25 Eyl 2013

El FATİH'a; Akkartal-ultrAbia-Ampülbahçe

Mesele futbol, spor değil çocuklar daha siz anlayamadınız mı? Travma yaşıyorsunuz biliyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum. Suçlu sorumlu aramayın, emin olunuz ki çıkmaz bütün yollar zorlanmıştır. Hepinizden daha fazla üzgün olduğuma inanın. Ne yazık ki ülkemizde futbol yeşil sahalarda değil, bok tarlalarında oynanmaktadır. Bokun içinde mücadele edebilecek, Galatasaray'ı kollayabilecek, boka batmasını engelleyebilecek tek adam Fatih Terim di. Galatasaray'a yazık oldu. Kim gelirse gelsin, uçağa bindiği andan, kovuluncaya kadar benim düşmanımdır, ilan ediyorum.

Fatih Terim, dolayısıyla Galatasaray, iktidar mekanizmalarına, yani Tayyip Erdoğan'a direnememiştir. Mesele budur. Koskoca Genel Kurmay Başkanları, en acımasız polis müdürleri karşı koyamadı, onlar nasıl koysun. Kamunun tamamını ilgilendiren bir konuda artı eksi ne oluyorsa, olmuşsa direk mevcut Başbakan sorumludur. Galatasaray'a operasyon bizzat Başbakan tarafından yapılmıştır.

Memleketi yöneten, bütün kurum ve kuruluşlarını esir almış bir iktidar, bu sene en aşikar biçimde futbolu da esir almıştır. Bunların amacı ülke futboluna hizmet etmek, daha da ilerilere taşımak olsaydı, yarı final, çeyrek final görmüş takımlara, onların hocalarına saldırmaz, dengeyi bozmazlar dı. Nesi var futbolumuzun, daha ne başarı sağlayacak takımlarımız?

Futbol para etmeye başladığında, sırasıyla Cine5, Teleon, Digitürk patronlarının, daha fazla para kazanabilmek için, ligi son maçlara kadar taşımak uğruna bu seneye kadar ne tür dümenler çevirdiğine şahit olduk. Bu yönde görüşlerimi defalarca yazdım, ligin Fenerbahçe Şampiyonluğuna kurulduğuna, olmazsa da Galatasaray'a razı olur biçimde şekillendirildiğine inanıyorum. Beşiktaş para etmiyor, Beşiktaş'ın şampiyonluğu bu yıla kadar futbol baronlarının işine gelmedi. Bu futbol baronlarının içinde Beşiktaşlıların da olmasına rağmen.

Fakat bu sene her şey değişti. Futbolun artı değeri, özel sektörden alındı. Karamehmet'in ne günahı vardı, Başbakan'a ne yamuk yaptı bilemiyoruz, bizi de ilgilendirmedi ilk başta. Sonunda bakacağız, mutlaka bir kata kulli göreceğiz. Yani şu anda ligin getirisine iktidarın ihtiyacı yok, futbolun para getirmesi üzerine çaba sarf etmiyor, aksine ligin değerini düşürmeye çalışıyor, yollar arıyor, ne yazık ki buluyor da.

Demem şu ki, geçen sene Karamehmet ligi son maça taşımayı ne kadar istiyorsa, bu sene Tayyip ligi elinden gelen en kısa zamanda bitirmek istiyor. Çünkü büyük bir sebebi var. Haziran direnişini yapanlar bugün tribünlerde direnişi sürdürüyor. Bu muktedir, 200.000 kişiyi 5 dakikada dağıttı, kendi parasını verdiği futbolda, kendisine karşı bağırtmayacaktır.

Taraftarlar içinde en yoğun isyanı Çarşı gösterdi, Tayyip Erdoğan, kendi adını taşıyan stadyumda kendi aleyhinde tezahürata izin vermez. Bu mücadelesine Başkan Fikret Orman'ı bile ortak etti, kombine alanlara bağırmayacağım diye teyit ettirdi.. Hiç bir kulübümüz bu belaya, halk gibi, taraftar gibi karşı koyamaz. Fenerbahçe zaten UEFA'dan belasını buldu, hükümetin(Fedarasyonun)  elinde istediği noktada Fener'e darbe indirecek koz var. Taraftarı biraz daha ''Her yer Taksim, her yer direniş'' diye bağırsa, ilk yarı bitmeden 2. ligte bulurlar kendilerini. Beşiktaşlı taraftarlardan, uzunca bir süre kurtuldular. Sırada en huzurlu, Şampiyonluğa en yakın, şampiyon olmasa bile Şampiyonlar ligi garanti takımın taraftarlarına da bir darbe gerekiyordu.

Bugün ihale açsalar, LigTv yi pazarda satmaya kalksalar alıcı çıkmaz. İyice bitirecekler, taraftarı tribünlerden çekip, kendi yandaşlarını dolduracaklar, sonrada görürsünüz Çalık gurubuna satacaklar. 3 büyük takımın kombinesini blok halinde alsalar 60 milyon dolar para eder. Bu para Tayyip için, ÖSO'na verdiği bahşiş bile değil.Ligimizi Katar ligine çevirmek için marşa bastılar.

En ufak bir muhalefete tahammülü olmayanların, futbolumuzu da esir aldığı günleri yaşıyoruz, Pazar günü Çarşıyı, dün bizi ağlattılar. Fenerbahçe'nin boynunda ilmik var, kıpırdadığında ümükleri sıkılacak. Hiç bir takım taraftarı, maçlardan zevk almıyor. Bu sene kim Şampiyon olursa olsun hiç bir coşku yaşanmayacak. Hatta bu iktidar sahipleri, kendilerine karşı sloganların kesilmemesi durumunda ligi tatil etmekte de tereddüt göstermezler.

Yani demem o ki çocuklar, Terim'in Galatasaray'dan gönderilmesi veya gitmesi sportif değildir. Galatasaray'ı 3 senedir devirmek isteyenler, karşılarında Terim'i bulmuşlardır. ilk sene şampiyonluk, bokun içinden, ikincisi de bataklıktan çıkarılıp alınmıştır. Bir 3.sü için yılanın başı küçükken ezilmiştir. Şimdi safları sıklaştırma zamanıdır. Galatasaray'a saldırılar olduğunda Fatih Terim sessiz kalacaktır, belki de nasıl saldıralacağının yollarını gösterecektir. Ben Fatih Terim'i azıcık tanımış isem, şu 2 Ulusal maçı oynayıp kaçıp gideceğine inanıyorum.

Ülkemiz nasıl ise futbolumuz da öyledir. Artık üçlüler de Allahü Ekber sesi duyarız, sakallı tribün liderleri setlere çıkar. Gol atılınca namaz kılanlar çoğalır. Ramazan'da, bayram'da kandil'de, mübarek günlerde maç oynanmaz. Abdestsiz futbolcuyu maça çıkarmazlar. Müslüman olmayan yabancı futbolcular kovulur. Ezan okunduğunda maç durur. Benden size tavsiye, hala takımınıza gönülden bağlıysanız, futbolu seviyor, tribünler bizim diyorsanız, 33. dakikadan 35i dakikaya yumuşak geçiş yapın..

100 yılda oluşturulmuş taraftarlık ruhu mu ne olacak? El FATİH'a

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir tek tugay kerimoglu gelirse kaldigim yerden desteklemeye devam ederim ama onun da terimin boyle kovuldugu yere gelecegini sanmam onun haricinde beni sikseler ben bu takima kolay kolay isinamam.
bu amina kodumun prostatlilari goremediler oyunu. Soktugumun elitistleri.

Adsız dedi ki...

Abi kusura bakma ama yangına körükle gitmişsin.

Adsız dedi ki...

abi bu tugay muhabbeti nedir. terim ie bi sıkıntısı oldu mu zamanında?

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Tugay fatih Terim'i, Terim Tugay'ı hiç sevmez. Terim'in neden sevmediğini bilimyorum, ama Tolunay'ı oynatıp, Tugay'ı yedek bırakmıştı. Tugay'da galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldı. İyiki terim sevmemişi sevseydi Tugay kariyerini en az 7-8 sene önceden bitirmiş olacaktı.