30 Eyl 2013

Roberto Mancini; Florya'da Don Vito Carleone Dönemi

53. Galatasaray hocası Roberto Mancini oldu, hayırlısı olsun diyelim. Hiç bir Hocanın gelişine müdahele edemedik, elimizden bir şey gelmez ne var ki bütün yabancı hocaların gidiş biletini Büyük Galatasaray taraftarı alır, Mancinin dönüş bileti de Bülent Tulun tarafından değil, tribünlerin avazıyla çek-in yapılacaktır. 3 seneliğine Florya'ya yardımcıları, eşi dostu, takım taklavatıyla yerleşti. Saygı mecburidir, Galatasaray'ın bütün hocalarına saygımız vardır, Mancini'ye de olacaktır. Ama sevgi özgürdür, sevip sevmeyeceğimizi oynanacak maçlar belirleyecektir.

Biz düşen bok eşelemek, bakalım Mancini'nin bokundaki boncuklar işe yarar nitelikte mi?

Kısa künyesinde, Fierentino ve Lazio'ile İtalya kupasını almış. İnter'le ve Mançester Şehri'yle Şampiyonluklar yaşamış yazıyor. Yapılan analizimize göre, hakkını yemeyeceğim gerçekten, bir bok kendisi. Bizim Şebeke Lirasıyla büyük paralar etmiş ki, Galatasaray muhasebecisi bu geceden itibaren fazla mesaiye başladı. Bu para bir kaç kişinin saymasıyla da bitmez, ofise de yardımcı gerekecek.

Ne iş yapacak çıktığı her maç için 100.000 bin yuro kemiksiz indiregandiyi hak etmek için. Pazar günü Hasan ne yapmışsa, Çarşamba günü aynısını yapacak. Ha, ben yanılır mıyım, elbette. Bakarsın Muslera'yı ön libero oynatır, Drogba'yı kaleye geçirir. Burak'ın kıçına motor takar. Semih'in baldırına yay takar, bakarsın Amrabat'a bile beyin ameliyatı yapar, göreceğiz.

İnsan üstü bir yeteneği yok, uzmanlık alanı Teknik Direktörlükse, soralım o zaman.

Mishels olamaz, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Catenoccio yu ben buldum dese yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, M şeklinde savunma W şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değil, Mancini Hocamız.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı taşaklı hocalarından Moreira'ya benzer mi?

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinemo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal birtaktiği var mıdır?

Yoksa, bu yazacaklarımı not edin, Mancini'yle alakası yok. Morinho'da gelse aynı şeyleri yazacaktım. Eğer 3 sene Türkiye'de kalsın, ben bu yazıyı yazdığım bilgisayarı çatır çatır yerim. Ne olacak 6 değil de 5 mi yiyecek. Juventus maçının İddia oranı 1.15 olan bir takımız biz.  Mardin'in Mazıdağı ilçesinin lise Fizik hocasını Alberto Aynştan yapmak gibi bir şey.

Bizim ligimiz çim sahalarda değil, bok içinde oynanıyor. Spor bakanı, stadlara giremiyor, Federasyon Başkanı yönettiği takımda ibra edilememiş hırsız bir embesil. Başkanlar şikeden hapis yattı, deplasman otobüsünden daha fazla polis otobüsüne binen futbolcular var. Tribünleri çeteler idare ediyor, hiç bir maç yüzde yüz temiz değil. Taktik, teknik sökmez, sökse koskoca Reykart'lar, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'ler kovulmaz. Başka bir şeye ihtiyaç var, sistem bozuk, spor medyası taraflı, iktidar futbola müdahale ediyor, hakemler maçın sonucunu değiştirebiliyor. Maç bittiğinde hiç kimse sonuca razı değil, Şampiyonlukların sayısı bile belli değil. Galatasaray'da bu sistemin bir parçası, sistemsizlikten biz de yararlanıyoruz. En azından rahatsız değiliz. En yakın rakibimiz şike yapmış, ceza almış, yaptırıma yanaşmıyor, bu ortamda hangi maç için, hangi spor için Dünya'nın parasına, Dünya'nın sayılı hocalarından biri sayılan Mancini'yi getiriyorsun.

Hele ki bizim özelimiz, Galatasaray'ımıza Mancini gibi monşer hocalar hiç uymaz. Biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için Mancini'ye ihtiyaç yok. Formayı sahaya atsan, en kötü Pazar günü oynadığımız oyunu oynarız. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani.

Pislikle mücadele edebilecek mi, yarın Galatasaray satırla doğrandığında verdiği taktiklerin bir işe yaramadığını gördüğünde ne yapacak? İşler kötü gittiğinde, Galatasaray yenildiğinde Büyük Galatasaray Taraftarı, Mancini'nin omuzuna yaslanıp ağlayabilir mi?

Hoş geldin Mancini, Florya senin. Umarım 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende aramıza katılır. O zaman görevini yapmış sayarım, alacağın kupalarla değil. Kesin dönüş gününe kadar koru kendini, Büyük Galatasaray Taraftarı en yakın yol arkadaşındır, Büyük Galatasaray sana emanet.

Hiç yorum yok: