29 Eyl 2013

Rızaspor'da Kurtuldu; Galatasaray 1-1 Rize 1

Kaçıncı takımın saymadım Rıza bey. Kim bilir kaç şehir daha dolaşacaksın? Kaç küçük takımı daha sıçan gibi oynatıp, kim bilir kaç büyük takımdan 1 er puan daha alacaksın. Afferin, futbolcuların senin verdiğin taktikleri harfiyen uyguladı, Arena'nın üst köşesinde camekanın arkasında tam tekmil Rabia'cılarınızın duaları, bedduaları belki de sana 1 puan daha aldırdı. Halbuki ne güzel fırsat geçmişti eline, kanadı kırılmış, kıstırılmış, darbeye maruz kalmış anlı şanlı Galatasaray'ı, devlet destekli bir takımla, çaylak bir hakemle evire çevire yenebilirdin.

Maçın başında son yılların en büyük futbolunu oynayacağımızı ve farklı kazanacağımızı öngörmüştüm. Futbolcuların zincirlerinden boşalmış gibi saldıracağını yazmıştım. Galatasaray beni bir kez daha isabetsizliğe uğratmadı, bahtiyarım. Son yılların en büyük futbolunu oynadık. Bilen bilir tabelaya bakmam. Maç benim için en az 8-1 bitmiş demektir. Aslında o 1 bile mucize sayılır da, atamadığımız onca mucizeden sonra, artık futbolun evliyalarının ceza kesmesi bizi şaşırtmadı.

Sahaya çıkan takım, hiç bir itiraza mahal vermeyecek şekilde sahadaydı. Yabancıların 5 + 1 le konuşlandırılması, muhtemel kötü oynamaya en yakın futbolcu Sneijder'in yerine Amrabat'ın girmesi, hatta Amrabat'ın tabela dezavantajından sonra çıkarılıp Umut'un girmesi bile tam bir oyun okuma yönetme işi olarak zabıtlarımıza geçmiştir. TÜH(Taffarel-Ümit-Hasan) özgür olunca o kadar da güvenilmez olmadıklarını Büyük Galatasaray taraftarına servis etmiş oldular. Ama işte bir de Yüce Gök var, sen ne yaparsan yap, topun canı var, futbol tanrılarının peygamberi olmak kolay bir şey değil. Götünle balık tutacaksın, bokunda boncuk olacak. Senin bile hissetmediğin koruyucuların olacak.

Arkanda adamın olsa maçına acemi hakem verdirmezsin, hadi verdiler hakemin acemiliği senin işine yaraması lazım. Ruzaspor faullerle seni oynatmamayı programlamış, sarıyı kafadan bastırsa, çok daha rahat bir maç geçirebilirsin. Burak belki senin ilk maçında 3 gol atarak Galatasaray bünyesinin kaldıramayacağı şebeklere Dünyanın yurosunu vermek üzere uçakları, metro gibi kullanmaz.

Maçla 1 kişi eksik başladık. Bir maç daha 10 kişiyle başlayacağız. Melo'nun olmadığı takım bir kişi eksiktir. Forma hesabıyla tamam olabilir ama ruh hesabıyla, taşak hesabıyla takım eksik. Ben Melo'nun haricindekileri bir çuvala koyup, ağzını bağlayıp bir Cami önüne bırakabilirim. Melo'suz 1 maç geçirmek, fena koydu. Teselli ikramiyemiz Engin Baytar'dı. Maç başlamadan ritüellerini yerine getirdi. Teemmüm yaptı, gusül abdestı aldı maça öyle başladı. Hadi Bruma anlamaz toteme tapınmaktan, hey Tay Burak sende bir tapınsaydın totemlere de cenabet cenabet oynamasaydın. Önümüzdeki maç Engin bu oyununun gerisine düşmez ise, Sneijder veya Selçuk'tan biri, kombinesini alıp, maçları tribünlerden bizim gibi izler.

Bruma ilk 3 maç itibarıyla kendisiyle kıyaslanan Ribery'ye en az 5 basar. Riberi'nin ilk maçlarıyla, Bruma Sultanı'nın ilk maçlarını kıyasladığımda, 3 seneye kalmaz Ronaldo'yu keser diyebilirim. Karavana şutlarına kimse kafayı takmasın, maksat o pozisyonlara girebilmekte. Golü kaçırmak için, önce gol pozisyonuna gireceksin. Burak yerine başka futbolcu o golleri kaçırsa kıllanırdım. Ama Burak gol için adam keser, babasını tanımaz. Araftayız, Hakan Şükür'ü, Tanju'yu seyretmiş biri olarak, ben ısrarla oynatılmasından yanayım.

Bu yazacaklarımı not edin. Söylemedi demeyin. En geç 3 maç içinde Galatasaray bir takıma 8-10 tane atacak. Bursa, Eskişehir, Antalya hatta Beşiktaş da sırasını savdı. Rızaspor'da yırttı. Bu kadar gol pozisyonu üreten takım, ürettiklerini de tabelaya yazdırması uzun sürmez.

Yediğimiz golü yazacağım. Be Sabri kardeşim. Ayı Eboue'yi kestin, çok daha iyi oynuyorsun tamam. Kornerde kafaya çıkmayacaksın, ayılık yok sende. 12 senedir yüzlerce maça çıktın seyrettin lan, niye ön dşrekte nöbet tutmazsın. Senden daha kısa Caner milli maçta kale dibinde durarak inanılmaz bir gole mani olmuştu. Bunu da hocalar mı söyleyecek be Tommiks?

Hasan bak, bir tüyo da sana vereyim. Amrabat'tan verim almak mümkün. Adam kanat futbolunda hepten leş değil. Her oynadığı oyunda mutlak bir şeyler yapıyor. Bugün her zaman ki gibi kötü oynadığında bile 2 asist yapabilirdi. Adamım ayağıyla ilgili bir sorun yok, sorun beyninde. Sen onun oynadığı yere Ronaldo'yu getir, ellerini kelepçele aynı Amrabat gibi oynar, daha da kötü oynar. Demek ki futbol sadece ayakla oynana bir oyun değil. Amrabat'a 1 ay izin verin, gitsin Tübitak'a biraz fizik, geometri, matematik öğrensin. Dönüp geldiğinde Buruma'dan farkının olmadığını göreceksiniz.

Galatasaray Taraftarı, beklenen oyuna, tezgaha gelmeyerek büyük bir imtihan verdi. Büyük maçların takımını, büyük maça yenemediği bir maçta yüksek moralle gönderdi. Galatasaray, gerçekten, ölümüne,
aslolan Galatasaray deyip, bunu yaşamın her anında ispatlayanlarındır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Usta juventus maçı öncesinde de bir öngörü yazısı bekliyoruz.