24 Eyl 2016

2250 Aslan'a Minnetle; Beşiktaş 2-2 Galatasaray



Büyük Galatasaray Taraftarına minnetle başlıyoruz.

Galatasaray Taraftarı Şampiyon olmadan, Galatasaray Şampiyon olamaz, 2250 Aslan parçası çocukların gözlerinden öpüyorum. Yıllarca içinde bulunmaktan bahtiyar olduğum deplasman tribünü, Galatasaray taraftarının kalbidir, DNA sıdır, öncü birliğidir, Maçın başından sonuna kadar sesleri hiç kesilmedi, 40.000 kişiye karşı galip geldiler, ne kadar övünsek azdır.

Galatasaray Beşiktaş maçlarının sonucu her şeye gebe olabilir, nitekim bu maçı hezimetle kazanacağımız gibi, kaybedebilirdik de. Ama bu maçların tek favorisi vardır, o da Galatasaray'dır. Josue'nin dürtemediği topun dönüşünde Muslera kurtaramasaydı bu travmayı atlatamazdık. Şimdi diyorum ki, elbette Büyük taraftarımıza da güvenerek kükrüyorum ki, Şampiyonluk ilan edilmiştir. Kutlu olsun.

Beraberliğe üzüldük elbet, Galatasaray taraftarı eğer işin içinde tur yoksa, Şampiyonluk yoksa beraberliğe bayram etmez,  Lağım medyanın, İddia algoritmalarının hesaplarını boşa çıkardık. Bu beraberliğe şimdi değil, Arena'daki maçtan sonra sevineceğiz. Lig ikili averaja kalabilir, böyle bir Şampiyonluk kazanırsak, bu gece Beşiktaşlıların sevindiği beraberliğe biz o zaman sevineceğiz.

Tek tek futbolcuları eleştirip övmeyi bu maçlığına askıya aldım. Skor yüzünden değil ama sezon başından beri söylediğim şeyleri yazabilirim. 2 stoperden biri fazla, Chedju ve Hakan Balta aynı tip kesiciler. Teknikleri iyi hava topları çok kötü. Rakip kalede çok rahat kafa vuran ikili, top kendi kalemize doğru özellikle yandan geldiğinde sanki ayaklarında demir gülle bağlı gibi. Kaç topa çıkmadılar, gol olsun olmasın aynı şeyi yazardım. Cenk Tosun'un gol olan pozisyondan çok daha rahat vurduğu kafa dışarı gitti.  Kornerlerde kalenin arkasında olsalar da 5 metre koşarak kafaya çıksalar vuracaklar. İlk hızla zıplayamıyor. Gölü nasıl yiyeceğimizi dün yazdım, golü kendi kendimize atabiliriz. Muslera'ya şutla falan gol atamazsın. Korner olacağına penaltı olsun daha iyi.

Büyük bir maç oldu, Hakem de çok büyüktü. İstese her iki takımı da yakabilirdi. Yani bu maçı istediğine kazandırabilirdi. Hakan Balta kaçırdığı adamlara çok kritik müdahaleler yaptı, kötü niyetli hakem olsa basardı sarı kartı, çalardı faulleri. 

Attığımız ilk gol çalışılmış bir goldü, dikkat edin korner atıldığında Tolga-Selçuk ikilisinin topla alakası yok, Eren Derdiyok'u  tutan Gökhan İnleri tutuyorlar. Sneijder'in kestiği topu Yasin aşırtacak, markajdan kurtulan Eren arka direkte Bom boş topla buluşacak. Bir şekilde Yasin iyi vuramadıysa da top planlandığı gibi Eren'e gitti. 

İkinci golde ise Beşiktaş savunması muhteşem bir alan savunması yaptı. Bruma topla kopup slaloma başladığında hücumda Galatasaray'ın Eren'den başka adamı yoktu. Stoperler ve ön libero Brumayı Eren'e pasa zorladı, bir an için o olasılık doğmuştu, verilecek pasa Tosiç engel olacaktı. Bruma pas vermekten vazgeçip içeri daldığında da penaltı, kırmızı kart riski vardı, müdahele etmediler. 

Şu takımda en az 4 kişi 2-3 maç sonra oynamayacak. Beni umutlandıran en büyük veri budur. Serdar Aziz teknik stoperin yanında kazma stoper olarak banko oynar. O toplara kafa vurdurmaz. JOR oyuna temasta geç kalıyor, hile hurda, dalga dümen bilmediği için şu maçı az daha veriyordu. 70 e kadar dayanmışsın, hepimiz aynı şeyleri düşündük, Sinan Gümüş'ü oyuna sokabilse sağ taraftan da kontra bulurduk. Yasin solda oynadığını sağda oynayamıyor, Bruma yorulduğunda girecek hamle oyuncusudur. Sinan'ı çok kolay sildi, ne var ki hazırlık maçlarında Sneijder'le en iyi oynayan oyuncuydu. 

Beşiktaş'ı ilk defa seyrettim, Medya'nın doldurduğu kadar hacmi yok. Oğuzhan küçük maç futbolcusu, kalecisi dandik, golcüsü atıyor diye kesemiyor ama taşıyamaz. En tırstığım oyuncusu Gökhan İnler'di, Şampiyonluk kavgası Tolga Ciğerci ile Gökhan İnler arasında geçer diyordum. Bu maç emin oldum, Tolga tek başına Gökhan-Atiba ikilisiyle girdiği savaşı kazandı. King Kong çöp çıkarsa yandık, Bu maçtan kaçtığını düşünüyorum. Mübarek Galatasaray formasıyla gördükten sonra hükmümü vereceğim. Eh bir de dedikleri gibiyse, biz ligi son maçlara bırakmayız. 

En büyük rakip Beşiktaş gibi görünüyor. Cürümü bu kadar, en büyük maçını oynadı, daha iyi oynamaları mümkün değil. Takıma girecek başka da oyuncusu yok. Galatasaray yarım takımla lige başladı, Serdar Aziz, Cavanda, King Kong, Jesue, Balina, Podolski döndüğü zaman, taraftar da Arena'da krallığını ilan ettiğinde takım puan kaybetmez. 

Maçın hikayesi güzel başladı, takım kırık dökük ekipmanlarla Aslan gibi savaştı, elbette üzülün yenemedik diye, minnet duyun sizi Galatasaraylı yapanlara, ne yapıyorsanız onu yapın, Şampiyonluk marşları söyleyin, özellikle maçta gırtlak parçalayan çocuklar lafım size, bağırın kükreyin, dermanınız kalmasın, yorulun. Avazlarınız Dünyanın dört bir yanından duyuldu. Ne yapın edin birer sarı kırmızı çiçek edinin, yastıklarınızın altına koyarak uyuyun. Renk arayın, koku arayın. Uyandığınızda duyduğunuz onur ve güven, Galatasaraylılığın saygı doruğudur. Hikayenin bitim noktası, Galatasaray'ın utkusu olacaktır, İnanın.

Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene.

Hiç yorum yok: