13 Kas 2013

Dereyi Geçerken İlk Yardım Paketi

Ssssss
 Galatasaray'ın bu sene iyi futbol oynaması, radikal bir taktik, kadro değişikliği, kadro dışı bırakma, kovma gibi beklenen, fakat yapılması taşak isteyen hamleler olmadığı sürece imkansızdır. Suçlu sorumlu aramayın, kaçtı kurtuldu. Motor sanat terk kadro mühendisi, sandığımızdan çok daha kurnaz ve akıllı çıktı. edilemez aslında. Takımı bilerek çöp futbolcularla doldurup, yukarıdan da aldığı talimatla olası hezimeti, başarısızlığı başkalarına tahvil ederek kovuldu. Kovulduğuna memnun olan belki de dünya üzerindeki tek kişidir.    iiiiİ
ki mevcut oyuncu gurubu içerisinden çıkabilecek en iyi 11 i ve maç taktiğini yazıyorum.
Eray-muslera; benim için fark etmiyor, kim oynarsa oynasın oyun planım değişmiyor.
aydın;sağ bek mevkisinde sağ açık oynayacak, durun hemen okumaktan vazgeçmeyin. gerekçemi yazacağım.
melo;topu oyuna geriden sokabilecek, hava topu hakimiyeti olan, gözünü budaktan sakınmayan,futbol bilgisi, denge, parabol, ofsayt hattı, kademe her türlü bilimsel futbolun hocası olarak savunma kaptanıdır.
semih; sadece ilk topa nokta müdahalesi yapacak, melo'nun talimatlarını uygulayacak, topla mümkünse hiç oynamayacak, kesinlikle ileriye, serbest vuruşlara gönderilmeyecek,ve çıktığı, girdiği her topa mutlaka dokunacak.
riera; sol bek mevkisinde sol açık oynayacak. paraleli aydın.
dany; savunma önünde ilk topa girecek, tekniği yüksek, oyunun büyük bölümünde savunma görevi yapacak.
selçuk; oyun kurucu eş başkanı, topu sneijder kullanıyorsa mutlaka gol ve atak kombinasyonunun bir faktörü olacak. daha çok hücum bölgesinde görünecek.
sneijder; oyun kurucu eş başkanı, selçuk nasıl oynayacaksa öyle oynayacak.
bruma; sahayı metrobüs gibi dikine değil, finikuler gibi enine kat edecek. takım riera'dan atak yapıyorsa enine sol tarafa, aydın tarafından geliyorsak enine sağa geçecek. bu kondisyon, teknik ve hız kendisinde var. tek açıkla, iki açık gibi oynayacağız.
burak;umut; 1. tercihim burak olmakla beraber işi gol atacak adam. atamayan kaleye misali değişimli oynayacak. kritik sağ açık veya sol açık olarak değil de bağımsız olarak ileride takılacak.
drogba; takımın santroforu, toplar burak'tan önce kendisine atılacak, forvetin kaptanı olacak.

not; eeğer kalede muslera olacaksa, feda edilecek yabancı dany olacak, dany'nin yaptığı bütün işlere en yakın türk futbolcusu ceyhun.

takım, top bizdeyken, kalecide bile olsa oyuna gelişigüzel değil, melo'dan başlayacak. atağın yönü hangi tarafa dönüşüyorsa o tarafın beki ileriye çıkacak. solda ise riera akacak, bu yetenek kendisinde var, aynı anda savunmada kalan 3 kişi sola doğru kayacak. biz tribünde semih'i sol bekte, melo ve aydın'ı stoperde göreceğiz. atak sağdan gelişiyorsa tam tersi uygulama. galatasaray gibi takımın beki olmaz. bir tek semih yeter, kaleciyi'de saymazsan diğer 9 kişinin birinci vazifesi hücum yapacak. bu arada biz hücumdayken dany savunmayı kollayacak. hücumla savunma arasındaki köprü olacak. orta sahada ilk topa basacak adam da dany olacak. top rakipteyken takım set düzenine geçecek. dany ileride ilk topa basacak. topu nasıl alırsak alalım hangisi yakınsa selçuk ve sneijder'e kazandırılacak. oyun onların inisiyatifine bırakılacak.
drogba mümkün olduğunca kendi kalemizin dışında konuşlandırılacak. gerekirse orta sahaya bir sandalye atıp oturacak, gol postta en diri haliyle öldürücü darbe için hazır bekletilecek.

dere geçerken oynayacak takım ve oynatılacak taktik budur. devreye kadar daha beter olmayacağı garanti formüldür. en acil şekilde aydın, riera ve dany yerlerini en az 2 şer kademe daha büyütecek yeni adamlara bırakacak. savunmaya alınacak ufo, popescu, de boer türünde teknik bir libero alınınca melo tekrar kendi bölgesine kaydırılacak. ve kalecinin türk olması transferin birinci maddesi olarak gündeme alınacaktır.

Hiç yorum yok: