4 Şub 2014

Felipe Melo, Sen İnsan Değilsin; Galatasaray 6-0 Bursaspor

Maçın tam 13. dakikasıydı,  henüz harlanmamıştı oyun, hatta bir önceki hafta oynanan rezalet futbolun devamı olacak diye vesveseye kapılanların sayısı gittikçe artıyordu. Bir önceki gün rakip yenilmiş, kaybedilecek bir puan bile lig ölümü demekti. Kısaca durum umutkar değil, maç öncesi Drogba toplantısı bile işe yaramayacak gibiydi sanki. Alınan onca transferin hiç biri sahada değildi. Mancini'ye benim gibi erkenden saydıranların yanında, toplu yerde seyrettiğim için biliyorum, giydirmeye başlayanlar da çoğalıyordu. Ve top Melo'yla buluştu(Melo topla değil). Uçurumdan bir kayanın düşmesi gibi ivme kazandı Pitbull. 2 kişiyi kısmi felç geçirtip, sağa doğru hırladı. Limit hızla topu içeri, ölüm üçgenine(gol anındaki top ve iki kale direği) kesti. Biraz yavaş vursa, top birilerine çarpacak, biraz hızlı vursa bizden kimse vuramayacaktı. Ağır çekim seyretmesi kolay, o topa gol vuruşu yapacak golcü bir ligte en fazla bir taneydi, ve çok şükür bizim takımdaydı.

Top ağlara gittiği an, ritüllerimi sergiledim.  Önce bir anırdım, sonra yanımdaki tanımadığım adamı yumrukladım, ibadetim biter bitmez, ellerimi havaya kaldırıp, Yüce Gök'e yalvardım. Lorik Cana'yı Muslera ile kim değişmişse, Lorik Cana'dan boşalan yere( 7 dönümlük arazinin tamamı) Melo'yu kim salmışsa, Hagi'yi aldıranla beraber onu da futbol cennetine kabul et diye dua ettim.

Homeros çırak çıkar, yazamaz, Dünya'nın en uzun destanı Kırgız Manas'ı futbol üzerine yazılmış olsaydı bile bu güne kadar yazılmamış olacaktı. Ve artık bir destan yazıldı, Galatasaraylılar dilden dile nesilden nesle aktaracak. Futbol icat edildiğinden beri halı saha maçları dahil, hiç kimse şahit olmamıştır eminim. Tek bir devrede insanlık dışı atılan 3 golün sahibi değil de, maçta hayvani futbol oynayan biri maçın adamı olacak, Günün anlam ve önemi dolayısıyla da maçın Metin Oktay'ı seçilecek.

İşler sarpa sarar bazen, takım kötü oynar, tam ümitler kesildi sanırsın, sahada o an futbolcu aramazsın, başka bir şey gerekir, futbol dışı, Hoca ile, çalışmakla, taktikle işin olmaz. Bir deli lazımdır, ağlayacak olsan bile omuzuna yaslanacağın güvenilir biri. Takım yenilir belki ama ben yenilmem diye patlayacak bir nükleer bomba gerekir. Taraftarı roketleyecek bir tetiğe ihtiyaç vardır. İşte bu hayvandır o. Adam diyemiyorum, futbolcu hiç demiyorum. Futbolcu olsa, gördük Juventus'lu Vidal'i, Melo'nun dövmesi etmez, göreceğiz Skolari'nin ön liberosunu, Mexico 70 den beri Dünya Kupalarını izlerim. 2002 de bizim iki maç hariç Brezilya'yı tuttum. Eğer Melo oynamayacaksa, ilk defa Brezilya'dan taraf değilim.

Bu maçla beraber, bir başka futbol miladını daha yaşadık. Bilinen bütün dizilişlerin toplamı 10 a çıkıyordu. 442, 433,352 yaz maç öncesi tahtaya, maçın 2. dakikasında unutsunlar. Galatasaray 3-1-7 oynadı. Muslera ki- Burak Yılmaz hatır şikesi! yapmasa lig rekoru kırılacak, bir 30 sene üstümüze yapışacak bir skor daha alınacak maçta 3 maymuni kurtarış yaptı- Semih, Hakan Balta geride, 1 kişilik orta saha oyuncusuyla, Melo'yla, Ceyhun dahil diğer 7 kişiyle hücum oynadığımız büyük takım dizilişini seyrettik.

Galatasaray aslında fark atmazdı, rakibe saygıdan dolayı, tabela alındıktan sonra hırpalamazdı. Ne var ki hesap kitap yapıyorduk. Rakiple averaj dezavantajı vardı. 2-0 yensek, iş ara maçlarda atılan, yenen gollere kalacaktı. Bursaspor kusurumuza bakmasındı. Sırasını savdı, artık kime denk gelirse onlar da bize hak versindi. Cim Bom kan kokusunu almış kudurmuştu.


43 senedir tribünlerdeyim, ilk defa bu sezon, ligin yarısı geçmiş, takımda tanımadığım 8-9 kişi var. Yeni gelenler şu takımın oynadığı futbolu gördüğünde belki de geldiklerine bile pişman oldular. Aslında takımda 7 kişi banko. Bunca transfer, onca savaş 4 forma için. Yesinler birbirlerini, bu takım artık berabere bile kalmaz.

Maçın en kötü adamı hakemdi! 10 saniye bile uzatmadı, eminim başta Melo olmak üzere yarım saat daha uzat diye yalvarmışlardır. Büyük bir şovu ne yazık ki, futbolun hilafına, ama insanlık namına acı düdükle bitirdi. Uzatmak saygısızlıktı. Bir Melo rüyası görüyorduk, bu rüya boyunca boyut değiştirdik. Ganj Nehrinde yüzdük, Nepal'de Katmandu'da Dalay Lama ile arındık, Olimpos Dağında Tanrılarla konuştuk, Sina Çöllerinde halüsinasyonlar gördük. Ah be hakem neden uyandırdın bizi?

Türk spor medyası, oynadığı ilk maçta farkına varmıştı. Gitsin diye, kaçsın diye, ceza alsın diye az uğraşmadı. Kiralıktı ya, Galatasaray geri getirmesin diye fallara totemlere yattılar. Hatta alınmasın diye Alper Potuk'u kakaladılar bir kaç günlüğüne, Yekta daha iyi diyen fosillerden geçilmedi foseptik çukurları. Büyük Galatasaray Taraftarı tuzaklara düşmedi. Florya'da yangın çıksa ilk kurtaracakları Melo'yu zor kullanarak aldırdı. Belki de Melo için çıkardılar yabancı kotasını. Belki Galatasaray uyutulur, Melo'dan vazgeçmesi sağlanırdı. Ama artık geçmiş olsundu. Hagi gittikten sonra rahatlayanlara, Melo gidene kadar huzur yoktu, 100. maçına çıktı,TFF nun kimyasını bozmuştu, suçu büyüktü. Galatasaray taraftarıyla müebbet cezaya çarpıldı. 300. maçını oynamadan tahliye olamayacaktı.

Büyük Galatasaray Taraftarı tribünlerde milyonlarca Galatasaraylı adına son sözünü söyledi.

Conk Bayırında Mustafa Kemal ne ise, Arena'da  Felipe Melo oydu.

2 yorum:

sembolist dedi ki...

vee sonundaa yazı geldi:) Hagi-Melo karşılaştırması cuk diye oturuyor..Burak'ın her gol,her posizyon,her pas vs sv.. ''bana verin,ben atıyım'' huzursuzluğu ve saçmalığı gözüme çarpttı bi de.Drogbayla tartıştı bu yüzden garip.eline sağlık Hocam

zachpaulsen dedi ki...

Şahane bir yazı olmuş. Melo konusunda Galatasaray taraftarının tavrının ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor. Adam savaş tanrısı gibi. İlk 10 dakikayı izleyen hiç kimse bu maçın bu hale geleceğine inanmamıştı. Bir kişi hariç o da Melo. Sadece takımı değil taraftarı ve herkesi inandırdı. yoktan bir gol varettti. Ve ölüyü diriltti.

Bu takımın inanılmaz bir potansiyeli var. Patlayıcılığı var. Yeter ki bunu kullanalım.

Bence şampiyonluk meşalesi yakılmıştır. Ersun Yenal asla böyle bir stresi kaldırabilecek bir teknik değildir asla da olmamıştır. Karşısında buraları iyi bilen kurt Mancini ile kapışması falan imkansızdır. Sivas maçında berabere bile kalsa paniğe kapılacak.

Biz yeter ki böyle oynamaya devam edelim o şans bize gelecek. Benim inancım Arenad'da bunlara vurup liderliği geri alırız. Sonra da bir daha arkamıza bakmayız.

Sahada melo, sneijder, drogba olduğu sürece bu takımın sırtı yere gelmez. Bu üçü takımın sac ayağıdır. Melo kalbi, sneijder beyni, drogba ise ağır abisidir.