başlayacağız.

Maç arası gündemimize hiç yoktan bir de Sport Digatela adlı, Gala Taraftarı siyatik siniri zıplatma zabazingosu girdi, Çağdaş Tolga isimli zibidi, bam telimize dokundu. Mercimek beyniyle programa Ali Sami Yen'i konuk alacaklarını falan söylemiş, Sami Bey'den önce kaptanı geldi, Arda Turan'ın kestiği racondan sonra ,bize gerek kalmadan kovuldu. Bir GALA kaptanı ister başka takımın başında hoca veya futbolcu olsun, ancak bir final maçında son dakika golüyle Gala'ya karşı atılan gole bir anlık refleksle tepki verirse mazur görülebilir, cezası da gelecek Galatasaraylı kuşakların insafına bırakılır. Kanın içine akacak zaferi gözün yaşlı yaşayacaksın. Haslete bu da dahildir. Gala'ya gol attım diye maymunluk yapmaya kalkan Gala Kaptanının kafesine fındık fıstık atan çıkarsa da kimse bir şey diyemez. 

Galatasaraylılık bir haslet, bir hars, bir hulus bir yaşam biçimi bir yüksek öğretidir. Ali Sami Yen  gibi yaşayacak, Metin Oktay gibi savaşacak, Alpaslan Dikmen gibi öleceğiz. Büyük öğretinin ulu önderlerinin anıları kırmızı çizgilerimizdir,  yüksek voltajlı tellerle çevrilidir. Yaklaşmaya cüret edenler çarpılmayı göze alsın.

Biz tribünlere gidelim, maça bakalım. Zaha huzurlarda, önce söyleyelim. Şimdiye kadar oynanan oyun beğenmeyenler için. İstese Okan Buruk eldekilerden en iyi kadroyu sahaya çıkarır, ölen ölsün kalan sağlar benimdir diyebilirdi. Belki Kayseri'de 2 puan kaybedilmez en fazla 4 gol daha atmış olabilirdik. İnanın çocuklar Ankaragücü maçına en az 4 sakatla çıkardık. Zaha sakat değildi, zorla oynattılar, sakatlanma riski vardı, tam iyileşene kadar beklediler. Zaha nın tabuttan yeni çıkmış halini izledik, Bir abdest alsın iki rekât namazını kılsın, buraya not düşelim Manchester Birliği'nin kellesini alırsa bana süpriz olmaz.

Sondan başlatalım 1000 den fazlası canlı 5000 den fazla maç izlemişimdir. Net söylüyorum Bahadır, gördüğüm en büyük kalecidir. Bir kaleciye karşı tek kale oynadık. Muhtemelen İcardi'de oynamamıştır. Bu kaleciyi de başka türlü geçemezdik. Adını ilk kez duydum, maç ısınma hareketlerinde de inanılmaz kurtarışlar yapmış, 27 yaşındaymış, yazık kimler kimlerin kalesine geçmiş de bu çocuk anca piyasada görünebilmiş. Kurtarışlar şans değilse ülkenin en iyi kalecisidir. Tolunay'da kalecisine güvenerek oyunu kurmuş, otobüsü çekmiş bırakın vursunlar, bir hata nasıl olsa yaparlar gider golümüzü atarız kodlu, büyük bir küçük hoca taktiği.

Muslera'dan Dayı'yı kurtarmasını beklemedik, Morutan'ın yanlışlıkla doksana giden ortasını kurtardı, sırasını savdı. O golü yese, Dayı'yı kurtarsa başka şeyler yazardım, neyse.

GALA son 30 yılın en büyük topunu oynadı. Yenilse de aynı şeyleri yazacaktım. İcardi'nin kafa şutu da kurtarıldıktan zaman azalmışken artık Yüce Gök'e teslim oldum. 2. golü attıracaktı, Sanches müsaade etseydi.

Hocanın başını belaya sokacak mevki stoperlerden geldi. Halbuki ne rahattı Okan. Şampiyonun en iyi hattı, Nelsson - Apo hattıydı. İş boka sardı, Kaan'ı kesemezsin, kusursuzdu. İhtiyar çöp Ramos alınacaktı az kalsın, dün gece seyrettik Sevilla'yı yaktı, Sanches durun beni bekleyin demeseydi Marmara çırası gibi yanmıştık. Popescu gol yollarında yoktu bu var, Ofsaytı geometri hocası gibi yönetiyor, Teknik, Politeknik'ten doktora almış, delikanlıysan oynatma. Nelsson- Apo'nun dokunulmazlık zırhı var. Zavallı Okan, bu ne derttir, bu ne sınavdır çözebilirsen çöz Okan Buruk.

Taktiğe oyun kurgusuna dahildir. Metroya yetişmek yok, sen değil tren seni beklesin. Tribündeki kan işemeden, masadaki alkol komasına girmeden maçı bitirmem. Fazladan 2 duble attık, gece anırırsak Galatasaraylılığımızdandır, 

Takım Kasım'da tam randımanla oynayacak demiş hoca, katılıyorum planına. Bakın rakip kolay maçları geçeyim, havaya gireyim, hocamız ömrünü uzatsın diye tam kadro %100 le oynuyor. Cengiz pert oldu, Ceko 6 pastan kaçırdı, diğer ihtiyar saklanıyor, yakında sedyeye binerler. Biz tam kadro son vitesle oynarken, onlar düşüştü olacak, Mayısa bırakmayız.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 5; Top gelmezse, oyunu yavaşlatmazsa, ileriye şişirmezse alacağı puan budur. Bir top kurtardı, şükredelim yese kimse bir şey diyemezdi 3 puan verdim. Dayı'yı kurtaramadı aldığı 3 puanı sildim.

Boey 7; Düzeltti vurdu girse 10 puan onundu. Dünyanın en iyisi, bizim seyrettiğimiz kadarıyla.

Kaan Ayhan 9; Slot makinalarda vardır, free games gelir, para basmadan oynarsın. Al sana beleş oyunun babası. İstediğin yerde kullan, harca harca bitmez.

Sanchez 9; Bir takma ad arıyorum. Henüz bulamadım. İnsanlık ötesi top oynayanlara herkesin çağırdığı isimle çağırmam. Yerine acaba kim oynuyor. sanırım 5 metre sıçrayan, 100 metreyi 7 saniyede koşan, kaleciden geçen topu kurtaran biridir, değilse satan haindir.

Angel 1; 2 verdiğim zaman bilin ki hayatının topunu oynamıştır.

THOR 10; Hoca Dayı'yı Barış'la değiştiği an maçın tek hatasını yaptı. Tolunay hoca olsa Oliveria girene kadar ki fetret devrini değerlendirirdi. Çocuk dalaksız dediysek sırtına bu kadar yük bindir demedik. Sivaslı tellağa bir seans daha gider, kemiklerini yerine oturtur.

Dayı 8; Fasulyeden Türk olduğu için değil, 8 numaralı Gala topçusu olduğu için oynuyor. O da ısınma turlarında, bir gol atsa kesilemezlerin başına geçer.

Kerem 7;  Kesilemezlerin başında, biraz kısmetli olsa, son vuruşlardaki paslardaki tercihi doğru olsa Bahadır'ı bu kadar konuşmayacaktık.

Tete 6; Patlama yapması için bir şeylere ihtiyaç var, çok takımın canını yakacak. Sırasını bekliyor.

İcardi 8; Belki de en güzel gol atamadığı maçını oynadı. 

Zaha 10; Akşama düğün var, Gırnatanı al oğlum, Zaha başkasıyla oynuyor çalabiliyorsan çal Ali Cabbar.

    

Hiç yorum yok: