7 Ara 2016

Abbasağa Tinercileri


Dolmabahçe Sarayı'nın atlarına, arabalarına bakarlardı 1 asır önce. Yaşı 40-50 den yukarı olanlar hatırlar Kara Kartal'dan çok daha fazla Arabacılar diye anılırlardı. İnönü Stadı oturdukları semte yürüme mesafesi olmasa, çoktan Sarıyer Gençlik, Beykoz Spor olmuşlardı. Ya da İsmet İnönü, stadı Gazhane'ye değil de Haliç'e yaptırmış olsa, ülkenin 3 numaralı takımı muhtemelen Alibeyköy Adalet veya Vefa olacaktı. Daha büyük olasılıktı, Adalet, Mensucat fabrikasının takımıydı, Şeref Stadı'nda Baba Hakkı balık ekmeğe top oynarken, Dimitri Sütlüce'de uykulukla rakı içiyor doğmamış çocuklarını Hasköy'den Haliç'e bırakıyordu. Beşiktaş'ta gençler Jimnastik beygirlerinde takla atarken, Vefa Lisesi'nın zamparaları kızlarla boza içiyordu, Beko, Beşiktaş Çarşısında gaz ocağı satarken Karagümrük'lü bitirimler Piyer Loti'de üçlü nargile sarıyorlardı. Statları yürüme mesafesi olsa koskoca Konstantinapolis, şimdilerde  Kara Kara Gümrük, Vefa ya da A-da-let diye 50.000 kişiyle üçlü çekiyor olacaktı.

Yıldırım Demirören ülkenin en zenginlerinden ilk 5 e girer mi? girer. Fikret Orman illa ki Global Kraliyet Ailesinin içinde olacaksa, kendi beyanıyla yakışıklıymış en fazla bu ailenin playboylarına avcılık yapabilirdi. Ver parayı gitsin barlara, gece kulüplerine avlansın getirsin. Demem o ki iş servet beyanına kalsa, yaşam liyakata göre belirlense  Fikret Orman'ın, Yıldırım Demirören'in yalısındaki müştemilatta kahya olarak çalışması lazımdı. Peki nasıl oluyor da daha dün Yıldırım Demirören'le menemen yiyen futbolcular, Fikret Orman'la pirzolaya, antrkot, havyara dönüşüm yapabiliyor. İnönü Stadı tarihe gömülürken hafriyattan Vahdettin'in çalamadığı altınlar mı çıktı da biz bilmiyoruz.

Konjonktürün bu Beşiktaş sevdasının sebebi ne ola ki? Bir bakıyoruz bütün lağım medyası Beşiktaş Maymunlarıyla istihdam edilmiş. Gazetelerde 3. sayfada bile yazılmayan Beşiktaş 1. sayfalara transfer olmuş. Ülkenin en temiz, bana göre tek teknik direktörü Şenol Güneş'in Beşiktaş'a memur edilmesinin futbolla açıklanabilir tarafı var mı? Yolda görsem tek bir futbolcusunu tanımam, maçını seyretmem, en kuvvetli oldukları periyotta elimizden zor kurtulmuş, Arena'da yensek altımıza alacağımız bu yere göğe sığdırılamayan takımın bizim görmediğimiz ne özelliği olabilir?

TRT 1 maçı verdi, yine de seyretmeyecektim başka takımla oynasalar. Bir zamanlar Dünyanın en büyük takımı, Labonovski'nin Dinamo'su olmasa, bir de Dinyeper Nehri'nin hatırı kalmasa. Bana ne Beşiktaş'tan,

Aşağılık kompleksimize bakar mısınız, Beşiktaş tur atlasaymış, bir sonraki sezon 2.takımımız ön eleme olmadan Şampiyonlar Ligi oynayacakmış. 1. Takımımızın oynadığı mecbur 6 maçı gördükçe şerefsiz evladıyım, 1. takımımızın da ön eleme oynamasını istiyorum. Varsa cesaretin, büyük takımsan ön elemeden korkmayacaksın. Elalemin Bayern'i 5 ön eleme maçı oynayacaksın deseler tırsar mı? Oynasanız ne olacak, sıçan gibi maçlarla bala kısmete ağlaya yalvara 6. maçı kazanırsan kalifiye olacak duruma gelebiliyorsun. Dua edin Abbasağa'da tiner çeken gariban Beşiktaş'lılara. Dua edin onlara acıyan Devrimci Enternasyonalizm bayrağını biteviye sallayan Kuzey'in Menekşe'lerine. Messi gibi, Ronaldo gibi açlara denk gelseydiniz 15 tane atarlardı. Kiev'de votka içmek Abbasağa'da tiner çekmeye benzemez.

Benfica 2. golü atamamışş, son saniye serbest vuruşuyla 1 puanı almışsın, 3-0 geriye düştüğün maçta mucize olmuş. Random adil işlese en fazla 2 puanla son maça çıkman gerekirken, grubun en kötü, iddiası kalmamış takımını yensen lider çıkacağın bir maçı oynayacaksın. Daha maçı oynamadan kaybetmişsin, 3 gün önce oynadığın aşağılık lig maçından sonra zırlamaya başlayacaksın. Ölmeyi bayılmak sanan zift medyasının nankör maymunları Şampiyonlar Ligini ülkeye getirmiş takımın zaferlerini yok saymış, unutturmaya soyunmuş. Daimi 3. küçük boy başaltı takımına sermayeyi yüklemiş.

Maça baktık, maçtan sonraya bakıyoruz. Görünmez bir el butona basmış. Koruma altına alınmış Beşiktaş'ın rezil ötesi futbolu, aşağılık tabelası yok sayılacak, elenme hakeme, dış güçlere, bahis lobisine yıkılacak. Hakemin tek hatası 6. golde yan hakeminin kaldırmadığı bayrağa uymak ve Türkçe bilmemek. Ben hakem olsam Türkçe bilen birini pis futbol akvaryumunda yüzen bir zamanlar temiz olan balığının arkasına dikerdim. O zaman o tek hatayı da yapmaz, anama avradıma söven Şenol Güneş'e kırmızı kart çıkartır, anasından doğduğuna pişman ederdim. Her hakemi Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan sandınız. Ne var o pozisyonda, Kazma Bek kendi kendine düşüyor, düşerken de adama takılıyor, %100 penaltı, topa dokunmaya çalışsa sarı kart, topla alakası yok kırmızı kart. Delikanlıysanız, o pozisyonda penaltıyı Beşiktaş'a verse yine saldırırdık dersiniz. Demezdim diyorsanız, ya hakem haklı ya da biz şerefsiziz diyeceksiniz.

Beşiktaş'ın gerçek sahibi Abbasağa'lı Tinerciler, bir kaç nefes ara ver beni dinle. O golleri Tolga Zengin yeseydi bugün ne yapıyor olacaktınız. Delikanlılığınızdan şüphem yok, ölmüş anasına küfür ederdik dediğinizi duyuyorum. Sarı kartı varken, takım ölüm kalım maçına çıkmışken topa dokunamayıp faul yapan, sonra da topu Ural Dağlarına atıp maçtan kaçan şerefsiz özürlü, Ebu Bekir değil de Necip Uysal olsaydı ne yapardınız? Çocuğu hava alanında linç etmiştiniz.

Ey Aşağılık Türk Futbol Lağım Medyası, bu maçı bu futbolla bu sonuçla Galatasaray kaybetseydi de, lig 2.nizi şimdiden Şampiyonlar Ligi dışına atsaydı ne yapar, ne yazar, ne söylerdiniz? Söyleyemezsiniz, biz söyleyelim. Galatasaray kazansa gruptan çıkacağı 5 Şampiyonlar Ligi maçı oynadı.5inden de muzaffer ayrıldı. Yense UEFA kupasına gideceği maçta Milan'ı yenip yürüdü, UEFA Kupasını alıp, Dünyanın en büyük takımı olup döndü. Hiç kuşkunuz olmasın, Galatasaray köpeklerin ulumasına izin vermezdi, bu maçı kazanmadan ülkeye giriş yapmazdı. Topyekun unutturmaya çalıştığınız yakın tarih şahittir o büyük maceralara. Sami Yen'de 5 tane yemişti Chelsea'den en unutulmaz senesinde. Real'den 6 yeyip başladığımız grup maçlarına, rövanşta Ronaldo'yu korkudan sol bek oynarken seyrettik, bir sonraki sezon final oynayacak olan Juventus'u eledik.

Konu Galatasaray değil, konu Beşiktaş bile değil. Gerçek olan, bu ülkede futbol can çekişme seanslarını tamamlamış morga kaldırılmıştır. Bu ülkede Şampiyonlar Liginde oynayacak 2 takım zaten yoktur. 2. takım maçlarını tamamlamış, rezil olmuştur. Ölüyü diri gibi göstermeye çalışmak beyhude uğraştır. Hakkını verelim bahsi kapalım. Beşiktaş Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük 3.südür. Olması gereken olmuş grubu 3. tamamlamıştır. Beklentiyle doğru orantılı düşünürsek başarılıdır.

Gerisi laf-ü güzaf

Hiç yorum yok: