17 Kas 2016

Cüneyt Çakır; EUC Hakemi



Hiç bir husumetim yok, bana küfür etmedi, 1 lira zarara uğratmadı, yani babamın oğlu değil. Öyleyse aklı vicdanı hür bir Galatasaray'lı olarak çok rahat hükmümüzü verebiliriz.

Cüneyt Çakır ülkemizin gelmiş geçmiş en kötü büyük maç hakemidir.

Rasim Ozan Kütahyalı duysa haydaaaaa, derdi, biz başka birileri daha der zannıyla lafımızın arkasına geçip, savımızı ispatlamaya çalışacağız.

EUC Hakemidir( Bakınız google EUC Hakemleri)

Yani takımı yoktur, büyük maçın nasıl bitmesi gerektiği kendisine tebliğ edilir, en yüksek maç notunu alarak maçı istenildiği gibi bitirir. Global Kraliyet Kardinalizmi misal Fenerbahçe-Galatasaray maçı 4-3 bitecek dese, maçı 4-3 bitirir, 100 kamerayla takip etsen nafile tek bir hatasını bulamazsın. Maçtan sonra bütün zift kanallarının hakem maymunları 50 şer defa ağır çekim pozisyonları izleyip yorumlasa, her hangi bir kararında mutabık kalamazlar.

Kesin bilgiye sahip değilim, ne var ki hayatımı ortaya koyarım. Topla oynama süresi en az olan büyük maçın hakemi Cüneyt Çakır olmalıdır. Avantaj uygulamaz, en çok düdüğü o çalar, dolayısıyla onun yönettiği maçta oyun sık sık durur. Çok rahat penaltı çalar. Acımaz, ben bilmem ağalarım bilir der. Çalması gereken bir düdükle kıyametin kopacağını bilse o düdüğü çalar.

Not alın, beni hatırlayın. Kronometre tutun. Ceza sahası civarında problemli itirazlara açık bir düdük çalmasın. Olay yerinden uzaklaşır, kavga, itişme didişme, küfürleşme bitince sarı kartlarını çıkartır. Topu daire içine alır, düdüğümü bekle der. 9.15 i adımla sayar. Ben hakem bakanı olsam mesafeyi adımla sayan hakeme bir daha maç vermem. Yüzlerce defa faul çaldın, baraj kurdurdun, antrenman yaptın, hala göz kararı mesafeyi hesaplayamıyorsan yazıklar olsun.  İtiş kakış barajı açar önüne çizgiyi çizer( Yüzde bir milyon çizgi yamuktur 1 metre düz çizemez) gitti 1.5 dakika, durun ritüel sona ermedi henüz. Diyagonala geçer, çevre kontrolu yapar, düdüğü çalar. Bir faul atışını 2 dakikadan önce kullandırsın, bu bilgisayarı rakıya meze yapar, çatır çatır yerim.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği bizim maçta faul olduğu zaman canımdan can gider. 10 faul çalsa 20 dakika uzatma vermesi lazım, ne gezer. Maç en fazla 42 dakika oynanır. Her şeyi görür, 40 kartal gözü vardır. Cüneyt Çakır'ın görmedim dediği pozisyon olmaz.

Mesele kuralları uygulayacak, oyun kuralı ihlalinde gördüğünü çalacak, özelde canlı, genelde televizyon başındakilere güzel bir maç izlettirecek hakem aransa, geçen Pazar, Başıbüyük Stadyumunda! oynanan Ataşehir Çamoluk- Yalova amatör maçını yöneten Levent Gümüşdere'yi maça atayabilirlerdi. Maç 4-0 bitti, topun oyunda kaldığı süre en az 75 dakikaydı. Toplamda en fazla 20 düdük çaldı 4 ü gol, 6 sı oyun başlatma, 2 si oyun bitirme düdüğü gerisini siz hesap edin. Yenilen takımın oyuncuları bile sanki hocam maçı biraz daha fazla oynat der gibiydi. Olmaz, öyle hakemler amatör maçlarda sürüm sürüm sürünecekler. Şebeke'nin kıdemli tetikçisi bir büyük maçın daha iğrenç bir maç olarak zapta geçirtilmesi için memur edilecek. Olacakları şimdiden yazalım, maçtan sonra kontrol ederiz.

1- Penaltı çalar
2- En az 5 sarı kart gösterir
3- Kırmızı kart gösterme ihtimali büyüktür.( emre göre olduğu için garanti veremiyorum)
4- Maçın topla oynama süresi 45 dakikayı geçmez.
5- Muhtemelen sezonun en kötü maçı olur.

Sözümüzü tekrarlayalım kapatalım. Belki de Avrupa ve Dünya kupalarında da aynı görevi yapıyordur. Tereyağdan kıl çeker gibi rahat maçları istediği gibi bitirir. Görüp görebileceğiniz en kötü büyük maç hakemidir.

Hiç yorum yok: