15 Şub 2017

Split'li Haydut; İgor Tudor


Geçici, kalıcı, çöp, çaylak, efsane 81 hoca geldi geçti, İGOR TUDOR 82. olarak bu akşam Florya'da idmana çıktı. ilk sözlerimizi söylüyoruz, umarım son sözlerimizi alabildiğince geç söyleriz. Büyük Galatasaray Taraftarı Sosyal Medyası çok hoca kovdu, ilk defa da bir hoca aldı, daha doğrusu İgor, emeğiyle, kavgasıyla, his takımı hocasının 1 numaralı adayı olarak yoğun sevgi ve saygı desteğiyle aramıza katıldı.

6 ay önce kimsenin tanımadığı adamın kısa künyesine baktık. Romanya, Yugoslavya, Polonya, Çekoslavakya deme bana hüzünlenirim. Bükreş'in, Belgrad'ın Kızıl Yıldız'larına Lili Marlen Türküsünü dinlediğimiz Zagreb'in , Partizan Marşı söylediğimiz Moskova'nın, Duvarının dibinde ağladığımız Berlin'in Dinamo'larına, Split'in Haydut'larına dayanamam. Öyleyse kredin sonsuz İgor Yoldaş, hoş geldin, sefa geldin.

Kendi takımından başka bir büyük Şampiyon'da oynamış, Hocaların hocası Lippi'nin üniversitelerinde doktora yapmış, genç yaşında sırtına dinamit çuvalı almış en çok hoca kovan takımın başına gelmiş. Sabri'nin 16. hocası olarak iş başı yapmış. Bize Hoca gerekiyor olsaydı, Hocalığını sorgulayacaktık. Bize Hoca gerekseydi, hoca bile olmayan JOR'la çalışmayı kabul etmezdik. Şampiyon olmak için Hoca gerekiyor olsa Hamza'ya katlanmazdık. Bu yüzden Hocalığına bakmadık, oynadığı 2 maçı kazanmasaydı da aynı heyecanla gelişine methiyeler yazacaktık.

Ayda 100.000 Yuro alacakmış. Semih'i 2 metre sıçratmak, Hakan'ın baldırına yay takmak, Sabri'yi 15 km koşturmak, Selçuk'a geri pas yapmadan maçı bitirtmek, Yasin'in kıçına motor takmak, Carole'ye beyin ameliyatı yapmak için getirilmediğine göre ne yapacak bu sevimli HAYDUT.

İnsan üstü bir yeteneği yok yani, uzmanlık alanı Teknik Direktörlükse, deşelemeye önce ben başlayayım.

Mishels olamaz, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Catenoccio yu ben buldum dese yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, M şeklinde savunma W şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değil, 82. Galatasaray Hocası.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı büyük testisli hocalarından Moreira'ya benzer mi? Keşke olsa, o da değildir, Ulusları savaş zamanlarında bile futbola sevdalı yapan büyük hocalar uçurtmalara binip gittiler. 

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinemo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal bir taktiği var mıdır?

Bizim ligimiz çim sahalarda değil, bok içinde oynanıyor. Spor bakanı, stadlara giremiyor, Federasyon Başkanı yönettiği takımda ibra edilememiş hırsız bir embesil. Başkanlar şikeden hapis yattı, deplasman otobüsünden daha fazla polis otobüsüne binen futbolcular var. Tribünleri çeteler idare ediyor, hiç bir maç yüzde yüz temiz değil. Taktik, teknik sökmez, sökse koskoca Reykart'lar, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'ler kovulmaz. Başka bir şeye ihtiyaç var, sistem bozuk, spor medyası taraflı, iktidar futbola müdahale ediyor, hakemler maçın sonucunu değiştirebiliyor. Maç bittiğinde hiç kimse sonuca razı değil, Şampiyonlukların sayısı bile belli değil. 

Galatasaray'da bu sistemin bir parçası, sistemsizlikten biz de yararlanıyoruz. En azından rahatsız değiliz. En yakın rakibimiz şike yapmış, ceza almış, yaptırıma yanaşmıyor, bu ortamda hangi maç için, hangi spor için Dünya'nın parasına, Dünya'nın sayılı hocalarından biri sayılan birini getirebilirsin, getirsen ne olacak?

Hele ki bizim özelimiz, Galatasaray'ımıza Monşer Hocalar hiç uymaz. DNA.mız kaldırmaz, biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için bir Hoca'ya ihtiyacı bile yok. Formayı sahaya atsan, en kötü lig sonunu 3. bitiriyorsun. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani.

Pislikle mücadele edebilecek mi, yarın Galatasaray satırla doğrandığında verdiği taktiklerin bir işe yaramadığını gördüğünde ne yapacak? İşler kötü gittiğinde, Galatasaray yenildiğinde Büyük Galatasaray Taraftarı, 82. Hocası Split'li Haydut'un  omuzuna yaslanıp ağlayabilecek mi? 

Hoş geldin 82. Galatasaray Hocası, Bizde saygı mecbur, sevgi özgürdür. Florya senin. Umarım 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende aramıza katılır. İşte sen o zaman başarılı sayılacaksın, aldığın kupalarla değil, tribünlere gönderdiğin çocukların sayısıyla şanlanacaksın. Büyük Galatasaray Taraftarı en yakın yol arkadaşındır, Galatasaray sana emanet, 

Yolun ve bahtın açık olsun HAYDUT:

Hiç yorum yok: